Last news in Fakti

2 Юли, 2020 10:40 2 434 33

Резултатите от руския референдум

  • русия-
  • референдум-
  • резултати

Голяма подкрепа за промените

Резултатите от руския референдум - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Руските граждани са подкрепили с голямо мнозинство промените на руския референдум, съобщи РИА Новости.

Референдумът се проведе през вчерашия ден.  Излязоха и резултатите от почти изцяло обработени протоколи.

Конституционните промени предвиждат повече права за парламента. Освен това руският президент Владимир Путин ще получи право на нови два мандата.

Промените са подкрепени от 78.03% от избирателите. 21.16% са гласували против, при избирателна активност от 65%.

Гласуването се проведе през последната една седмица. Руският президент призова колкото се може повече граждани да гласуват.

Очаква се одобряването на промените в страната.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русский

    2 19 Отговор
    Да живее Жоро Илиев!
  • 2 Гей Билтс

    2 24 Отговор
    Честити задължителни принудителни ваксини. Яко ще се мре, братишки.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 тъжно но факт

    11 35 Отговор
    Северна Корея е вече еталон за демокрация спрямо русия ! Всеки народ си заслужава управниците и съдбата ...
  • 5 резултат

    53 5 Отговор
    Резултата е, че в Русия руските закони вече са по-висши от международните ционистки договори и конвенции, и затова сороспиите вият на умряло!

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 az #Победа75

    36 7 Отговор
    Безапелационен резултат за промените! През 1993г. едва една трета от избирателите гласува за Елциновата конституция, писана под диктата на американската амбасада! Елцин дори прати танковете да стрелят по Думата, за да бъде приета.
    Сега повече от половината руски избиратели са подкрепили промените, край на американския диктат в руската правна сфера.

    Коментиран от #10

  • 8 az #Победа75

    28 3 Отговор

    До коментар #5 от "резултат":

    Това е най-важната поправка! И от нея ги боли най-много!
  • 9 БАЦЕТО-КОШМАРА НА БСП И НА....... РАДЕВ

    5 29 Отговор
    МУЖИЦИТИ ТРЕБЕ ДА СЕ КЛАНЯТ НА СВОЯ БАТЮШКА.....ВИНАГИ ТАКА Е БИЛО В РУСИЯТА
  • 10 БАЦЕТО-КОШМАРА НА БСП И НА....... РАДЕВ

    3 31 Отговор

    До коментар #7 от "az #Победа75":

    ЕЛЦИН СТРЕЛЯ ПО ПРЕВРАТАДЖИИТЕ-ДЪРТИ,ОРТОДОКСАЛНИ КОМУНИСТИ........ИСКАХА ДА ВЪРНАТ ПАК ПРОГНИЛИЯ И УМИРАЩ КОМУНИЗЪМ

    Коментиран от #14

  • 11 БАЦЕТО-КОШМАРА НА БСП И НА....... РАДЕВ

    7 13 Отговор
    Поклонниците на Царъ Боко Тиквата пишат глупости от кочината Му !
  • 12 гост

    8 26 Отговор
    Мужика крепостник колкото повече го скубеш и го държиш в мизерия - повече му харесва , на него това му е естествената среда ! Ясно е че за тия няма никаква надежда вече така че Закривай руската кочина - санкции до дупка и пъллна изолация от цивилизования свят . Нека рупат ракети и да пият нефт да им дойде акъла ...
  • 13 бат Тонка

    3 19 Отговор
    Човек не може да избира две неща - роднините и президента на Русия.
  • 14 az #Победа75

    22 1 Отговор

    До коментар #10 от "БАЦЕТО-КОШМАРА НА БСП И НА....... РАДЕВ":

    Всъщност, Елцин със сила наложи конституционните промени тогава! Затова и прати танковете срещу Думата! Черен период за РФ. Но вчера руснаците до голяма степен си върнаха контрола над страната, това беше първа и решителна крачка в тази посока. Следващата е изцяло да елиминират либералите от икономическия блок, които са на подчинение при глобалистите ...

    Коментиран от #17

  • 15 ****

    26 3 Отговор
    Хората избират винаги между две злини по малката,виждат силен лидер в лицето на Путин,видяха Елцин каква Русия остави,и вифяха как Путин я въздигна като феникс от пепелта,укрепи държавата,направия силна.Виждат как Путин направи така,че света да се съобразява с Русия.
  • 16 РУСИЯ-СУРОВИНЕН ПРИДАТЪК НА ЕВРОСЪЮЗА

    3 20 Отговор
    МУЖИЦИТИ ТРЕБЕ ДА СЕ КЛАНЯТ НА СВОЯ БАТЮШКА.......ВИНАГИ Е БИЛО ТАКА В АРХАИЧНА РУСИЯ
  • 17 БАЦЕТО-КОШМАРА НА БСП И НА....... РАДЕВ

    1 18 Отговор

    До коментар #14 от "az #Победа75":

    ДЪРТИТЕ,ОРТОДОКСАЛНИ КОМУНИСТИ СПРЕТНАХА ПУЧ НА ГОРБАЧОВ....ИСКАХА ДА ВЪРНАТ ПРОГНИЛИЯ КОМУНИЗЪМ И РАЗПАДНАЛИЯ СЕ СССР.......ЕЛЦИН ГИ СПРЯ.........А ТЕ ПРОСТО НЕ ОЧАКВАХА ТАКАВА СЪПРОТИВА.....ИЗПАДНАХА В КОМУНИСТИЧЕСКИ ЦАЙТНОТ.....БЯХА БЕЗПОМОЩНИ КАТО ОТИВАЩИ СИ СТАРЦИ....

    Коментиран от #18

  • 18 az #Победа75

    17 0 Отговор

    До коментар #17 от "БАЦЕТО-КОШМАРА НА БСП И НА....... РАДЕВ":

    Всъщност нямаше кой да спре Горбачов. Всички около него, от КГБ, от ГРУ, от военните нямах смелостта тогава да кажат "Стоп!" на предателството. Всички бяха в кюпа с него! След 1991г. Елцин изигра в РФ ролята, която у нас изигра Костов. Държавата бе разбита и разграбена от чуждия интерес, е имаше нещичко и за изпълнителите, помагачите за разгрома...
    В РФ нещата вървяха към държавен разпад и загуба на територия. И сигурно щеше да се стигне дотам, ако през 1999г. не се появи Путин, който даде старт на обратния процес на спасението на Русия. От историческата перспектива все по- разбираемо звучи Нострадамус, който казва, че през 1999г. ще се появи "Кралят на разплатата", който ще вдъхне нов живот на някогашните сили от Изтока, олицетворяван тогава с Чингиз хан!
  • 19 Дедо поп

    13 0 Отговор
    Ха да му е честито на Вовата,още дълго време ще подмокря сънищата на соросоидите ,хаха,Слава Россий
  • 20 Сандо

    13 0 Отговор
    Стойчев,не се иска много за да бъде коректен един списувател.Ето как трябва да се изпише точно фразата:Путин ще получи право да се кандидатира за нов мандат!А дали ще е президент - руснаците да си решат,тяхна си работа.Впрочем,нека им е честита новата Конституция и нека и други държави да поемат по пътя към собствения си суверенитет.

    Коментиран от #33

  • 21 чичо Шорош

    11 0 Отговор
    Соросня, няма да плачкате! Чичо ще ви купи велосипед, ама друг път!
  • 22 jforfk

    14 0 Отговор
    Не мога да разбера защо никога не се пише най-важното ... А то е, че за ралика от нашата "демократична" страна, промените на конституцията в "недемократична" Русия се приемат от народа на референдум. Президент може да бъде руски гражданин, живял поне 25 години непрекъснато в Русия и с единствено гражданство в Русия, БЕЗ двойно гражданство. Когато в Русия, вътрешното законодателство противоречи на външното, на територията на Русия важи вътрешното. Демек Русия си има пълен суверенитет и никой политик или ръководител в Русия не може да каже: "каквото кажат началниците в Брюксел/Вашингтон", както един наш премиер ... Но извадено от контекста на важните промени се вади факта, че по новата конституция се анулират предишните мандати на президентът Путин, като се твърди, че той остава на власт но 2036 год. Ами за да остане на власт първо трябва да се кандидатира и второ, да спечели нов мандат.

    Коментиран от #23

  • 23 jforfk

    10 0 Отговор

    До коментар #22 от "jforfk":

    Забравих. Много важна промяна е и, че в конституцията влиза и текст, че бракът може да бъде само между мъж и жена ...
  • 24 Член на КПСС

    2 10 Отговор
    Никой ли не видя снимките, как се гласува - бюлетините и кутията в багажника на кола, в гараж, пред входа на пейката , в парка под сянката и др. подобни. Изборната комисия се състои от един член и милиционер, който го пази. И при предните избори резултатите бяха сходни и избирателната активност и резултатите. И магаре да бяха вързали на Красная площад пак щеше да получи същите проценти. А може би и по-високи.
  • 25 Мужик

    2 8 Отговор
    Очевидно е, че съвременните колхозници са тези, които в условията на държавни подкупи, натиск, инерция на робското подчинение на “батюшката” и т.н. си го избраха да ги води към неизвестността и в необозримото бъдеще. В Москва, по официални данни и по сведения на неправителствени организации, гласувалите за безсрамното управленско дълголетие на царя са на кантар : 51 на сто са за, а цели 49 процента са против.

    В родния на Владимир Владимирович Ленинград, известен днес като Санкт Петербург, съотношението е обратното. При това с повече проценти против – 56 на сто, срещу 44 за увековечаването на вожда в Кремъл.

    В Екатеринбург, един от големите руски градове с регистрирани 1 милион гласоподаватели , пред урните са се явили едва 64,6 хиляди избиратели или по-малко от 6 процента от гражданите с избирателни права.

    Има цели области и региони, в които бойкотът на референдума е явен. Източната и Западната комисии рапортуват за 38% участие на населението,в Иркутската област те са 40,7%, в Томската 40,6%, в Хакасия 46,7%, Алтайския край 44,9% и т.н.…

    Коментиран от #27

  • 26 ърли

    0 3 Отговор
    резултата изненадващ и неочакван така да се каже..мухахахаха
    спечелиха от викторината идиотите пак..
  • 27 jforfk

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Мужик":

    А у нас не е ли точно така?!

    Коментиран от #32

  • 28 Майкъл архангел

    3 6 Отговор
    Иска безгранична власт неверникът в Исус Христос! Не вярва в неговите думи ''за този, дето поискал целият свят, но през нощта дошъл ангелът на смъртта за да му поиска душата'' или казано на медицински език... неочакван инфаркт...!Мисли, че ще живее вечно... едва ли... До Нова година ще го пометат руснаците като през октомврийската революция, когато са помели предишният император на Русия. Коронавируса тепърва навлиза там и смъртността ще го свали от власт. Руснаците няма да издържат дори до Нова година! Щом официално оповестиха 10 000 починали, то на руски това означава 100 000 починали и до Нова година ще са 1 000 000. За скептиците ще кажа, че ще са един милион повече починалите за тази година в сравнение с миналите години, защото те все още не вярват в съществуването на коронавируса, но при починалите, когато са 1 милион повече за година това е бум дори за Кремъл, КОИТО НЯМАТ ЗА НИЩО ЖИВОТА НА НЕВИННИТЕ РУСКИ ГРАЖДАНИ!

    Коментиран от #30

  • 29 cornholio

    0 3 Отговор
    Руския "референдум" :D
  • 30 Gost

    2 2 Отговор

    До коментар #28 от "Майкъл архангел":

    До коя нова година 2036ли
  • 31 Карандаш

    0 1 Отговор
    Искат промени, а Путин несменяем:)
    Е че кой ще ги направи тези промени бе?
    Той не направи ли вече четвърт век на “кормилото”?
  • 32 Геро

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "jforfk":

    Може и така да е, но забравяш все пак, че ние сме “...абе мани я тая държава”, а за Русия говорим че е много велика.
    Защо ги сравняваш двете въобще?
  • 33 Геро

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "Сандо":

    Мислиш ли че руснаците решават при такива стъкмени “референдуми”?
    Защо даже се мъчат да имитират народен вот?
    Резултатите са спуснати от горе
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания