2 Юли, 2020 13:34 2 767 0

Отделят €163 милиона за бразилската атомна централа

  • аец-
  • бразилия-
  • атомна енергетика-
  • милиони-
  • аец ангра

Една от целите на програмата е завършване на сградата на реактора до 2023 година

Отделят €163 милиона за бразилската атомна централа - 1
Снимка: Shutterstock

Съветът на директорите на бразилската компания Eletrobras взе решение, което ще позволи на дъщерната компания Eletronuclear да използва повече от 1 милиард реала (около 163 млн. евро) за възобновяване на строителството на Трети енергоблок на АЕЦ „Ангра“.

Финансирането ще позволи да бъде подготвена тръжната документация за сключване на споразумение за дейности по сглобяване на електромеханичното оборудване. Програмата за ускоряване на реализацията на основните задачи по проекта за строителство на енергоблока предвижда значителни инвестиции в периода 2021-2024 година, а една от целите на програмата е завършване на сградата на реактора до 2023 г., предаде Petronoticias.

На 10 юни т.г. Съветът към програмата за инвестиционно партньорство одобри доклад на Бразилската банка за развитие – BNDES, която предлага строителството на Трети енергоблок на АЕЦ „Ангра“ да бъде завършено след сключване на договор за проектиране, строителство и въвеждане в експлоатация с чуждестранна компания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: