3 Юли, 2020 07:47 2 101 5

Примирие! Венецуела се отказа да експулсира посланичката на Европейския съюз

  • венецуела-
  • ес-
  • николас мадуро

Министър Хорхе Ареаса и Жозеп Борел постигнаха съгласие за необходимостта от съхраняване на дипломатическите отношения

Примирие! Венецуела се отказа да експулсира посланичката на Европейския съюз - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Венецуела се отказа от експулсирането на посланичката на Европейския съюз в Каракас, обявиха днес в общо изявление венецуелският външен министър и ръководителят на европейската дипломация, предаде Франс прес.

"Венецуелското правителство реши да отмени решението си, взето на 29 юни 2020 г., с което посланичката Исабел Бриянте Педроса, ръководител на делегацията на Европейския съюз в Каракас, бе обявена за персона нон грата", се казва в изявлението, което бе оповестено в Брюксел след телефонен разговор между двамата високопоставени дипломати, предава БТА.

Министър Хорхе Ареаса и Жозеп Борел "постигнаха съгласие за необходимостта от съхраняване на дипломатическите отношения, особено в моменти, в които сътрудничеството между двете страни може да улесни политическия диалог", се казва в изявлението.

Европейският съюз призова във вторник Венецуела да се откаже от решението си да експулсира посланичката в Каракас и предупреди, че, ако това се случи, ще вземе реципрочни мерки срещу посланичката на Венецуела в ЕС Клаудия Салерно, припомня Франс прес.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    3 0 Отговор
    Trunews on youtube!!! Эапишете го бърэо,эащото ще го иэтрият(предупредени са от посолствата на САЩ и Иэраел).
  • 2 Тошо от софийския централен затвор

    2 4 Отговор
    Докога ще ни занимавате с тия смешници от смешната индианска комунистическа Венецуела???? Държавата с най-големи запаси от петрол в света, която си купува бензина от САЩ! Преди 60 години "мръсните кравари капиталисти" дойдоха във Венецуела и обясниха на индианците, че саденето на картофи не е най-важното на света и със своите си американски долари им разработиха десетки находища на петрол, изградиха им стотици сонди и им построиха супер модерна рафинерия, така че страната богатееше непрекъснато, без властта и народът да си мърдат дори малкият пръст на левият крак. И така докато не дойдоха некадърните, но завистливи индианци комунисти на чело с другарят 100% -в червенокож индианец Чавес, който освен да трепе хора с калашник, което е научил във Великия Съветски съюз и да сади картофи, което знае от родното си планинско село нищо друго не знае. Та индианците комунисти опрени на същия Велик Съветски съюз ограбиха собствеността на краварския бизнес за стотици милиарди и му казаха на това "национализация", като обявиха, че сега и държавата и петролният бизнес ще цъфнат и ще вържат. И така и стана, петролният им бизнес и държавата цъфнаха, като майска роза. Индианците комунисти, които разбираха само от садене на картофи съсипаха струващата много милиарди долари рафинерия и тя вече намали своят капацитет с 80%, картофаджиите нямащи и представа, как се поддържа такова чудо, хич не им пукаше щото тия пари са ги давали мръсните кравари от САЩ, а не "трудовият" народ

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Тошо от софийския централен затвор

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Тошо от софийския централен затвор":

    И така Венецуела го докара до там да няма дори тоалетна хартия и да внасят бензин! И по идеологически индиански леви причини подариха бизнеса си пак на чужденци, но на Русия и Китай, които сега се трепят по между си коя да заглаби целият този немъчен , но провален бизнес. Лошото е че за "венецуелския трудов народ"файда "Йок", ама парите не стигат като едно време и стигат само да попълват дебелите банкови сметки на наследника на червенокожия Чавес , якият, но прост шофьор на автобус Ташко Мъдуро-вски.
  • 4 Румяна Костова

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Тошо от софийския централен затвор":

    САЩ каза на Венецуела как да сади картофи, но не и отпусна пари, за да развие преработващи предприятия за нефта си. Защо ли? Ами защото на САЩ е по - изгодно да купува ефтин суров, тежък нефт и да го преработва в редицата предприятия на своя територия, създадени точно за венецуелския тежък нефт.САЩ целят Венецуела да си остане аграрна и суровинна страна, без никакво развитие дори на леката промишленост.
  • 5 МРЪШИ

    0 0 Отговор
    ТОВА МУ Е ГРЕШКАТА НА МЪДУРО - ЕС ЩЕ ГО УНИЩОЖИ !
Новини по държави: