6 Юли, 2020 16:54 3 681 52

Дания даде зелена светлина на "Северен поток 2"

  • дания-
  • северен поток 2-
  • русия

Работата може да продължи

Дания даде зелена светлина на "Северен поток 2" - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Датската агенция по енергетика даде разрешение за завършване на „Северен поток 2“, съобщи РИА Новости.

Позволява се за това да бъдат използвани кораби с котвено позициониране. Преди страната отказа да позволи използването на такива кораби.

Смяташе се, че това може да крие риск. Сега работата ще може да продължи много по-динамично.

Руският проект трябва да осигури доставки от газ за Германия. Той минава през Балтийско море и разрешението на Дания е основно за завършването.

САЩ се противопоставят на работата. Германия настоява, че проектът е безопасен.

От там твърдят, че той е само на икономическа основа.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Питам

    95 8 Отговор
    Де го оня"гост" дето ми обясняваше,че СП2 е бита карта...? Соросите трябва едно да разберът-когато руснака си постави цел-винаги я постига-факт!!!

    Коментиран от #3, #14, #15, #18, #20, #21, #30

  • 2 А стига бе

    61 16 Отговор
    И датчаните ли станаха путинисти и копейки бе сороси?
  • 3 Хахаха

    8 41 Отговор

    До коментар #1 от "Питам":

    Той, бае ти Доньо само да спечели втори мандат, както го пришиват на русия, така ще нагабърчи Германия, че меркел и глобалистите ще се чудят какво им дойде
    И понеже са безбожници, ще кълнат на ... езика на омразата

    Коментиран от #6, #9

  • 4 ПЕНКО

    45 7 Отговор
    ДЯДО ВАЗОВ: " РУСКА МОЩ И РУСКА СИЛА ....." !!!!!!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ще спечели

    23 6 Отговор

    До коментар #3 от "Хахаха":

    Путин отново го е избрал.
  • 7 Германик

    42 4 Отговор
    Те западняците могат да си плащат и по-скъпия американски газ,ама не искат.А ние,понеже сме много богати,си плстихме фръчилетките,които може и да не дойдат.

    Коментиран от #10

  • 8 Ученика

    64 5 Отговор
    Най-големия страх на САЩ е обединяване на технологиите на Западна Европа с ресурсите на Русия...
  • 9 Фхх

    38 4 Отговор

    До коментар #3 от "Хахаха":

    Най-много да загуби европа като търговски партньор свършено със еврейска америка сега ги тресе страха от китай ,че ще ги измести.
  • 10 Симо

    48 5 Отговор

    До коментар #7 от "Германик":

    Ако някой не си бяха свалили гащите пред американците за Южен поток сега щяхме да сме на печалба от тоя проект.

    Коментиран от #12, #13

  • 11 Начо

    7 41 Отговор
    100 милиарда на вятъра за да лишат Украйна от 2 милиарда

    Коментиран от #22

  • 12 Германик

    40 4 Отговор

    До коментар #10 от "Симо":

    Симо,абсолютно съм съгласен с теб.На'ште като слушаха САЩ си мислеха,че като спрат Ю.Поток и Русия е прецакана.Сега вместо да взимахме някой лев,хапем дръвцето.

    Коментиран от #17

  • 13 Госあ

    29 3 Отговор

    До коментар #10 от "Симо":

    То да беше само за южен поток...некои от 89'та насам поне като си свалят гащите изкарват по некой долар, а на народа му ги свалят насила. Ама май му харесва.
  • 14 гост

    17 6 Отговор

    До коментар #1 от "Питам":

    На Козяк сме, за нови опорки!

    Коментиран от #16

  • 15 Той име "гост" се изживяваше

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "Питам":

    Като голям газов спец. Обясняваше и как ийстмед аха аха ще тръгне :)))
  • 16 Германик

    29 5 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Ще сте на Козяк,докато им трябвате.После ще ви намерят в някоя тъмна уличка.Справка,косовеца Хаджим Тачи,подкараха го към Хага.Така,че си правете сметка.
  • 17 РУСИЯ-СУРОВИНЕН ПРИДАТЪК НА ЕВРОСЪЮЗА

    1 25 Отговор

    До коментар #12 от "Германик":

    НАЛИ ПУТИН Е ВСЕСИЛЕН....ЩО МУ БИХА ШУТА ЗА ЮЖЕН ПОТОК

    Коментиран от #23

  • 18 гост

    2 19 Отговор

    До коментар #1 от "Питам":

    Германия остави на "Газпром" само 50% от обема на "Северен поток 2"
    Германският регулатор на инфраструктурни мрежи в Германия е подготвил решение, с което определя газопроводът "Северен поток 2" да попадне под действието на директива на ЕС, позволяваща на Русия да използва само половината от капацитета му. Причината е, че проектът не е завършен до май 2019 г., твърди в. "Ханделсблат".
    Това ще означава, че след вложени милиарди в газопровода директно от Русия до Гурмания през Балтийско море, Русия ще трябва да го предаде на оператор, независим от доставчика, както и да остави половината му капацитет за други. Газовата директива на ЕС е от 2009 г. и тя не е валидна за проекти, приключени до май 2019 г. Сега поне вдяна ли защо Дания СЕГА дава разрешение , хахахахха !!!

    Коментиран от #19, #24

  • 19 Госあ

    13 2 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Ах горкият Путин, без съветници като теб 😂 И нали знаеш, че без газ така нар. "зелена енергия " увяхва? Така че треа се радваш.
  • 20 гост

    3 10 Отговор

    До коментар #1 от "Питам":

    Общият съд на ЕС отхвърли жалбите на операторите на газопроводите "Северен поток 1" и "Северен поток 2" срещу правилата на Общността за газа, приети миналата година.
    Операторите внесоха жалба в базирания в Люксембург Общ съд с искане за отмяна на поправка в газова директива на ЕС, която включва изискване газопроводите да не се притежават пряко от доставчиците на газ и най-малко 50% от капацитета да е достъпен за трети страни.
  • 21 гост

    3 16 Отговор

    До коментар #1 от "Питам":

    Честно казано не разбирам що сами се бутате в шамарите !!! Къв ша го държите с тоя поток , като договор с Украйна има за 5 години и ще има и пет пъти по пет след тия 5 , на всичкото отгоре е за твърди суми и Газпром в момента плаща като поп БЕЗ да транзитира газ , щото поръчките му са паднали в пъти , тоест Украйна получава милиарди без да си мръдне пръста , получи си 3 милиарда от старото дело , Полша току що си получи 1,6 милиарда също от старото дело , новите дела си вървят и са за в пъти повече милиарди , на всичкото отгоре с тия 50% пак трябва да минава през Украйна и Полша , какви потоци какви пет лева , не вдянахте ли най-после ,че това е най-голямата излагация на Путя , той самия ако можеше да върне времето нямаше да гъкне за тия тръбички , хахах !!!

    Коментиран от #26, #28

  • 22 Иван

    6 2 Отговор

    До коментар #11 от "Начо":

    Още не са лишили Украйна.Но и това ще стане Договорът за транзит между Газпром и украинската страна е за 5 години, считано от 2019.Нали украинците воюват от 6 години с Русия? Даже имат хиляди ветерани, пострадали от тази невидима война. Къде се е чуло и видяло когато две страни воюват помежду си, едната да плаща на другата за било какъв си транзит?
  • 23 Гост

    13 1 Отговор

    До коментар #17 от "РУСИЯ-СУРОВИНЕН ПРИДАТЪК НА ЕВРОСЪЮЗА":

    Не на Путин биха шута, а ние сами си бихме шута Германците и датчаните не клекнаха пред американците както нашите мижитурки. Ще вземат по някое милионче, ще си купят по някоя къща и ще са щастливи, че са спрели под диктовка на САЩ Южен поток.

    Коментиран от #29

  • 24 234

    14 3 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Това е точно така, чудя се на минусите, които незнайковците са ти цвръцнали. Но това положение може и да се промени, виждаш че вече Германия и Европа почват да се отърсват полека лека от съсипващото ги икономически влияние на САЩ. А и за сега няма други желаещи да транспортират газ по Северните потоци 1 и 2. .Поляците и норвежците ще започнат да си строят самостоятелен поток. Интересно е дали и него ще го хване закона да може да използува, само 50 процента от възможностите. Имайки пред вид, че поляците са най-големите подлизурковци на САЩ в Европа. Но пък от друга страна, както са почнали лудите черни протести в Америка, май скоро тя няма да може да се меси в Европейските дела както до сега

    Коментиран от #37

  • 25 тъжно соросче

    7 0 Отговор
    Е ся га са оплача на чичко Шорош...
  • 26 Я па ти

    16 0 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    Абе пич-ти така философстваше и за ТПоток и за Сила Сибир-ама те работят и руснаците продължават да строят газопроводи...-и дали са на минус???-едва ли...Та явно си само плямпало-което всъщност само пейства и се прави на експерт.

    Коментиран от #33, #34, #35

  • 27 VVV

    12 1 Отговор
    Дания даде а бойко не даде на нас южен поток а на Ердоган .На Доган тец с резерв и вила където никой няма право да строи .Който гласува за герб гласува за дпс .
  • 28 Гошо

    10 0 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    Какво е получила Полша бе смотьо ,я кажи Да временно потупване по рамото получиха ,ама пари не ,даже излезе ,че 96 милиона трябвало да връщат

    Коментиран от #32

  • 29 РУСИЯ-СУРОВИНЕН ПРИДАТЪК НА ЕВРОСЪЮЗА

    3 11 Отговор

    До коментар #23 от "Гост":

    ПРИ ЮЖЕН ПОТОК ПУТИН ИСКАШЕ ДА РАЗПРЕДЕЛЯ ГАЗА И НА ТЕРИТОРИЯТА НА ЕС......ЕСТЕСТВЕНО МУ БИХА ШУТА.
    ...ПРИ СЕВЕРЕН ПОТОК ,СТЪПИ ЛИ ГАЗТА В ГЕРМАНИЯ....ПУТИН НЕМА ДУМАТА....ШВАБИТЕ МОГАТ ДА Я КОМСУМИРАТ ИЛИ ТРАНСФЕРИРАТ......ТЕ РЕШАВАТ

    Коментиран от #31

  • 30 Бах

    17 0 Отговор

    До коментар #1 от "Питам":

    Кат Русия няма втора , тъй могъща на света . Тя е нашата опора ....... продължението го знаят всички . Щом вчера САЩ и други джендъри , издигнаха в посолствата си и знамето на гейовете наред с националният си флаг , с тези глупаци е свършено . С право Путин ги взе на подбив . С няколко думи , ще правят каквото си искат !
  • 31 233

    11 0 Отговор

    До коментар #29 от "РУСИЯ-СУРОВИНЕН ПРИДАТЪК НА ЕВРОСЪЮЗА":

    Е нали крана е в РФ,като го завърти наляво какво ще ми разпределят?! Доспа ти се ,май!
  • 32 гост

    2 8 Отговор

    До коментар #28 от "Гошо":

    „Газпром“ плати над 1.6 млрд. долара надплатени пари за газ на полската държавна газопреносна компания PGNiG по решение на Стокхолмския арбитраж.

    Точната сума на плащането беше обявена в Twitter от ръководителя на PGNiG Йежи Квецински: "Потвърждавам - получено в PGNiG. „Газпром“ върна 1.6 млрд. долара“, пише той.

    Преди две седмици стана ясно, че „Газпром“ ще изплати на полската държавна компания PGNiG 1.5 млрд. долара надзвети пари за природен газ до 1 юли. „Газпром“ изобщо не коментира размера на плащането, въпреки че вече отразява резерва за тях в публикуваните си изявления.

    Присъденото на PGNiG обезщетение от 1.5 млрд. долара е заради молбата на полската страна за преразглеждане на договорната цена за доставка. Тема, актуална доскоро и в България. Руският монополист върна парите на Полша след като международният арбитражен съд в Стокхолм през април тази година излезе с решение, че „Газпром“ e надтаксувала страната при доставките на природен газ. PGNiG отбелязва, че „Газпром“ се е съгласил за срок на плащане до 1 юли 2020 г.

    В бъдеще цената на договора също може да бъде преразгледана - въз основа на заявка на купувача, отбелязва PGNiG !!!!!
    Можеш ли да четеш , "смотльо" ???
  • 33 гост

    0 9 Отговор

    До коментар #26 от "Я па ти":

    И що не са на минус ?? Щот на теб не ти се ще ?? Щото на това ти се крепят надеждичките ??
    Заплашен е от крах историческият газов договор между Русия и Китай ! Изданието Lenta.ru уверява, че “Силата на Сибир” е изпаднала в недостиг на ресурсна база, поради което многомилиардният договор на “Газпром” с Китай може да се провали. Загубите на “Газпром” в случая ще възлизат на 1,5 трилиона рубли (над 20 милиарда долара) , пише изданието. Изпълнението на договора е важно не само от икономическа, но и от геополитическа гледна точка. Ресурсната база е новото голямо Чаяндинско поле. През 2022 г. към газопровода трябва да бъде свързано още едно ново и още по-голямо Ковитково полето. В публикацията, позовавайки се на инженери и висшето ръководство, компаниите твърдят, че запасите от газ в Чаяндинск и Ковикта са по-малко от очакваното, при това два или дори повече пъти (!!!!!!) . По-специално, в Чаяндинското поле има много сухи кладенци, които се наричат “инвалидни”. Заключава се, че обемът на производството на газ в това едно от най-големите находища в Русия може да не е достатъчен, за да запълни тръбата до пълен капацитет.
    Като причини за този обрат на събитията се сочат бързането и небрежността. Пробиването на полето започна без завършване на етапа на геоложките проучвания и анализ на скалата, тоест “Газпром” нямаше пълни данни. Освен това изданието се позовава на аудио запис, в който Андрей Филипов, заместник-началник на 307-и отдел „Газпром“, признава проблем
  • 34 гост

    0 8 Отговор

    До коментар #26 от "Я па ти":

    Освен това изданието се позовава на аудио запис, в който Андрей Филипов, заместник-началник на 307-и отдел „Газпром“, признава проблеми и в двете области. Друга причина за проблемите според инженера, чиито думи се цитират от "Lenta.ru", са грешки при пробиването, което е довело до намаляване на производството. Редица грешки. Това, например, е използвана нестандартна сондажна течност, разработена от фирма “Сервизен център СБМ”, който чрез дъщерното дружество на “Газпром” “Национално сондажно отделение” принадлежи на “Газпром Сондаж” на Игор Ротенберг. От вносна сондажна течност е трябвало да се откажат, очевидно, поради санкциите. Тестването на руска сондажна течност обаче преминава с нарушения. В резултат на това се появяват кладенци-инвалиди.

    Заместник-ръководителят на 307-и отдел казва, че всички са били подложени на натиск от ръководството, което е искало бързо да влязат на китайския пазар, в противен случай САЩ са щели да го заемат със своя ВПГ.

    Изданието смята също, че решението да се обмисли използването на ресурсите на Иркутска област, Красноярски край и Ямал за доставка на газ през “Силата на Сибир-2” до Китай през Монголия косвено потвърждава газовите проблеми в Чаяндинск. Освен това проектът на втория газопровод към Китай се промени драстично и се появи преход със „Силата на Сибир - 1“, каквото никога досега не се е случвало. Потвърждение, че “Газпром” има проблеми с изпълнението на договорни задължения с Китай поради Чаяндинск, може да бъд
  • 35 гост

    0 9 Отговор

    До коментар #26 от "Я па ти":

    Потвърждение, че “Газпром” има проблеми с изпълнението на договорни задължения с Китай поради Чаяндинск, може да бъде активирането на проекта „Силата на Сибир-2“. „Това изглежда потвърждава негативния сценарий. Логиката е проста. “Газпром” осъзна, че няма да може да произведе всички 38 милиарда кубически метра, които обеща да достави на Китай, следователно се опитва да изгради “Силата на Сибир-2” . Има ли мащабни проблеми с ресурсната база за “Силата на Сибир”, как и защо те са възникнали - и кой е виновен за това, трябва да решат съответните органи: Министерството на природните ресурси, Министерството на енергетиката, “Роспотребнадзор”, правителството, смята Митрахович. В крайна сметка главата на Милер може да хвръкне, а Юшков не изключва сериозните проблеми да се окажат реалност !!!!!
    Запитай се поне защо Газпром 2009 година струваше над 360 милиарда , а в момента под 70 милиарда и продължава да пада !!!
  • 36 jforfk

    12 0 Отговор
    Не разбирам защо ако СП2 е неизгоден защо Германия толкова много го подкрепя. Как мислите толкова ли са тъпи немците? Ами ако цената на американския шистов втечнен газ е по9изгодна всички щяхме да купуваме техния газ. Литва и специален кораб си построи, да достаня американски газ, а сега купува ... руски. И докато върви спора тук Русия построи газопровод в Сибир и турски поток. А Китай с най-голямото производство в света и пазар за отопление на милиард души, поряза чичо Сам и го уведоми за спиране на доставките на газ от Америка. Та Русия си е осигурила купувач на газа. По-добре е двама, но Китай е много голям пазар. И именно това дразни американците.

    Коментиран от #38, #39, #41

  • 37 гост

    0 10 Отговор

    До коментар #24 от "234":

    Поляците и норвежците не са от вчера и знаят какво е закони на ЕС !!! Освен това тръбата ще минава през Дания , тоест няма да е директна и ще е собственост на независим оператор и до нея ще имат достъп ВСИЧКИ търговци от ЕС !!! Вденете най-после , че за Путя не е важен газа , а това да го продава (тоест договаря) само той , зад гърба на държавния Газпром !!! Даже частни руски компании не го устройват , щото тогава пак ще е никой , а цените ще са борсови , тоест изгарят рушветите за приятелчета !!! Той ако искаше да продава газ на борсови цени щеше да си кара през Украйна , по-евтин път няма да има никога !!!
  • 38 гост

    0 8 Отговор

    До коментар #36 от "jforfk":

    Защото на Германия не и пука !!! Та не го е плащала и няма да го плаща !! И ще има просто още една тръба !!! Щото и това сте пропуснали , че руския газ вече идва в Германия поне по три тръби и двете да спрат , поне една ще върви , но и трите да вървят , количествата НИКОГА няма да са повече от 30% от всичките , както е било и досега !!!! Който си въобразява , че Германия ще допусне дори 50% от газа да е руски , значи е най-заблудения наивник на света !! Просто колкото повече се набутва Русия , толкова повече в бъдеще Германия ще може да диктува условията за доставките !!! Както дори дружката на вожда султана го остави да се набута здраво не с една , а с две тръби и после рязко намали поръчките три пъти и в момента извива ръцете на Газпром с искане за падане на цените наполовина !!!!

    Коментиран от #43

  • 39 гост

    0 9 Отговор

    До коментар #36 от "jforfk":

    Германия планира изграждането на три терминала за втечнен природен газ (LNG) Според МАЕ LNG е най-добрият вариант. До 2040 г. до 60% от природния газ, търгуван в световен мащаб, може да бъде разпределен под формата на LNG, изчислява агенцията. Според МАЕ страната трябва спешно да диверсифицира доставките си на газ
    Коалиционното германско правителство се ангажира да развива инфраструктурата за LNG. В момента в Европа има 28 терминала за втечнен газ, а Германия планира да изгради първите си три съоръжения. В момента Германия получава около една трета от природния си газ от Русия, а останалата част идва от Норвегия (34%) и Холандия (23%) . „Но Русия е само един от вариантите. Искаме да избегнем монополите “, каза Алтмайер в сряда.

    От своя страна Бирол се опита да остане неутрален в спора, като заяви, че германското правителство решава за това, откъде да черпи газ.
    Поради сегашното изобилие на газ на пазара и съответните ниски цени наистина е настъпил моментът за сключване на нови договори за доставка, подчерта той.

    Коментиран от #40

  • 40 jforfk

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "гост":

    Че Германия изгражда терминали за втечнен газ не е тайна. Но главния въпрос, на който никъде по Вашите коментари не видях отговор, а явно сте запознат с темата, е колко струва газта от САЩ, Катар, Русия, Норвегия и т.н. Колко струва тръбопроводният и колко сгъстения. Демек колкото и терминала да имаш, колкото и тръби да влизат и те да ти дават диверсификация, накрая винаги остава, като продавач само този, който предлага стоката на най-ниска цена. Независимо от политиката. Германия заради екологията си постави много амбициозна програма и изпозатвори маса атомни и въглищни централи. И сега трябва да купува енергоресурси. А за производството и отопление на Германия и трябва много енергия. И ако купува от САЩ, на-вероятно, цените на мерцедеси, беемвета, аудитата и фолксвагени ще се дигнат с маса проценти, а това едва ли ще се хареса на купувачите. И те ще купуват форд, рено, ланчия, пежо или тойота.
  • 41 гост

    2 4 Отговор

    До коментар #36 от "jforfk":

    Революцията при газа тепърва предстои , това досега беше само загрявка !!! Засега изчезна само първия голям клиент САЩ !! Предстои да изчезнат другите големи , първо Китай и Япония , а после и ЕС !! В Азия вече от две години текат промишлени изпитания на инсталации за добив от газови хидрати , които са със запаси за хиляда години и с цена наполовина от най-евтиния газ в момента !! Отделно в Китай върви шистова революция , същата като в САЩ !! Първата цел на китайската държавна петролна компания е до 5 години от вносител да стане нетен износител , също като САЩ !! За Япония още повече ! В ЕС Великобритания след Брекзит първото нещо ще е да разреши шистов добив на щатски компании , а газовите хидрати около Европа са просто неизчерпаеми !!! В момента Газпром не може да издържи на конкуренцията дори на бившите си колонии от средна Азия Азербайджан , Казахстан и Туркменистан , новия газопровод от Туркменистан за Пакистан и Индия вече работи и се строи разклонението за Китай , а цената е наполовина на газпромовската !!! Просто гледай как до 10 години тръбичките ще са туристическа забележителност за идиотско трошене на пари !! Което всъщност беше и целта , щото "строителите" в момента се готвят с тия милиарди откраднати от държавния Газпром да изкупят парчетата от същия Газпром след предстоящото му закриване !!

    Коментиран от #42

  • 42 jforfk

    2 0 Отговор

    До коментар #41 от "гост":

    Стига ми пишете общи приказки. ДАЙТЕ ДАННИ ЗА ЦЕНИТЕ.
  • 43 Скит'Ник

    5 1 Отговор

    До коментар #38 от "гост":

    Просто колкото повече се набутва и изчаква германия , толкова повече в бъдеще Россия,не ще -А ЩЕ ДИКТУВА УСЛОВИЯта, за доставките на газ!!! -Пак си драскал грешно.
    Който притежава и доставя-Той Решава-другото са празни приказки и свободни съчинения.
    В магазина на касата -Ти ли определяш условията -А ве' сбъркан? Плащаш като поп и се У'миташ,като Неканен гост ,на прибежки и припълзавания!

    Коментиран от #44, #45, #46

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 гост

    0 3 Отговор

    До коментар #43 от "Скит'Ник":

    Разбра ли на кой "ще притежава и определя" путинландия , само и единствено на такива като теб !!! А в белия свят отдавна са открили и рабрали , че клиента е цар , щото той плаща !!! Дори на касата в магазина има право на рекламация и връщане на парите , както и да ги похарчи в друг магазин !!! Ама ти откъде да знаеш , като ти е разрешено да слушаш само опорки от вожда , хахаххах !!!

    Коментиран от #48

  • 46 гост

    0 3 Отговор

    До коментар #43 от "Скит'Ник":

    Пък любимата ти Путинландия да си "притежава" , хахахха !!! Ако иска да си го яде , ако иска да си го пие !! Ама за нейно съжаление такива притежатели бол !!! И се увеличават с всеки ден !!! Дотолкова , че вече са 2-3 пъти повече от тия , дето искат да купят !!! Ей това ви е големия проблем , ама както винаги си мислите , че със заповеди от вожда се оправя работата !!! Само че заповедите му важат само за на...каните ви дир..ници , за никой друг !!!

    Коментиран от #47, #50, #51, #52

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Скит'ник

    1 0 Отговор

    До коментар #46 от "гост":

    А в белия свят -То ти т пако не додялан -незнаеш какво е това всъщност.
    отдавна са открили и рабрали , че клиента е Цар , щото той плаща !!! Дори на касата в магазина има право на рекламация и връщане на парите , както и да ги похарчи в друг магазин. Само,че У ръф ляк неориентиран -клиента Трябва Да ПЛАТИ НУЖНАТА ИЗИСКАНА ЦЕНА ,щото иначе тоя твой цар е един л аещ скъсан цър вулан -същия като тебе, и ходи кат м.ангал после да връща на касата и да са гърри там - и то е в срок до месец! Тия свободни драй фни тука изписани важат само за на каният ти дир ник , за никой друг.
    Аийде по мияр подвивай опаш ката и тия хамерски опори ги тиражирай другаде.
    Мусар разлян си при това бая о ня -щ
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания