Last news in Fakti

6 Юли, 2020 18:25 2 224 12

ЕС да се превърне в икономически съюз

  • ес-
  • волфганг шойбле-
  • германия

Волфганг Шойбле призова за повече автономия

ЕС да се превърне в икономически съюз - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС трябва да се превърне в икономически съюз. Това заяви председателят на германския парламент Волфганг Шойбле, цитиран от France 24.

Представителят на Германия подкрепя разширяване на еврозоната. Призивът е за широка интеграция в съюза.

Според него в момента дискусиите се въртят основно около това как да се разпредели планираната подкрепа. Разговорите обаче трябва да са колективния напредък на Европа.

Според него действията за реализирането на еврозоната е трябвало да продължат и тя да стане икономически съюз. Шойбле призовава ЕС да бъде обезпечен с по-голяма автономия, която да го направи устойчив.

Важно е да се търси и подсилване на европейския суверенитет.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 истината беше СИВ

    24 6 Отговор
    Айде де, от нас доматито, от вас нефта и машините, ербапи.
  • 2 куклотик

    30 2 Отговор
    Тия немчовците големи на обещания, ама накрая пак печатат само за тех си.
  • 3 Браво

    14 6 Отговор
    Волфганг Моцарт😁 Евразийския Съюз е именно такъв, а вие сте на Малка Нощна Музика😁още
  • 4 Анонимен

    6 4 Отговор
    Той и сега е такъв.
  • 5 Гост

    11 4 Отговор
    А сега какъв е?
  • 6 месара

    22 11 Отговор
    преди бяхме зависими и наказвани от ссср , сега е от измисления ес ! да се разпада и държавите членки ше почнат да живеят нормалния си живот ! писна ми некой да ми казва какво да ям и пия , че кривите краставици не ставали , колко да ми струва тока , и че имало много полове !
  • 7 име

    26 8 Отговор
    Малко му остава още на брюкселското ТКЗС.
  • 8 Най-сетне нещо умно

    17 3 Отговор
    И никакви жендъри и бабуни
  • 9 КАМОРАТА ЕС

    15 2 Отговор
    ИКОНОМИЧЕСКИ СЪЮЗ НЕ ПРОМЕНЯ НИЩО ТОЙ И СЕГА Е ТАКЪВ -- СЪЮЗ ЗА КРАДЕНЕ , ТОЕСТ МАФИЯ !
  • 10 Астана

    7 0 Отговор
    " в момента дискусиите се въртят основно около това как да се разпредели планираната подкрепа"--РАЗБИРАЙ КАК ДА СЕ ПОДЕЛИ БАНИЦАТА -И Келешите! Защото за едни има много а за други -само усадката.
  • 11 хахаха

    6 1 Отговор
    това е най-безсмисления текст, който е публикуван тук!!! Какво значи по-широка интеграция от тази? По-широката интеграция означава да се обяви ЕС за Еввропейски съединени щати. Ако ще е само икономически съюз, тогава всички политически органи на ЕС трябва да се разпуснат, това парламент, съвет на Европа, ПАСЕ...или Шойбле е казал нещо друго, или Росен не разбрал нищо...
  • 12 VVV

    4 1 Отговор
    ЕС трябва да се премехне защото отнема възможности. Например европейската архитектура .Имам идеи как да бъде възстановена но колко кетапи ми трябват ? Германия не е била част от Европа .Новата архитектура убива европейската ,а не я развива .Защо Германия се меси ? Австриеца с мустачките се опита да даде шанс на Еропа ,а не на квадратна стъклена от нетраини материали и гол бетон анриевропейска архитектура от хора с кетапи за принадлежност към по виша раса от университет . Е Хитлер не беше вишист ,ама беше европеец ;) Австрия е била част от римската империя ама Германия не е била .
Новини по държави: