Last news in Fakti

7 Юли, 2020 15:45 2 680 19

Захарова: САЩ сриват своите идеали

  • русия-
  • мария захарова-
  • сащ

Коментар за американските медии

Захарова: САЩ сриват своите идеали - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Идеите за свобода на словото и медийна свобода в САЩ са напълно забравени. Това заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от РИА Новости.

Руският представител заяви, че митът за медийната свобода на американска територия се е разпаднал. Според нея с години САЩ са предлагали модели в световен мащаб.

Сега се оказва, че тези модели не просто не работят, а се разпадат. Захарова смята, че сега американското правителство трябва да започне наново пътя към себе си и към идеите за свобода на словото.

Тя припомня, че в страната се налага забрана за определени думи и филми. В същото време има атаки срещу паметници.

Припомня се, че САЩ имат огромно медийно влияние и случващото се при тях, може да има отражение по медиите във всички региони.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антимилиционер

    32 6 Отговор
    Кога е имало свобода в Американистан? Разделете се с илюзиите, милиционери и милиционерки.
  • 2 Вова Император на Третия Рим 🦅🦅

    16 10 Отговор
    Държавата корпорация ще бъде закрита в най-кратки срокове. Може даже някоя Новороссия или Нова Одеса да изникне на картата до Съединените Китайски Щати.
  • 3 Мартин Лутър Кинг

    20 3 Отговор
    В Америка имаше свобода на словото , но нямаше свобода , за това как да си държиш ръцете , и тялото пред полицай , сега се очаква няма да няма свобода , и на двете .
  • 4 Последния Софиянец

    20 0 Отговор
    Само не разбрах защо посегнаха на Малката русалка.И тя е жертва на расова дискриминация.Явно не четат.
  • 5 Сладък лейтенант Грубер от СС

    7 13 Отговор
    Тя е голяма скица...:):)
  • 6 Stéphanie 🎲

    6 26 Отговор
    Боже Русия 😳,боже ,боже на колко водки бе Марче 😅😂😂😂😂😂.И ти не си вярваш,земи скрии се под масата. Интересното е въпроснота дама какви руски идеали и ценности иска да налага в страната? Вица на деня !!!!!! 😁😊
  • 7 987

    7 20 Отговор
    По свобода на словото САЩ е на 45то място в света ,докато русия е на 150-то от 180 страни.Единствените по диктаторски страни от русия са Северна Корея и Китай

    Коментиран от #8, #9, #18

  • 8 Последния Софиянец

    19 1 Отговор

    До коментар #7 от "987":

    А България е на 1150 то място по свобода на словото.От горчив опит го знам.
  • 9 Гарабед

    11 13 Отговор

    До коментар #7 от "987":

    Според руските класации, САЩ е на 192 място по свобода, а Русия на трето.
  • 10 fuck T

    1 6 Отговор
    хладилника е по-силен от телевизора, затова сичо гледа на запад
  • 11 Историк

    4 8 Отговор
    Иначе в Русия цари, демокрация. Путин си уреди конституция да царува до смърт. Милицията за нищо те арестува. Анексират чужди територии, имат конфликти с всички съседни държави
    Захарова, с кои съседи Русия е в приятелски, добри отношения:
    Полша, Литва, Латвия,Естония, Грузия, Молдова,Япония, Афганистан, Украйна....Засега са добри само с Китай-временно и Монголия
  • 12 Интересно

    0 5 Отговор
    Не се бях замислял. Чудя се, кои са идеалите на Русия сейчас?
  • 13 Обикновен човек

    14 5 Отговор
    САЩ са държава създадена от заточени от цяла Европа престъпници ,каква свобода на словото може въобще да се очаква от потомците на тая сган!!!!!!
  • 14 rаи

    10 1 Отговор
    Това е очевидно от години. Демократите/либерали налагат такава цензура, че направо е главозамайващо. Ако не е про-джендър, про-марксизъм, про-глобализъм и т.н. се цензурира. В ЮТ и Туитър пък толкова консерватори бликираха последната година, че не е истина. В Ню Йорк Таймс, Вашингтон Поуст, CNN, MSNBC... уволниха доста народ, който си позволява съвсем леко да критикува безумните демократи.
  • 15 другарят

    13 0 Отговор
    Приказките за "американски идеали и американска мечта" са за свръх-прости идиоти! Тази дъвка беше за местният зомбиран добитък, който не знае в какъв свят живее. Това не попречи на някой от добитъка в колониите да вдигат тази дъвка от земята и също да я дъвчат.
  • 16 барчо

    8 0 Отговор
    Американската мечта се реализира за сметка на всички останали. Чудесно, прекрасно и отлично е когато забогатяваш неимоверно, но не се замисляш, че това става за сметка на много хора, които в това време обедняват. Всички завиждаха и се възхищаваха на подобни мечти без да се замислят за цената. Е. Цената сега ще се плаща и то с лихвите!!!
  • 17 не може да бъде

    7 0 Отговор
    Не знам американците дали си сриват идеалите,но че искат да бутнат статуята на Джордж Вашингтон е факт!И не само това -но някои активисти искат да се смени и името на столицата!?Не знам какво име имат пред вид за смяната ,но на мен първото което ми идва наум е Афроамериканск!?
  • 18 Майтапчията

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "987":

    Двадесет години живея в САЩ, и да ми говориш за свобода ми става смешно, но нека те оставя в твоята страна на чудесата, все пак голяма част от хората са като теб.
    Научи се да четеш поне два езика без българският.
  • 19 Кристиян Вигенин

    1 2 Отговор
    Факта,че водещи американски медии водят открита кампания срещу президента Тръмп,доказва по недвусмислен начин,че в САЩ свободата на словото е безспорна.Има ли подобна свобода на словото в Русия?Не,там по телевизия,радио,вестници,списания и интернет тече и се лее един порой от подлизурковщина,подмазвачески режисирани от Кремъл предавания и статии,които възхваляват Кремълският Запъртък,като целенасочено възраждат култа към личноста в най-добрите традиции на Сталинската епоха.