16 Юли, 2020 07:29 2 236 36

Протести срещу промените в Русия

  • русия-
  • протест-
  • реформи

Полицията арестува част от протестиращите

Протести срещу промените в Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Десетки са били арестувани по време на протести срещу промените в Русия, съобщи РИА Новости.

Протестите са проведени в Москва. Промените бяха одобрени с референдум.

Те предвиждат допълнителни мандати за руския президент Владимир Путин. Дават се и допълнителни правомощия на парламента.

В протеста са участвали около 500 души. Арестувани са били 130.

Те са излезли с лозунги срещу реформите. Събираха се и подписи в петиция срещу реформите.

Протестът беше ограничен в един от централните булеварди.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слава на Гешев

    2 13 Отговор
    Слава на САЩ Пеевски и Доган.
  • 2 Дадада

    27 7 Отговор
    Ами руснаците, да си изберат някой по мекичак, та да разпродаде Русия, като Елцин. Как фалираше заводи и ги продаваше на САЩ. Как даваше земи с ресурси и ония богатееха 90-те години.

    Коментиран от #10

  • 3 ****

    16 4 Отговор
    На оня дъртия смърдел,сорос,парите не вървят в Русия.
  • 4 Много хора са протестирали

    12 8 Отговор
    Цели 500 души. Почти колкото протестиращите у нас . .
  • 5 другарят

    11 5 Отговор
    Тези са "демократи", като нашите "десни" талибани! Протестират против резултатите от референдума, защото шепа предатели са получили финансиране за тази провокация!
  • 6 Светла

    12 16 Отговор
    българия е жертва на руската пропаганда, че путин е обичан в русия, което съвсем не е така

    Коментиран от #14, #29

  • 7 Питам

    10 3 Отговор
    500 човека протестиращи-и цяла статия им се отделя...-политкорекност?
  • 8 А стига бе

    12 3 Отговор
    Абе много са ги събрали бе,чак 500 сороси.На фона на 145 милиона тия 500 са супер много хаахахаааааа

    Коментиран от #18

  • 9 Жоро

    4 13 Отговор
    500 са,защото ги е страх. Диктатора Путин не обича протестите. 20% от протестиращите са арестувани.Наистина болшинството Руснаци го ненавиждат.

    Коментиран от #13, #16, #27

  • 10 Боа

    11 3 Отговор

    До коментар #2 от "Дадада":

    Да,типа Елцин!
    Само сега,след промени в конституцията,НИКОЙ не може да продаде нито педя от руска
    територията.
  • 11 Флин

    11 3 Отговор
    Либералните паразити са туморите които разяждат днешното общество навсякъде по света . Твърда ръка и нулева толерантност срещу заразата наречена "неолиберализъм" . Браво Русия ,браво Москва!!!
  • 12 Костова

    10 1 Отговор
    Господин Стойчев, защо си хабите журналистическото перо, описвайки протест в Москва от 500 човека. Та те нямат и половин процент от населението на града. Русия не е Европа, че малцинствата да имат повече привилегии от болшинството. А руската либерда все от нещо е недоволна, изглежда и поправката, че гейовете не могат да, се женят помежду си при всяка поредна любовна афера много го нервира.

    Коментиран от #15

  • 13 Айде бе

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "Жоро":

    Жорка-тук се изказа неподготвен...-руснаците и страх...? Всичко може да е-ама точно да ги е страх....

    Коментиран от #17

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Хахаха

    11 1 Отговор

    До коментар #12 от "Костова":

    Много заблуждават хората, описвайки поправки в нашата конституция само с правото на Путин да продължи своята работа още години на ред.
    Има много важни неща, които ние, гражданите на Русия, ги искаме и дълго чакахме.
    Относно Путин. Той е НАШ Президент. Кигурно трудно могат да го разберат някои хора, как е възможно, в едно общество да се одобрява властта. Възможно е. Но трябва такава власт каквато олицетворява нашият Президент.
    Простестиращите са никакъв фактор в нашата страна. Нека да протестират. Но първо са спазат даконите на нашата страна.

    Коментиран от #19

  • 16 Иван

    10 1 Отговор

    До коментар #9 от "Жоро":

    Ненавиждат руснаците Путин в твоята глава и в мечтите на либералите. Ако го ненавиждат защо са излезли 500 човека, а не 500 000? А са арестувани вероятно защото митинга не е разрешен. По правило не може 500 човека да маршируват по центъра на града, да спират движението на автомобили и да създават главоболия на останалото население. Какво ще стане, ако всеки, който е недоволен от нещо си в своя живот тръгне да протестира на която си иска Централна улица? Протестите в Русия са разрешени, но трябва комуникиране със съответните органи за място, където това ще се случи.
  • 17 Жоро

    1 9 Отговор

    До коментар #13 от "Айде бе":

    Значи ти си неподготвен. Страх ги е било от Царя,от Сталин,от Брежнев,Елцин а сега от това джудже Путин. Неистов страх имат Руснаците от диктаторите си и затова си траят.
  • 18 koki

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "А стига бе":

    94 000 000
  • 19 Костова

    0 6 Отговор

    До коментар #15 от "Хахаха":

    Похвално е, че симпатизираш на Путин, но едва ли имаш руско гражданство и право да гласуваш за него. Но твой си проблем. Ще ти напиша само някои от забележките на руските граждани към Путин. Това са пенсионните поправки и меката му ръка относно някои от олигарсите и чиновниците като Чужайс, въпреки, че на няколко месеца в Русия някой губернатор бива свален от поста си за корупция или други престъпления.

    Коментиран от #20, #22, #24, #25

  • 20 Костова

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Костова":

    Да се чете Чубайс.
  • 21 Барчо

    7 0 Отговор
    Няма да и се получи на продажниците от Русия вече да имат възможност да я унищожат. Няма за какво да се хванат и мислят, че това е коз, който да дрънка по някаква тънка струна. Путин е добър за Русия и руските интереси и руснаците го искат, както се показа и на референдума. Сега трябва да се прекарат и още стотина закончета в Думата в подкрепа на поправките в конституцията и всичко ще е точно. Аз лично, а със сигурност и много други не виждаме нищо нередно в това да не бъдат ограничени такива длъжности с мандати. Щом си добър и народа те иска, управлявай за благото на държавата. А сега какво се получава???? При нас например: Гласуваме за едни - те съсипват държавата ни, а след изтичането на мандата гласуваме за други. Те на свой ред също съсипват държавата, но обвиняват наследството от предните. Трябва да сме президентска държава и един да носи отговорността, която да не се размива по етажите. Факт е, че след 1989 г ние сме умираща държава по основни показатели, но виновни няма.

    Коментиран от #23

  • 22 Барчо

    7 0 Отговор

    До коментар #19 от "Костова":

    Костова, в България има много руснаци, които са с двойно гражданство, женени за български граждани и живеят тук. В повечето градове има и руски клубове, където си се събират. 99% от тях поддържат непрекъсната връзка с роднините си в Русия и регулярно си ходят там. Мои близки роднини са женени за рускини, които живеят тук. Когато се събираме по роднински, което е често винаги говорим за тукашното и тамошното положение. Над 85% от руснаците искат Путин да управлява и са щастливи, че го има. Бил съм в СССР и в Русия и с очите си виждах унищожаването на икономиката и по времето на Загроби и Елфи. Това ставаше по същия начин както и тук у нас. Подариха се заводи на мутри, които не желаеха да работят, а ги разпродадоха за жълти стотинки и станаха милионери. До към 2005 г народа мизерстваше и беше без работа, като нещата отиваха към разпад на племена и самоизяждане. Да въздигнеш такава огромна държава като Русия, която има всички часови зони не е като да въздигнеш държавица като нашата. Това става с твърда ръка и еднолична власт, което не се харесва само на престъпниците, некадърниците, предателите и чуждите интереси.
  • 23 Барчо

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "Барчо":

    В продължение на последната си мисъл, че предните са виновни и са покопали основата на това сегашните да работят за държавните интереси. Та предните са виновни, защото направили това или онова незаконно и сега видите ли, ние нищо не можем да направим с това наследство. Значи предните са извършили престъпление срещу държавата, но пак са в НС или някъде по малките власти и срещу тях няма съдебно дирене. Не мислите ли, че нещо няма логика??? И така при всички новоизбрани. Сега ГЕРБ се задържаха, но нямаме нова атомна централа, нямаме автомобилостроене, нямаме нашия Български поток, но американските интереси са защитени. Плащаме безумни пари за тока произведен от техните фотоволтаични системи, добиват еднолично злато и то изчезва към техния трезор, чужди търговски марки завладяха на 90% от пазара на хранителните стоки, като уж са на загуба, парите изчезват по офшорки, включително и на правещия се на голям родолюбец Слави Трифонов ..... и т.н. За всичко това, което си мисля че е престъпление виновни няма, но пък се представя на народа ни като висша форма на демокрация и красиви думи за чужди инвестиции. Ако всичко това беше така, нямаше да сме на първите места по лошите показатели и на последните по качествените показатели!!!!
  • 24 Хахаха

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "Костова":

    За пореден път се убеждавам, че нищо не знаете за днешна Русия. Нищичкоо!
    Какво значи твърдата ръка на Путин? Какво имате впредвид? Живеете с представите за Русия от времената на Джугажвили-Берия ли?
    А защо не от времената на Петър 1. Тогава" Секир башка" къде къде беше по сериозна?
    Путин е един изключително интелигентен човек.
    Патриот. Той е един от нас, изразява чувства, които изразява всеки един от нас по отношение
    На нашата Родина. Той на глас изговаря това, което е в нашите сърца и умовете ни. Нямаше случай, той да е казал нещо непримерено и глупаво. Това дразни неговите опоненти, меко казано. Затова действат с лъжи и подлост.
    Слава на Бога, че моите сънародници в по голямата си част мислещи хора. Има и такива с различно мнение, има и откровенни подлеци и предатели.
    Не вярвайте на глупостите, които искат да ви внушават по отношение на Русия. Това е много демократична и цивилизовата страна. Искат да не го знаете.
    Опростачените хора лесно се манипулират.
  • 25 kkk

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Костова":

    Костова, връщай се под масата и продължавай да смучеш чепа на господаря си- нямаш умствен капацитет да коментираш политика... А разните там "забележки" си ги наври там дето слънце не огрява... Ей ти и жокерче за размисъл:

    За 20-те години на власт Путин успя да изплати ВСИЧКИ дългове на СССР, успя да плати ВСИЧКИ военни задължения по ленд-лийз програмата и за финал успя да скъта там в едно фондче мизерните $600+ МИЛИАРДА както се казва "за черни дни"... И сега като дойдоха "черните дни" Путин има къде да бърка и да вади пари, а великите разбирачи от ФАЩ к'во правят- печатат нови партиди хартийки...

    Жокер 2- това е само началото. Путин изчисти дълговете и натрупа някакъв приличен резерв за да има стабилност в тая държава. Сега идва ред да се приберат окрадените пари от кой ли не, да се вкарат в пандиза куп висши чиновници, а купища либерасти и предатели да чукат камъни в колониите...
  • 26 Хахаха

    2 1 Отговор
    Никога в своята история Руските граждани не са живеели по добре от времената на Путин.

    Коментиран от #31

  • 27 kkk

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Жоро":

    Смешников, ти осъзнаваш ли каква пародия е "протест от 500 човека" в Москва която е 12+ милиона? А сега да те открехна за реалното положение с протеста:

    Разрешение за протест няма, а схемата и в Русия, и в БГ е само уведомяваш кмета "ще правим протест тук и в този час" - не си уведомил, не е разрешено и могат да те арестуват за нарушение на общественият ред, толкова е просто.

    По-интересното е кого са арестували- никой не е закачал хората с плакати ходещи по тротоара. Арестувани са само хората движещи се по пътното платно, пречещи на трафика и отказващи да изпълнят нареждането на полицаите да се върнат горе на тротоара.


    Май вече не е толкова черна картинката, а? Даже си намирисва на напълно нормална ситуация- като не слушаш полицаите и нарушаваш реда е логично да нощуваш в районното... И престанете да бъркате "свобода" със "свободия"- нямат нищо общо...
  • 28 Stéphanie 🎲

    1 2 Отговор
    Рассия се връща от там от дето е започнала,избор на цар и вечно управление!”



    Сталин изби около 40 милиона руснаци, почти няма руско семейство, което да не е дало жертви - убити или хвърлени в лагер - по време на 30-те години сталинизъм.

    И въпреки това до ден днешен половината руснаци имат положително отношение към най-масовия убуец в историята си. Явно този начин на управление на държавата - с диктатура и терор - ги удовлетворява, импонира на манталитета им.
  • 29 Зверски си права

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Светла":

    При такива "избори", като тези в Русия...
    Някак си не ги ли е срам болшевиките заграбили властта? Какво трябва да се случи за да изчезнат всички партии от Думата? Защото там, са хвани единият удари го в другият. Както в България в парламента, същата работа.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Красавчик

    1 3 Отговор

    До коментар #26 от "Хахаха":

    Дребното джудже ни осветли и официално, че трябва да очкваме царуването му да е до живот. Е, нали е поклонник на масовия убиец на руснаци Сталин. Диктатура и поклонение до дупка.

    Коментиран от #32, #33

  • 32 Хахаха

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "Красавчик":

    Ние избираме кой да ни управлява и колко. Вие какво отношение имате към това? Русия е суверента държава. Вашето мнение е нищожно за нас.
    Не завиждайте. Ако искате да се занимавате със самозомбиране и ви олеква от това_ флаг вам в руки!
  • 33 Хахаха

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "Красавчик":

    Да говориш от чуждо име, озвучавайки чуждите мисли и предпочитатия е признак на ментална болест. Питайте "наполеон" до вас какво мисли по въпроса.
  • 34 Георги Димитров

    2 1 Отговор
    Ха! 60 милиона са гласували ЗА!Съдържанието на поправките в Конституцията е от изключително важно значение за бъдещето на Русия,а колкото до Владимир Владимирович който е доказан държавник от най-висока класа,огромната част от руснаците желаят именно подходящият човек да ги ръководи.Разбира се,това не се харесва на известни хора и държави,разбираемо.
  • 35 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    НЕ ВСИЧКИ ПРОТЕСТИРАЩИ СА ЗА "БАКШИШ" ОТ ЕВРЕИТЕ НА САЩ !!!
  • 36 Кристиян Вигенин

    0 2 Отговор
    Русия е свършена.Намира се в последната фаза преди неизбежният крах.Ситуацията е същата както в СССР в края на дните.Пълна икономическа разруха,абсолютен морален упадък,всеобхватна корупция,лицемерие и демагогия.Репресиите,лозунгите и лъжата най-много да отложат за известно време катастрофалният финал,но няма как да го предотвратят.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания