14 Юли, 2020 09:18 1 230 2

Атомната индустрия е спестила 55 гигатона въглероден диоксид

  • атомна енергетика-
  • въглероден диоксид-
  • замърсяване-
  • чиста енергия

Тя помага за постигане на нисковъглеродна икономика

Атомната индустрия е спестила 55 гигатона въглероден диоксид - 1
Снимка: Shutterstock

Атомната индустрия играе важна роля в глобалното производство на чиста енергия, допринасяйки за спестяването на емисии парникови газове в много страни, и предоставяйки иновативни решения, които могат да са много полезни за развиващите се икономики.

Това обяви генералният директор на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) Рафаел Гроси по време на панелна дискусия за електроенергийната сигурност, организирана от Международната агенция по енергетика, предаде Nucnet.

Виртуалната среща събра министри и общественици от цял свят, за да обсъдят мерки за стимулиране на икономиките, създаване на работни места, намаляване на глобалните парникови емисии и повишаване на сигурността на енергийните системи. „Атомната енергия не е обещание за нисковъглеродната енергия. Тя вече мощно помага за постигане на нисковъглеродна икономика, като през последните 50 години е спестила над 55 гигатона емисии въглероден диоксид“, обяви Гроси.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куку руку ку

    1 3 Отговор
    Е, нищо, затова пък в Аляска и Гренландия започнаха да се откриват от леда, заровените хиляди тонове радиоактивни отпадъци...
  • 2 1122

    3 0 Отговор
    А нашите ,,умни" политици от прехода затвориха реакторите на нашата АЕЦ ??!