8 Юли, 2020 08:42 1 183 1

Научен център ще оценява ролята на ядрената енергия

  • форатом-
  • атомна енергетика-
  • ек-
  • ес-
  • комисия-
  • финансиране

Комисията ще вземе решение дали атомната индустрия отговаря на условията

Научен център ще оценява ролята на ядрената енергия - 1
Снимка: Shutterstock

Асоциацията за атомна енергийна индустрия в Европа („Форатом“) приветства решението на Европейската комисия да използва Съвместния изследователски център (JRC) като експертна група, която да оценява ролята на ядрената енергия в рамките на таксономията за устойчиво финансиране.

В съобщение на Комисията се казва, че оценката трябва да бъде строго научна, прозрачна, балансирана и да отразява принципа на технологична неутралност. JRC, която е служба за наука и знание на Комисията, ще изготви технически доклад относно аспектите на ядрената енергия.

След като работата приключи, Комисията ще вземе решение дали атомната индустрия отговаря на условията за устойчиво финансиране. „Това показва, че са взети предвид препоръките атомната индустрия да бъде оценена сериозно от научните експерти“, коментира генералният директор на „Форатом“ Ив Десбезайе.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    3 0 Отговор
    Още една бухалка по "неправилните" страни.