14 Юли, 2020 17:15 1 591 5

Франция планира референдум

  • еманюел макрон-
  • референдум-
  • франция

Гласуването е за конституционни промени

Франция планира референдум - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Правителството във Франция може да проведе референдум до края на годината. Това обяви френският президент Еманюел Макрон, цитиран от ТАСС.

Той вече се ангажира с такова допитване. То предвжида конституционни промени.

Предвиждат се нови промени за опазване на околната среда. Макрон смята, че гласуване трябва да се проведе възможно най-бързо.

Екологично насочените партии отчетоха сериозен успех на последните местни избори в страната. Очаква се предложенията за промени да бъдат разгледани от френския парламент.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТтттТ

    4 2 Отговор
    И тия да не видят нещо от Русия.И Ю.Корея обяви,че ще прави промени в конституцията си-като много от пунктовете съвпадат с приетите вече промени в Русия.

    Коментиран от #4

  • 2 еколог Гей Билтс

    2 1 Отговор
    Франсетата ще си подпишат смъртните присъди с референдумчето, във Фраанция ще тичат вълци и танцуват медуни на воля.
  • 3 az #Победа75

    4 1 Отговор
    Интересно дали и френският референдум за промени в Конституцията ще бъде залян с толкова помия колкото изляха по руския??? Вие как мислите? Според мен и дума критика няма да чуем от "цивилизования", а по същество дивашки компонент на човешкото общество!
  • 4 Промяната

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "ТтттТ":

    Макрон знае че този път нама да спрат на Елба за това си връзва гащите
  • 5 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    И там ли бе ?? Само правителството може да организира референдум някакъв !? То и у нашенско така го направиха след референдума на Трифонов. Самия референдум го опорочиха и такива правила прогласуваха после че само правителството може да организира такова чудо, като референдум - понеже сме демокрация !?!?. И това сигурно по Конституция, нали господа от тъй наречения Конституционен съд ?? Ще си играем ние на референдуми ....... Да не сме Швейцария и всеки мъж да къта в дома си военна екипировка с АК-47 включително .... !?
Новини по държави: