Last news in Fakti

15 Юли, 2020 07:01 50 353 154

Telegraph: България в Еврозоната?! Това е несериозно. Предстои катастрофа

  • еврозона-
  • българия-
  • корупция-
  • катастрофа

Влизането на една от най-бедните и корумпираните страни в Европа, в чакалнята, е доказателство, че еврото е политически проект, който отдавна се е отделил от каквато и да е форма на икономически смисъл, пише изданието

Telegraph: България в Еврозоната?! Това е несериозно. Предстои катастрофа - 1
Снимка: БГНЕС

"Сериозно? България? Това е една от най-бедните и най-корумпираните страни в Европа. В интерес на истината, това е Гърция на стероиди", пише британското издание Telegraph по повод приемането на страната ни в чакалнята на еврозоната.

"Миналата седмица България и Хърватия бяха приети в механизма за обменни курсове, чакалнята за членство в единната валута. Те ще се присъединят към банковия съюз и ще изравнят валутите си с еврото. Сега сме на път да станем свидетели на потоп от горещи пари, които се изсипват в страната, бърз бум и след това всемогъща катастрофа, която ще тества валутата до нейните граници. Ако някой се нуждаеше от доказателство, че еврото е политически проект, който отдавна се е отделил от каквато и да е форма на икономически смисъл, то това със сигурност е то", допълва изданието.

Telegraph сравнява състоянието на банковата система в Европа с "каша":

"Италия се насочва отново към нова дългова криза. Германските съдилища се борят срещу легитимността на Европейската централна банка и се бори да постигне споразумение за начин на обединяване на дълговете си. О, и в случай, че някой не е забелязал, е имало грешка, която изглежда е повлияла на икономиката по не съвсем положителен начин. Но, ей, не се тревожи за нищо от това. Еврозоната предложи идеалното решение за всичките си проблеми. Вкарва България на борда".


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 196 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хрониките на герберлунгия

    471 101 Отговор
    Банкянския бо.лук успя да корумпира и евробюрократите, които му оказват мощна политическа подкрепа. Няма никаква икономическа логика пенсиите от ппо 250 лв да станат на 40 евро.

    Коментиран от #21, #119, #128

  • 2 габровец от варна

    574 59 Отговор
    Абе то ние с когото и да сме влезли в съюз рано или късно се разпада.

    Коментиран от #36

  • 3 макдоналдс тръмп

    433 68 Отговор
    българско евро.....евросъюза ще се разпадне преди да има такава банкнота

    Коментиран от #108

  • 4 Българин

    476 109 Отговор
    Островитяните да си гледат лирата и брекзита,да не ни обсъждат нас!

    Коментиран от #7, #20, #65

  • 5 Принц Игор

    641 61 Отговор
    125 евро минимална пенсия, 310 минимална заплата и искаме еврото?? Италианците до ден днешен проклинат техния министър, който ги е вкарал с еврото, защо Чехия, Полша, Унгария, които са много по добре икономически от нас не искат и да чуят за еврото, защо Дания и Швеция с поне 5 пъти по добър стандарт от нас не са с евро, а ние се бутане между шамарите.

    Коментиран от #10, #75, #87, #98, #104, #107, #146

  • 6 Гост

    316 103 Отговор
    Ето за това не разбирам хората които работят в Англия или с англичани. Да си работят сами, не може само със самочувствие. Имаме нисък външен дълг, всички пари в обръщение са обезпечени и тези пак плюят. Интересно ми е какво ще стане с паунда след твърд брекзит, да не стане 1 лев

    Коментиран от #9, #79, #80, #93, #97

  • 7 макдоналдс тръмп

    240 76 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    те не ни завиждат те се смеят и радват ,че са се измъкнали от блатото преди там да приемат африканска страна като българия
  • 8 Васил Левски

    233 69 Отговор
    ОСТАВКА НА КОРУМПИРАНИЯ ГЕШЕФ.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Васил Левски

    211 40 Отговор

    До коментар #5 от "Принц Игор":

    Защото 10години сме под робството на една 🎃

    Коментиран от #61

  • 11 sat bradat

    254 68 Отговор
    Не щем еврото в нашата страна
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 мафия

    277 36 Отговор
    На кого му пука за бедния български народ? Важно е мафия да пълни чекмеджетата с пачки! Каква сигурност дава Еврозоната, видяхме в Гърция! 330 милиарда дългове, откраднати от политиците, ще се изпащат поколения напред!

    Коментиран от #64

  • 14 Сибирски комунист

    259 53 Отговор
    Еврозоната е куршум в сърцето на икономиката. Какъв т.пак трябва да си че да се откажеш от своята валутна единица и да приемеш еврото който ще те направи 100% икономически роб

    Коментиран от #67, #152

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Гост

    95 45 Отговор

    До коментар #9 от "ХУ Ю":

    А ти с твоя "огромен" мозък, от десет години береш ягоди в Англия, нали? И вече вървиш по "левия" тротоар?

    Коментиран от #68

  • 17 Йордан

    161 24 Отговор
    Не разбирам от какво се вълнува това компрометирано издание,след като Англия напусна ЕС. Дано я напуснат и техните пияндета и наркомани. Иначе при влизане в евро зоната и приемане на еврото,всички цени на стоките ще бъдат закръглени на високото ниво и това ще доведе до още по-голямо обедняване на хората и повече доходи за държавните милионери /олигарсите/ и развитите страни. Това нещо се случи вече в Гърция! Много страни от ЕС не поемат риска за обществото.
  • 18 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    236 32 Отговор
    Всички питат ЗАЩО България, по-специално ББ, се натиска да влезе в еврозоната. Отговорът е даден в статията - "Сега сме на път да станем свидетели на потоп от горещи пари, които се изсипват в страната". Този потоп ще напълни много чекмеджета...
  • 19 Не на еврото

    97 22 Отговор
    Ууууу,
  • 20 куку руку ку

    101 20 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Te си ги гледат. Защо, мислиш, напуснаха евросъюза? Защото мислят за себе си!

    Коментиран от #42, #56, #111

  • 21 Рeд и Зaкoн

    87 19 Отговор

    До коментар #1 от "Хрониките на герберлунгия":

    Eврo-бюрократите гузнo и oбидeнo (от САЩ) лъcкaт "бacтунa" нa БКП-ГEРБ-ШAЙКAТA c ДC-пaтриoтaрcтвaщaтa CГAН! Защото aкo БOКo зaпoчнe дa рaзпрaвя и дaвa дoкaзaтeлcтвa кoлкo "cтимули" e дaвaл нa рaзнитe му виcши eврo-бюрoкрaти - aлкoхoлният "ишияc" caм cи приaзнa, чe e бил "cтимулирaн" зa дa пoдпишe зa влизaнeтo в EC нa нeзacлужaвaщия зaдунaйcки турcки кeнeф - Кoвeши щe трябвa дa "зaкoпчae" цял eврo-тaбун!

    Коментиран от #25, #85

  • 22 Аз казвам

    112 18 Отговор
    Да приемем американски долар за валута и ще си печатаме пари до безкрай. Бойко до няколко години ще фалира и САЩ.
  • 23 Икономист

    53 86 Отговор
    Първо погледнете малките държави като Литва,Латвия и Естония и тогава говорете против еврото :).Как са се повлияли след приемане на еврото.

    Коментиран от #28, #31, #78

  • 24 qwerty

    102 25 Отговор
    Бях с един чех в щатите. Приказваме, пием. Каза...най-голяма грешка е еврито. Много трудно е да накараш търговец да смъкне цена двойно. Просто псилогията и възможноста им не позволява. Трябва всичко да снениш касови апарати, данъчната сустена, всеки който си е вървял по един начин с години тряжва всичко на ново. И става ужас. Колко програми в НАП са готови. Колко стрес стрес теста има? Колко центъра за обучение? Ще се таковаме сами?
  • 25 бай Ставри

    75 7 Отговор

    До коментар #21 от "Рeд и Зaкoн":

    Ако Ковеши осъди някой евро-бюрократ на затвор за получаване на "стимули" под масата от българската БКП-ШАЙКА и ДС-патриоатарстващата СГАН - трябва осъдения задължително да лежи в български провинциален затвор, заобиколен от сексуално настрървени мургави рецидивисти?! Това не само ще е справедливо възмездие, но и ще най-силната възпитателна мярка за свикналите на безнаказаност евро-бюрократи!

    Коментиран от #29

  • 26 А ве тея Телеграф кои са ?

    33 39 Отговор
    Щом Баце казва значи ще е за добре.
  • 27 глоги

    105 28 Отговор
    "България в Еврозоната?! Това е несериозно. Предстои катастрофа!!!!!" ПРАВИЛНО,ПРЕДСТОИ.
  • 28 Одисей

    107 21 Отговор

    До коментар #23 от "Икономист":

    Сега хвани да прочетеш в нета, как Балтийските държави приеха еврото. Чрез фиксиране цената на стоките и предоставяне на списък, колко трябва да струват в Евро. Така инфлацията при тях беше 0.2%. Тук олигарсите, чакат да вдигнат цените по всякакъв повод, а счетоводителка на която и да е фирма, ще изчисли новите заплати до евро цент. Със сегашното управление, ни чака рекордна инфлация и ще сме с пореден анти рекорд в ЕС.

    Коментиран от #133

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Гост

    67 10 Отговор

    До коментар #23 от "Икономист":

    Ти си икономист,колкото аз съм космонавт.Я погледни на картата къде са тия държави и с кого граничат.Това са и винаги са били ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ, независимо че навремето бяха уж съветски държави. А сега погледни и пъмпкин територията къде се намира и около нея каква става. Да оставим настрана изключително слабата ни и непродуктивна икономика,концентрирана основно в сферата на туризма,услугите ,търговията и обществени поръчки. Икономисте.....
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 за лева

    84 8 Отговор
    валутния борд си е добър,каза го и стив ханке,ама пуста лакомия за евра!
  • 35 Анализаторр

    51 9 Отговор
    Според статистиката в историята, с който сме се коалирали или е губил или се е разпадал.
  • 36 Ггггг

    60 15 Отговор

    До коментар #2 от "габровец от варна":

    Затова трябва да сме сами, да разчитаме на себе си и да гоним единствено нашите национални интереси. Не на Русия, САЩ, НАТо или ЕС....
  • 37 Тони Мигусмукаро

    43 17 Отговор
    А,аз какво ви пиша една седмиьа,гейврофеновете гербави ме спукват от минуси!Ето го същото в Телеграф!Ако банкянския идиотъ можеше да чете щеше да му е интересно..но всъщност едва ли,всепак Винету го няма там.ПОЗОР СЪД ЗАТВОР МУТРО!!!

    Коментиран от #135

  • 38 Иво

    24 55 Отговор
    Аз съм доволен - само така ще изравним стандарта си на живот със средно европейския при положение, че живеем по нормите на ЕС. За пенсиите ще се вземат за основа индивидуалните коефициенти, а за работещите - средната брутна по отрасли. Който крадеше от транс де ри те лев-евро ще плати масрафа. (В това число влизат и европейските програми - край на далаверата - за това са и атаките към ББ.)
  • 39 ърли

    51 7 Отговор
    еврото много ясно че е политически проект..германия поема отговорност да движи нещата отново и отново..много ги заболя британците от тоя факт..
  • 40 dsсса

    62 22 Отговор
    Никой няма да приема България в еврозоната. Евросъюзът просто даде едно рамо на БиБитко, който е много изгоден на големите държави, на които той е много изгоден, защото им харизва богатствата на България срещу оставането си на власт. От ЕС си мислеха, че като ни вкарат в онова ЕРП II (или както там се казва) ние ще се започнем да квичим от удоволствие. Между другото ББ привика г-жа Мустафа, да му подпре едно рамо с премахване на визите, но тя му показа от трите най-дългото.
  • 41 Fate

    38 12 Отговор
    Ами златните и валутни резерви в шкафчето ...вероятно и гардероба . На този потенциял залагат в еврозоната
  • 42 Жоро

    40 8 Отговор

    До коментар #20 от "куку руку ку":

    Напуснаха защото са самовлюбени ревматични пиянки. И то само половината го искаха...спомни си референдума.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Биде

    33 13 Отговор
    Един обективен шамар който обективно казва почти всичко за жалката ни реалност!
  • 45 Никой

    51 12 Отговор
    не се интересува от Еврозоната, поне никой обикновен и нормален човек, защото до обикновенните хора няма да достигне нищо и няма да се промени нищо, бедните ще станат по бедни..парите ще бъдат откраднати от депутатите и свързаните с тях...
  • 46 Българин

    13 5 Отговор

    До коментар #33 от "Behemoth":

    Уточни коя глава???точно ти съм сигурен коя искаш...Само ползвай противозачатъчни да не се окажеш първия "прихванал".
  • 47 Студент

    28 16 Отговор
    А бе, тия вратовръзките, са страшно задръстени парчета уе , не разбраха ли, че е корумпирана щото е бедна !? Еврозоната, може да облекчи тая беднотия, и съответно да намали корупцията, или поне така си мисля. Те, като ни възпират ще си остане същата
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 дообре

    17 21 Отговор
    Еврото ми е екстра:)
  • 50 Инат

    40 22 Отговор
    Мафията вън от политиката и управлението. Не щем евро Да не ни набутват медду буферите защото и те паднат между тях.
  • 51 ха ха ха

    42 12 Отговор
    Право в десетката! Тия не знаят ли, че ЕЦБ иска просто да ни обере, евро никога няма да видим?
  • 52 комиците

    20 33 Отговор
    Рублата за тапети на външния кенеф и портрет на Ленин Виж Еврото е за портфейла
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Велика България

    36 15 Отговор
    Еврото окончателно ще ни васализира. Край на всякаква свобода. Когато България се изравни по стандарт на живот със всички останали европейски страни тогава тя ще може да Кандидатства за еврозоната. Засега България е в чакалнята на Европейския съюз.

    Коментиран от #100

  • 55 Гост

    34 9 Отговор
    да го решим на референдум. Иначе пред парламента, МС и други институции. Тоо няма кой знае каква численост МВР да пази навсякъде

    Коментиран от #109

  • 56 Казуар

    35 9 Отговор

    До коментар #20 от "куку руку ку":

    Напуснаха ЕС защото не искат да плащат на такива като България.
  • 57 LonDon

    30 28 Отговор
    Ха, намерили островните удавници за еврото да пишат. Да си дърпат лирата, че скоро ще видят къде ще се премести така пожелаваната от тях катастрофа. Със сигурност показателите ни са били по-добри от техните. И стига сте блещили глупости, за тези които работят еврозоната е плюс. За останалите, който свикнаха от комунизма само да се скатават и да чакат незаслужената си заплатка - сори мързеливци и това си има край. Ще трябва да се работи усърдно вече. Да не говорим колко се губи от всички тези валутни обмени, защото за повечето платежни с-ми лева е неофициална валута. Тоест всеки превод, обмен, такса и т.н. така ставаш наистина конкурентен на евро пазара.

    Коментиран от #71

  • 58 Сергей Владимирович Безкуров

    9 19 Отговор
    Да приемем рублата за национална валута

    Коментиран от #63

  • 59 333

    43 8 Отговор
    Има корупция в България на дребно. Каквато страната, такава и корупцията. А в Западна Европа пак има, но на едро - голяма икономика, голяма корупция. Да не се правят на свети води ненапити.
    Смисълът от въвеждане на еврото така и никой не го обясни за толкова години . Защо?
    Имаме си валутен борд, левът в вързан така и така.
    Кога най-накрая някой ще обясни на човешки език защо ни е това евро?
  • 60 А бе

    12 21 Отговор
    Ще видим в бъдеще, но какво ги вълнува от британския Телеграф? Те ще излезят от Еврозоната,това е несериозното, а и мястото се освобождава и ние ще сме при нормалните държави!

    Коментиран от #70

  • 61 ССС

    12 16 Отговор

    До коментар #10 от "Васил Левски":

    Сега ще бъдеш 45 години под робствп на фуражкаджия и черепоглав.

    Коментиран от #66

  • 62 Капитана

    26 6 Отговор
    Тези брекзитаджий оправили себе си, та започнаха да дават и съвети на останалия свят.
  • 63 Сиганин

    8 3 Отговор

    До коментар #58 от "Сергей Владимирович Безкуров":

    И всички сме милионери викаш
  • 64 Грешка

    19 4 Отговор

    До коментар #13 от "мафия":

    за Разлика от България в Гърция по голямята част от парите е в гръцките граждани.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Това е хипотеза

    12 7 Отговор

    До коментар #61 от "ССС":

    Но факт ли е, че робството под властта на един тиквоглав лъжец продължава над десет години?
  • 67 тц тц

    12 1 Отговор

    До коментар #14 от "Сибирски комунист":

    Ти исега си роб
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 6674

    13 8 Отговор
    Слушайте коментари на известни наши банкери .Главният шеф на БНБ ще ви обясни а не жълтия телеграф който въобще не познава и не го интересува България.Мислете ако имате малко мозък.
  • 70 Наивник

    18 4 Отговор

    До коментар #60 от "А бе":

    това няма да ни превърне в нормална държава.Държава с развиваща се икономика която да доведе до благопучието и проспиритета на Българските граждани. Превърнаха ни в потребители и ефтина работна ръка няма да позволят отново да сме производители със силна икономика. Богатите държави няма дого позволят.За тях сме територия завладяна без война.
  • 71 LONDON

    20 4 Отговор

    До коментар #57 от "LonDon":

    ПрателЮ личи си че не си прочел и една книга в животът си нито си бил в Англия нито имаш най малко понятие от икономика. Кое е конкурентно способно приемането на еврото е добра стъпка за България, но алчни търговци ако спекулират с вдигане на цените и ако има кой да им позволи това е съвсем друг въпрос.

    Коментиран от #76, #105

  • 72 Вал

    21 3 Отговор
    Защото на нашите десни управляващи идиоти не им дреме за бедните българи, а лобират за банките. За банките ще е добре и за никой друг. Впрочем, на тях винаги им е добре. В случай, че не знаете от май месец тази 2020 г. банкитете тихомълком си вдигнаха таксичките и си промениха едностранно условийцата. Когато отидох да си изтегля мизерните спестявания от работа в чужбина, се оказа, че няма такова нещо като теглене на падеж - когато и да теглиш, банката си взема солидни такси. В случая - 17 евро!

    Коментиран от #102

  • 73 ЛИКВИДИРАТ И ЛЕВА

    11 5 Отговор
    БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕ ВЕЧЕ И ДА КАТАСТРОФИРА , НЯМА КАКВО ДА КАТАСТРОФИРА !
  • 74 смешника

    12 4 Отговор
    хаха българия е решението ....... еми тва заслужаваме да си праят майтап с нас !!!
  • 75 Оня

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "Принц Игор":

    Има една единствена причина поради която който и да е политик се помръдва изобщо - защото се е убедил на 100 процента че ще спечели лично той.
  • 76 Оня

    5 0 Отговор

    До коментар #71 от "LONDON":

    Добре е разсъждения да се правят за реалната пазарна среда. Прочее това се споменава и в учебниците по икономика където всички икономически теории са изградени сетерис парибус
  • 77 браво на герб

    22 11 Отговор
    Много прости хора коментират, направо нямам думи с какви лумпени е пълна България!
    Това е обяснението, защо сме най-бедните!
    Иначе, БРАВО на правителството, това е голям успех!
    Дори и крадливите комуняги пак да се добрета до властта, няма да могат да източват банките, много жалко за БСП и другите руски сателити.

    Коментиран от #91

  • 78 Лев десен и централен

    5 4 Отговор

    До коментар #23 от "Икономист":

    Тези държавички така ими иначе нямаха традиции със собствена утвърдена валута от стотина години. Скочиха от рубла в евро с лек преход от 12-13 години в опити за някакви собствени монетарни политики. Никаква база за сравнение. Отделно от това исторически, те все търсят да се прилепят към но или някой да ги прилапа, не случайно ги менкат пакетно като чифт чорапи три броя.
  • 79 MmAaHh

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Абе човек, какви глупости говориш???? Наистина ли вярваш в тия дивотии и стъкмистики????
  • 80 Nepoznat

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Ти Англетата не ги мисли. Те винаги са били и ще бъдат по добре от нас. Те каквото заграбят си го вкарват в държавата,а не като нас
  • 81 Нормален

    11 11 Отговор
    Комунягите се посират от яд.Господ да ги убие!

    Коментиран от #141

  • 82 ЛАз

    6 1 Отговор
    Доказателство за Абсурдистан са Евро-проектите, правиш проект който бива одобрен след две години и когато парите идват се оказва, че моделите които са заложени за машини например вече са спряни от производство. А рекета на държавната администрация е по табелките заложен в проекта. Често тези цифри не кореспондират или биват заменяни от самия производител. Докато междувременно Бойко строи магистрали с пари от "джоба си" с неговата фирма.
  • 83 Присмехулник

    8 4 Отговор
    Тези мизерници нали не са в Еврозоната...да си гледат техните проблеми...
  • 84 Шаран БГ

    14 5 Отговор
    Великобритания напусна ЕС, защото видя, че се задава Велика България !! И това след консултации оттатък Океана. България преди да фалира окончателно, ще повлече целия ЕС !! Колкото по-рано улезим у Шенгената, толкова по-рано ще се случат катаклизмите. Ха, дано сме живи да гледаме джюмбюш ...........
  • 85 Сашо

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Рeд и Зaкoн":

    Ако знаеш колко си прав братко...
  • 86 Ами да

    7 2 Отговор
    Продажни журналя има навсякъде,нека си пишат щом има кой да плаща,лошото е че се плаща с нашите пари.
  • 87 незнайко

    10 1 Отговор

    До коментар #5 от "Принц Игор":

    ЗАЩОТО НАС НИ ВОДЯТ ЗА НОСА И СИ ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ !!!
  • 88 калоян

    16 5 Отговор
    спокойно островитяни, скоро ще цъфнете от глад, търтеи, всички ще припадате по полето.
  • 89 знаете ли

    13 1 Отговор
    колко им пука на Островитяните за всички,които не са под короната на Баба Ели ???? АМА ИЧ НЕ ИМ !!!
  • 90 Нещастник

    10 13 Отговор
    Първо е несериозно да сменяш валутата на една държава без да питаш хората. Русия е 5 пъти по демократична от нас, без да е в ЕС. Там имат често референдуми. А че ЕЦБ си затвори очите за всички лъжи и измами тук, обезцени тази ЕЗ също няколко пъти... Ние сме като плувка в океан, никакъв самоход, изцяло колония на който си пожелае. БМБ ни докара до там, Сърбия и Македония да ни се репчат.... Все едно австрия или швейцария да се зъбят на Германия...

    Коментиран от #92, #123, #143

  • 91 И аз да кажа

    8 6 Отговор

    До коментар #77 от "браво на герб":

    Ами то затова е тоя натиск и мерак да предизвикат безредици и сътресения, всичките, дето са на рублева хранилка трябва да покажат верноподаничество! Видяхте ли какви простотии са правили комунягите в Русе и Стара Загора? Ама не си обръщат в рубли сметките, нито си пращат децата там.
  • 92 И аз да кажа

    12 5 Отговор

    До коментар #90 от "Нещастник":

    Лелеее ей! Русия била много демократична и се управлявала с референдуми- нещо Швейцария и отгоре!😉😉😉 И даже Валентина Терешкова (над 80-годишна) излезе от нафталина и предложи последния референдуми- това, щото много горещо го желаели гражданите на РФ!!!😂
  • 93 гос

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    с какво са обезпечени - с празни хотели , със "софтуерни продукти" ?
  • 94 Gtr

    9 7 Отговор
    Сега ли го разбрахте всеки човек поне със средно завършено ..го разбра много много отдавна ..ние вървим към сто процентов фалит ,много по голям от този през 96г.
  • 95 Язе

    9 2 Отговор
    Голяма Британия да си гледа лирата, те вече не са в ЕС. Нямат право на мнение.
  • 96 Ще ви се

    10 3 Отговор
    Навсякъде по света има корупция и то много по голяма, само че там никой не се интересува от политика и всеки си гледа ежедневието. Затова в България ви е най-корумпираната защото тук всички се интересуваме и изкарваме истините докато вие се правите на света вода ненапита а корупцията във Англия, западна Европа, САЩ, е водеща и успява да дърпа всички но понеже там сте със затворени очи или се правите че не разбирате и затова НЯМА КОРУПЦИЯ.
  • 97 ото

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    прав си
  • 98 Иван

    10 7 Отговор

    До коментар #5 от "Принц Игор":

    Защото Чехия, Унгария и Полша имат съвсем различен манталитет от нас, а Дания никога не е била 45 години назад и 30 встрани. Но и гледай къде се намират те - встрани от богати съседи като Германия, Швеция, Холандия, Австрия. Гърция до вчера лъжеха със статистиката и европейците им платиха дълговете. От грък да чакаш пари, а?! Чехия си обезценява кроната спрямо еврото, за да си насърчава износа. Ние обаче сме с курс под контрол, не можем да обезценяваме лева, което значи, че трябва да приемем накрая еврото и намалим рисковете и лихвите.
  • 99 РАДЕВ - КОШМАРА НА... БОРИСОВ

    4 14 Отговор
    Въвеждането на еврото у нас иска Борисов, за да си харчи спокойно пачките с банкноти от по 500 евро. Българският лев - националната парична единица, създадена от строителите на страната след Освобождението от турско робство, е предпоследният символ на нашата национална независимост, освен знамето, който шайката около ГЕРБ и величеството от Банкя се стремят да ликвидират!

    Коментиран от #118, #121, #134

  • 100 Защо никой не

    15 3 Отговор

    До коментар #54 от "Велика България":

    Коментира,предварителното ни влизане в банковиясъюз? Никоя от държавите - членки на ЕС, и в последствие приели еврото, не е приела подобно условие.Всички стават член на Банковия съюз,след прием на еврото. А това е предварително отдаване на банков суверенитет.Вече българите нямат Централна Българска Банка.Това е банковия съюз.Де факто- е превърната във най обикновен филиал.Всичките ни валутни резерви,плюс златни резерви преминават на пряк контрол и разшоложение на ЕЦБ.Това са милиарди във валута.Еврото може да влезе и след 10-15 години, но БНБ няма суверенитет.Добавено към другото,което малцина помнят- че на практика нямаме Наш Монетен двор( той физически съществува) но е продаден още при ББ-2 на френската държава. Това означава ,че сме протекторат на 100%. Не печаташ ли сам ,собстена парична единица подкрепена от валутен резерв и златни запаси,си чиста проба колония - и то от периферията.За всяко отпечатано евро( а в момента бг.банкнота) плащаме и ще плащаме на франсето по 17 евроцента.Франсето е най големия смукач на милиони,дори милиарди от нас.Само от софийска вода и монет.двор източват и ще продължат стотици милиони годишно.
  • 101 Йо Несбьо

    18 3 Отговор
    Британците си въобразяваха и че 29 млн българи и румънци ще им наводнят страната, но по официални данни там са само около половин милион българи и румънци взети заедно. Сега България е единствената страна в Европа, която спазва изискванията от Маастрихт за 3%-ен бюджетен дефицит. Едва ли България ще срути еврозоната. Икономиката ни е дребна и мизерна, а дългове имаме в рамките на 20% от БВП. Що не се ощастливят британските gayoве по няколко пъти отзад в наша чест?!
  • 102 Йо Несбьо

    13 7 Отговор

    До коментар #72 от "Вал":

    Е, защо пък само на банките да им е добре?! Отиваш на екскурзия или с цел бизнес до Белгия, купуваш шоколада и бирата все с евро. Няма да си играеш да сменяш нищо. Заплатата тази година ти е €320, след 2 години €400. Малко, но постепенно се актуализира. С Банковия съюз пък повишаваме степента на доверие и контрол сред останалите европартньори. Не замествайте фактите със спекулации, по улиците, въпреки дрънканиците, гладни и оголели хора просто няма. Придържайте се само към фактите.
  • 103 Чичо

    6 8 Отговор
    Лева е символ на държавата ни. Остава да се откажем и от другия символ знамето. И да равейм байряка на европа.
  • 104 Роко

    11 3 Отговор

    До коментар #5 от "Принц Игор":

    Игорчик преди да коментираш 125 евро пенсия в България погледни колко е в твоя кенеф там май беше 50 евро а заплатата достига умопомрачителните 115 евро
  • 105 DONLON

    5 2 Отговор

    До коментар #71 от "LONDON":

    Като ти гледам камарата правописни грешки още в първото изречение и тотално нереалистичната оценка, определено си прочел минимум с една книга по-малко от мен. Абсолютен теоритичен лузър. Даже няма какво да ти обяснявам къде съм бил или какво съм правил. Дерзай си в теорията. Тук в сайта при всичкознаещите лентяи ще си герой.
  • 106 Ученика

    9 3 Отговор
    Сега като ни вкарат в Еврозоната, скъпи поданици на Нейното величество ще Ви увеличим доставките на кокаин, хероин и марихуана двойно, че и тройно и по този начин ще затвърдим валутните си резерви!
    Пък Вие се смейте😀
  • 107 Просто Българин

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Принц Игор":

    Абсолютно вярно. Браво. На същото мнение съм и аз.
  • 108 Димитър

    14 13 Отговор

    До коментар #3 от "макдоналдс тръмп":

    Стига сте писали глупости и простотии. Най големият успех на европейска България е членството в Ес и Нато. Или искате да получавате заплати в слабата рубла.

    Коментиран от #113, #116

  • 109 Роко

    11 3 Отговор

    До коментар #55 от "Гост":

    Вие сте по - малко. България е в топ пет на по брой полицай на 1000 човека. Полицаите винаги ще са повече от вас. Пример в Бургас на протеста участват 200 (двеста) човека или 0,05% от населението на града. В София положението е същото на площада сте не повече от 10 хиляди от 2 милиона софянци
  • 110 Къмпингуващ

    10 3 Отговор
    Каква катастрофа бе нещастници с това ли ще ни плашите, от 30 години сме във катастрофа, под турско и какво ли още робство
  • 111 Анна

    14 4 Отговор

    До коментар #20 от "куку руку ку":

    Напуснаха евросъюза, защото поданиците им не знаеха за какво гласуват на референдума!
  • 112 йокин

    7 6 Отговор
    Ми взимаме еврото,щото,требе да ни е гадно,а и имаме заложено,НЕЩО САДО-МАЗО,в ДНК-то ни.
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 wgw

    15 1 Отговор
    Британците са готови да оплюят всичко случващо се в Европа. Да си гледат техните простотии и радости!!!
  • 115 Пламен

    5 6 Отговор
    Европа фалира, а наш боко ни тика да плащаме сметката на западняците
  • 116 Пламен

    6 4 Отговор

    До коментар #108 от "Димитър":

    О то па с тая заплата от 350 Евро от силното, направо ще се чудя след 2 или 3 години къде да почивам на Бали или Малдивите.
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Язваджиев

    12 6 Отговор

    До коментар #99 от "РАДЕВ - КОШМАРА НА... БОРИСОВ":

    Приятелю жарки, на лекар ходиш ли редовно. Радев е кошмар за всеки трезво мислещ българин. Лично аз не съм ок с този човек за президент. Наложен за президент от чужда държава с измама и машинации. Не съм ок човек който е съсипал всичко до което се е докоснал, даже и семейството си да е лице на държавата. Още по малко съм ок този случайник да размахва юмрук като партизански командир и да подстрекава към преврат. Това е руски шпионин и то не кадърен.

    Коментиран от #120

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Смъртнакомунизма

    12 2 Отговор

    До коментар #90 от "Нещастник":

    Шшшшш ало ти къде живееш бе киртак кой смени конституцията на русия и си назначи заместник президент за един мандат докато променят закона ми май путин що лаеш тук като нямаш реална представа за нещата каква демокеация има в русия много си зле не лъжи и не пиши глупости
  • 124 Да бе

    15 5 Отговор
    До всички тъпаци,които излизат на протест с искане за смяна на правителството,а не за смяна на системата.Тея платени протести сме ги виждали и през 2013.Какво стана тогава-сменихте Борисов с Орешарски.Проблемът с липсата на пари в България основно произлиза от КТБ и минава през руските реактори за АЕЦ Белене.То АЕЦ Белене с такава цел е замислен.Да може да се отчитат разходи и то огромни-за милиарди.На следващите избори аз ще гласувам за ГЕРБ,защото Борисов посегна на хазарта ,там всичките собственици са мутри.Ама Боко и той бил мутра.Няам против да е мутра, не една мутра стига,и дори е необходима.ГЕРБ че крадът,крадът.Ама срещу БСП да бягат не могат ги стигна.Защото Боко дава концесиите за магистрали,концесионерите му връщат под масата, но парите са от еврофондове и освен това има нещо направено.Съвсем друго е някой осъществи "замисъла"КТБ,който си е чисто БСП проект,да не обяснявам подробно тук Цветан Василев,кой е и откъде е,Васил Божков кой е и кой кой му дал парите.Горе долу всички знаят.Сега борбата е кой ще разпределя парите (около 18 милиарда)които са гаранция за влизане то ни в ЕРМ 2,евентуално до 2 години.Или въобще да няма евро за да може да продължат да съществуват "замисли" като КТБ,топлофикация София и купуването на руските ядрени реактори,които и внуците ни така или иначе ще изплащат.Ако не тези кратки служебно правителствени гастроли на Столетницата кражбите на ГЕРБ нямаше да се усещат.Тежко и горко на България ако дойде на власт някое от Г
  • 125 Либерте

    2 2 Отговор
    Либерастията е тотално сбъркано нещо,до бай Ставри,те са свикнали не ги плаши че в затвора там си някакви,всичко има,лезбо,гейко,педита,джендрита
  • 126 БОИКО

    4 4 Отговор
    НЕ МИНИСТРИТЕ А ТУЛУПА ТРЯБВА ДА СИ ХОДИ ВЕДНАГА
  • 127 Плаче ми се

    6 0 Отговор
    Язък за 1300 годишната ни държава,обречена на изчезване от Латинци които векове са се мъчили да ни затрият,и го постигнаха донякъде и с национ. предатели.Държава която не помни историята си,е обречена на изчезване
  • 128 Семеен лекар

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Хрониките на герберлунгия":

    Факти от къде ги преписахте тия Факти ?
  • 129 Капитан Немо

    3 1 Отговор
    А бе албионски кавали , България е много по-сигурна като партньор в Еврозоната отколкото мародерите некадърници от Южното и крило.
  • 130 Николов

    3 2 Отговор
    Г Марков-----трябва да остане ББ на власт да ни Спасява!! Не желае ме повече да ни спасява!! Дучето в Италия беше също Спасител на Италия, но завърши зле! Аман от спасители и Крадци и мекере та, като теб Г Марков!!!!
  • 131 опа

    2 4 Отговор
    не моем да разберем пиените инглези кво ги бърка за нас и еврото? някой пари или съвет иска ли им? да си кютат паунда, да си гукат със американците...нито са у ЕС нито с евро... сега като ни поеме фатмака Радев, маха мутрите и глей кво става . обеднели англичани натъпкани във фургони без вода работят по българските ниви.
  • 132 развален телефон

    4 2 Отговор
    всъщност заглавието на статията в телеграф е : пускането на България в еврозоната едва ли ще реши нейните проблеми (на еврозоната). сигурно е така , НО НЕвелика британия вече няма нищо общо с еврозоната и евросъюза ,така че по добре да се занимава с въпроси като кралицата сменяла ли си е тази седмица килотите и защо тръмпи прецака така жестоко ПОДАННИЦИТЕ ..
  • 133 Славчо

    0 2 Отговор

    До коментар #28 от "Одисей":

    Дали някакъв лев или евро.Няма никаква разлика.
  • 134 Бял в ЮАР

    1 2 Отговор

    До коментар #99 от "РАДЕВ - КОШМАРА НА... БОРИСОВ":

    Виж си минусите и разбери колко си умен.
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 фффффф

    6 7 Отговор
    словакия, словения , литва, латвия и естония дръпнаха напред СЛЕД КАТО ПРИЕХА ЕВРОТО... но у нас се сее страх ,че нова щяло да ни закопае.. сякаш не копаем дъното вече 30 години
  • 137 урко

    3 1 Отговор
    четох до 136 коментар и стихнах до извода,че може още от утре да искаме еврото като 1 евро=на 1 лев така че ще знаем старите си цени и че пак сме най бедните в европа и баба гичка да знае че 250лв са 250 евро добре е нали........
  • 138 123457

    9 5 Отговор
    Телеграф да кажат Гърция и Италия да не би да са по-добре финансово от България. И дали финансовата им дисциплина е по-добра от нашата. Щом такива държави като Италия и Гърция може да са в еврозоната, то ние също може. Ако не искат да ни приемат в еврозоната да изгонят и недисциплинираните Италия и Гърция. До 5-10 години ще сме По-добре от Гърция, освен ако БСП не вземат власта.
  • 139 илко

    7 1 Отговор
    айде изродените да не лаят много. Когато тук е имало обществени бани и канализация, те са се къпали на първо и последно причастие.

    Където е текло, пак ще тече. Да се концентрират върху брекзита и да не лаят много ( и да си оправят грозните жени).
  • 140 да ама не

    2 0 Отговор
    Бай Ганъо Борисов ще си идеш само с шмекерии и далавери до дупка ! След некадърността и кражбите на управниците толкоз години дойде валутния борд та други да ни управляват парите, сега с чужди пари краставите прасета краденото искат да изперат на гърба на всички хора !
  • 141 Буда

    3 2 Отговор

    До коментар #81 от "Нормален":

    Господ да убие мутрата от СИК и крадците от прехода и сегашното правителство заедно с фалагата гл прокурор , бухалка на мафията !

    Коментиран от #144

  • 142 Xa xa xa

    1 1 Отговор
    uk е най-корумпиранато и скапано място така че да не лаят
  • 143 5пъти

    0 0 Отговор

    До коментар #90 от "Нещастник":

    Хаха 78% е любимото число на Путя.
  • 144 Амин

    0 0 Отговор

    До коментар #141 от "Буда":

    Помогни си сам, че да ти помогне и аз!
  • 145 123

    0 1 Отговор
    Закачим ли се за еврото ще сме зависими от ЕС и ще ни изнудват да приемаме извратените им правила.
  • 146 Баце бойко

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Принц Игор":

    А аз как ще си харча еврата от чекмедженцето бе тулупи
  • 147 Фдфщ

    1 0 Отговор
    Казаха ли му го най-сеттне - че ни тика към пропост.
  • 148 сута

    0 0 Отговор
    Откога Великобритания започна да се интересува пак от Европа и ЕС?
  • 149 Иванов

    1 0 Отговор
    Еврозоната не е панацея, особено за България! Надзорът от страна на ЕЦБ не е по-добър от този на БНБ и това го показват банките в Италия, които след надзор от ЕЦБ са на ръба на фалита, банките в Испания, които имат редица проблеми и гръцките банки, които едвам бяха спасени с цената на милиарди евро заеми!
  • 150 Dr Finn

    2 0 Отговор
    България не е ядрена сила че да диктува условията. България няма нефт и газ че да е независима. България няма приятели в лицето на съседите. Добре е, че влезе в европейските структури за да се изчисти малко, иначе отива на кино. По добре е да си в богато семейство отколкото в никакво.
  • 151 АнтиЕвро

    1 1 Отговор
    ЕВРОЗОНАТА няма да дочака България. Просто няма да я има Евро Зоната и то скоро. Само хората да се усетя, че няма никава пандемия и зоната ще си иде там дето и е мястото.
  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 бмнжмн

    0 0 Отговор
    Никога БГ в еврозоната! Само политически късогледи могат да ни вкарат там.
  • 154 жжжж

    0 0 Отговор
    Тиквата ,видя се, работи в евро.Нормално е да иска да си спести обмяната.