Last news in Fakti

15 Юли, 2020 12:56 3 056 12

Десетки работници от България живеят на строеж в Хановер без вода и тоалетна

  • хановер-
  • работници-
  • емигранти

Веднага е било забранено нощуването в сградата, в която са открити и вредни вещества

Десетки работници от България живеят на строеж в Хановер без вода и тоалетна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Внезапна проверка на здравни и трудови инспектори във вторник разкри лоши хигиенни условия на строителната площадка вътре в хотела срещу сградата на новото кметство в Хановер. Там около 50 предимно български работници са ангажирани с къртенето на бетон във вътрешността на сградата и е трябвало да спят на строителната площадка, предава Канал 3.

Те живеят там без питейна вода, без санитарни помещения и умивалници“, потвърждава информацията на „Хановерише Алгемайне Цайтунг“ (ХАЦ) ръководителят на инспекцията по труда Бернд Рийз. Веднага е било забранено нощуването в сградата, в която са открити вредни вещества.

Проверяващите са били изненадани, че по време на посещението им на строителния обект не е имало „строителен ръководител, който да говори добре немски език. Един от работниците се е опитал да влезе в ролята на преводач. Това е причината за днес да е насрочена нова проверка на обекта. Централната на строителната компания в Берлин е била предупредена да осигури ръководител, с когото да може да се комуникира нормално.

По време на днешната проверка трябва да бъдат обсъдени въпросите с безопасността на труда и почистването на замърсители. Ще бъдат връчени и писмени инструкции за хигиенните мерки срещу разпространението на коронавирус.

Ръководителят на инспекцията отказа да направи връзка с публично обсъжданото настаняване на евтина работна ръка в месопреработвателната промишленост.

От 2015 г. имотът принадлежи на дъщерната фирма на базираната в Берлин „Intown“ – собственост на „Linaeo Group“, която се занимава с инвестиционна дейност в цял свят. На въпрос вестника говорителна компанията обясни, че фирмата иска да преустрои сградата от 60-те години в нов модерен хотел. На практика, обаче, от години там не се прави нищо, освен че имотът е нает от града за 6 милиона евро с идеята в него да бъдат настанявани временно мигранти.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    6 3 Отговор
    Това са бежанци от хунтата.

    Коментиран от #5

  • 2 файчо

    14 1 Отговор
    Същата работа,като в месокомбината там. Робска история. Брането на плодове и зеленчуци в Италия да не е по-уредено? Българска робия.
  • 3 4545

    5 13 Отговор
    И ПАК СА ПО ДОБРЕ ЗАЩОТО ИМА ПОНЕ МАЛКО ШАНС ДА СТАНАТ ХОРА В ТАЯ ДЪРЖАВА АКО НЕ ТЕ МОЖЕ ДА ИМА ШАНС ПОНЕ ЗА ДЕЦАТА ИМ.
  • 4 Грейс

    16 6 Отговор
    Роби роби, още ли вярвате в животът прекрасен извън България? Вярвате ли, че немските чорбаджии са по различни от българските? Единственият лозунг на ччорбаджийте е" Парица е царица"

    Коментиран от #11, #12

  • 5 NikNay

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Не това са заблудени неграмотни овце
  • 6 Реалист

    8 3 Отговор
    Тези и в България са живели при такива условия , така че няма проблеми .
  • 7 Хер Флик

    5 0 Отговор
    Набирам българи за работа в Германия
  • 8 ПЛЕВНЯЛИЕВ

    6 0 Отговор
    Набирам българи за работа в Германия
  • 9 ГЕРБЕРАСТА ВЕЛИК

    3 2 Отговор
    КАТО НЯМА РАБОТА , СТАНЕТЕ ОВЧАРИ - ПЪК АЗ ЩЕ ИЗБИЯ ОВЦЕТЕ ВИ ! ................ АЗ НЕ ОБМИСЛЯМ ОСТАВКА , АЗ СЪМ НАЗНАЧЕН ОТ ГОРЕ !
  • 10 сноу

    2 0 Отговор
    За германистанците арабелите ,маймуните и чутурите и всякаква мигрантска пасмина, са по-ценни от българите, въпреки че повечето от т.н. инвеститори са турци ,гаджали и амуджи които основно се занимават с преустройство на стари сгради, които после отдават под наем на общината и пълнят гуши като пеликани...
  • 11 Кофти

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Грейс":

    Само дето най-вероятно въпросните са прецакан от българската фирма, с която са заминали, а немската просто е платила на нашата да им намери работници и някой си е напълнил гушата, а на хората сигурно дава по 5-6 Евро на час...
  • 12 123

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Грейс":

    Чорбаджиите на Българите в Германия обикновенно са пак Българи посредническа фирма които наемат Българите за работа,като съшата тази Българска фирма или Българи получават 3 пъти по високо заплащане от което плащат на наетите работници. Условията на живот са също организирани от тази посредническа фирма не от Германския клиент.Та реално Германец не им е чоребаджия, с влучая трабвя да е германски саламджия, но те си имат българин да им дава поста чорба.
Новини по държави: