Last news in Fakti

16 Юли, 2020 21:30 2 693 5

Нова схема на британското правителство позволява по-лесно депортиране

  • великобритания-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • брекзит

Официалните документи потвърждават намеренията на правителството да отказва достъп до Обединеното кралство на онези, които имат присъди от минимум 12 месеца

Нова схема на британското правителство позволява по-лесно депортиране - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Имигранти, които са получили една година или повече затвор в Обединеното кралство, ще бъдат обект на депортиране съгласно новите имиграционни правила.

Подробностите от новата имиграционна схема на британското правителство бяха обявени в понеделник от министъра на вътрешните работи Прити Пател, но едва сега експертите откриват съществени промени, които могат сериозно да засегнат европейските граждани от януари догодина.

Официалните документи потвърждават намеренията на правителството да отказва достъп до Обединеното кралство на онези, които имат присъди от минимум 12 месеца и да може да депортират всеки пребиваващ в Обединеното кралство, който е осъден на година или повече затвор. Промяната означава, че от началото на годината престъпниците от ЕС ще бъдат третирани по същия начин както тези от останалия свят.

Според досегашните правила за депортиране на чужденци това може да става само, ако те представляват заплаха за Обединеното кралство и всеки случай се разглежда щателно и поотделно, но сега правилата са променени така, че под ударите на закона попаднат дори джебчиите и крадците в магазините.

В новия документ е записано: "Твърд и последователен подход за прилагане на разпоредбите за престъпността, включващ отказ на достъп до страната, позволение за пребиваване във Великобритания, депортиране и ескрадиране на граждани от ЕС и извън ЕС, ще бъде следван в рамките на новата точкова система".

Промените обаче разтревожиха критиците на новата схема, които съзират в нея лесен начин за властите да не допускат и респективно да депортират безпроблемнно европейци след Брекзит.

Адвокат Колин Йео, специалист по въпроси на имиграцията, е цитиран от вестник "Индипендънт" да казва, че промяната за депортиране засяга дори граждани на ЕС, родени във Великобритания или дошли като малки деца, които по някаква причина не са получили британско гражданство.

Колин Йео допълва, че е добре известна практиката на Министерството на вътрешните работи да преследва европейски граждани и да депортира повечето от тях като често заобикаля европейските закони, които би трябвало да съблюдава поне до края на преходния период. Ето защо след 1 януари, когато ще бъде преустановено свободното движение на хора с ЕС и влезе в сила новият закон за имиграцията, Колин Йео очаква броят на депортираните европейци да нарастне. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Доволен

    2 4 Отговор
    Браво. Едно добро нещо да измислят англичаните.
  • 2 Хасан

    6 1 Отговор
    това решение ще засегне половината ми рода.
  • 3 Опа

    2 2 Отговор
    Докато Българи и румънци им берат ягодите ще мислят за глупости. Я да няма кой да ви бере ставяко да ви видим тогава колко сте велики
  • 4 Абе ще депортират

    1 0 Отговор
    Примата искаше вратата да разбива и полицията дойде след 3 дни.....живи мъртви са там всички мани бегай и ги псуват а наще им се смеят.....робии робии

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: