Last news in Fakti

18 Юли, 2020 08:42 4 503 39

Челен сблъсък! Европа вече не харесва политиката на санкции, водена от САЩ

  • ес-
  • сащ-
  • жосеп борел-
  • доналд тръмп

Върховният представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел изрази сериозна загриженост от нарастващото налагане на санкции от страна на Съединените щати към европейски компании и интереси

Челен сблъсък! Европа вече не харесва политиката на санкции, водена от САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Върховният представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел изрази сериозна загриженост от нарастващото налагане на санкции от страна на Съединените щати към европейски компании и интереси.

Като конкретен случай той посочи попадането на газовите проекти "Турски поток" и "Северен поток - 2" в санкционния американски списък.

"По принцип ЕС се противопоставя на налагането на санкциите от трети страни върху европейски компании, които правят законен бизнес. Освен това, Общността смята екстериториалното им прилагане за противоречащо на международното право. Европейските политики трябва да се определят в Европа, а не в трети страни", подчертава Борел.  


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А Ганьо

    59 2 Отговор
    чака аероплани !
  • 2 Генералът

    78 6 Отговор
    Деспотство и тирания, това предлагат на целия свят тези янки. Но вече не са величието което бяха.

    Коментиран от #6, #9

  • 3 Сащ иска

    56 5 Отговор
    Слаба икономически ЕВРОПА!!!!
  • 4 За жалост

    42 3 Отговор
    ние си им го смучем
  • 5 Беновска пипа

    5 12 Отговор
    Като редовно пребиваните жени от съпрузите им
  • 6 Nego mislete

    42 4 Отговор

    До коментар #2 от "Генералът":

    Тези янки си гонят интереса,EU си дава задните частите на всеки с възможности!!!
  • 7 1234

    43 3 Отговор
    Ако на колонията й писне може да махне санкциите срещу Русия
  • 8 Euro-neuro

    48 2 Отговор
    Сетили се най-сетне... Много "загрижени" били краварите, че Европа купува газ от Русия, а не техния втечнен. И затова санкции? Айде сега санкции и на ФАЩ, за цялата им милиционерска и обирджийска политика.
  • 9 карамфила

    37 1 Отговор

    До коментар #2 от "Генералът":

    Западащата икономика на САЩ на запад и възраждането на супердракона Китай от изток са очевадни дори и за слепите.
  • 10 Левски

    35 2 Отговор
    Американският тоталитаризъм почва са се дави!
  • 11 алиага

    15 2 Отговор
    аман от такива доброжелатели
  • 12 Сандо

    27 1 Отговор
    Европейските толупи се загрижили.Ако ЕС иска да има бъдеще,трябват не приказки,а действия,борба по всички фронтове,и то без да допускат предателства от американските мекерета!В противен случай Европа ще се движи към опашката на световната икономика.А за външната политика по-добре изобщо да не се споменава.
  • 13 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    24 3 Отговор
    Европа и Русия заедно срещу краварската агресия...

    Коментиран от #24

  • 14 нтд

    26 1 Отговор
    Какъв Европейски съюз като е подвластен на САЩ или е организация за слугинаж на щатите????
    Къде е свободата на ЕС?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Много е лесно

    6 18 Отговор
    Ами тогава да станем 16та руска губерния и газ ще имаме, и джамии колкото си щете, хем нови- новенички като в Масква. Сега чуйте: НИЩО ДОБРО ДА НЕ ЧАКА ТОЗИ, КОЙТО ПРЕДАДЕ ПРАВОСЛАВИЕТО.

    Коментиран от #25

  • 17 Хасан

    8 2 Отговор

    До коментар #15 от "ВАСИЛ ЛЕВСКИ":

    С 6 милиона граждани каква могъща България сънуваш??

    Коментиран от #22

  • 18 Ххх

    22 1 Отговор
    При настоящата американска администрация вмешателството във вътрешните работи на други държави и налагането на санкции по всевъзможни поводи започна да придобива чудовищни размери. Съединените щати потъват, икономически и военно. И Тръмп се надява, че ще спре или забави потъването, ако прехвърли част от военните разходи на съюзниците си в НАТО. Затова са и безкрайните му разправии с Германия относно размера на военните и разходи. Щатите желаят съюзниците им да поемат разходите за издръжка на американските войски разположени в страните им, под предлог че не били длъжни да плащат за чуждата сигурност. А това, че войските им зад граница служат основно за налагане на американските военни и икономически интереси, създавайки военна заплаха за основните геостратегически противници на САЩ - Китай и Русия - надяват се съюзниците им да са дотолкова елементарни, че да не си дават сметка за това. Защото НАТО е съюз не толкова да брани и пази някого, колкото инструмент за САЩ да оказват военен натиск върху Русия. Но това е американска игра, и касае американски интереси. И европейските им съюзници в НАТО вече започнаха да си дават сметка за реалното положение на нещата. И затова, че европейските интереси все повече ще се разминават с американските. И че на Европа ще е нужно повече твърдост и единство срещу американския диктат.

    Коментиран от #26

  • 19 Хасан

    4 7 Отговор
    Европа трябва да си извоюва независимост от Сащ и като ЕС да бъде член на Съвета за сигурност ..Франция и Англия отпадат и влиза Турция, Африка и страна от Латинска Амерука..Турция като лидер на мюсюлманския и тюркския свят ..и по такъв начин се създава многополюсен свят и Сащ няма да руши и събаря всичко

    Коментиран от #23

  • 20 Всичко до време

    13 1 Отговор
    САЩ сеят страх, но и това до време. И Китай, и Русия, и Индия даже, са интересните места на бъдещето.
  • 21 Алеко Константинов

    13 2 Отговор
    АЛЕЧКО, КАК МОЖА ДА ВИДИШ КАКВО ЩЕ СТАНЕ С ТВОЯ ГЕРОЙ СЛЕД 130 ГОДИНИ, Пророк си!!!!!! Шета по Европа, само, че сега не носи мускалчета в пояса, а подарява бъклици с Розово масло!!!! Велик пророк си Алеко Константинов, героя ти преживя 130години!!!!
  • 22 ВАСИЛ ЛЕВСКИ

    8 2 Отговор

    До коментар #17 от "Хасан":

    Могъща България като ценности и просперитет а апетита идва с яденето както Турция внася имигранти ислямисти и кюрдите се множат като хлебарки в такъв смисъл хасанчо турски отворко
  • 23 ВАСИЛ ЛЕВСКИ

    12 3 Отговор

    До коментар #19 от "Хасан":

    Хасане Латинска Америка и Африка и Турските цетрално азиатски и сибирски републики не ни трябват а Източно европейци здраво стъпили на земята като Унгария например
  • 24 Само, че..

    8 2 Отговор

    До коментар #13 от "ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ":

    Европа, Русия и Китай това трябва да е триото
  • 25 Крим е руски

    15 5 Отговор

    До коментар #16 от "Много е лесно":

    Джамиите в България станаха стотици, след победата на демонкрацията и управлението на ДъПъСъ. Която и поредна република на Русия да станем, ще бъдем в пъти по-добре от сега и без джамии...!

    Коментиран от #38

  • 26 Крим е руски

    10 2 Отговор

    До коментар #18 от "Ххх":

    Добре брат, но паси и шайката около него не мислят така.
  • 27 363738

    5 1 Отговор
    Умници, много се радвам за толкова много умници в България, нямат ко да ядат, няма кой да ги лекува, няма кой да ги образова, няма наука, няма земеделие, няма какво да работят, крадат ги яката, но как и откъде толкова много умни хора дето нищо не мой да правят сами и винаги зависими от някой, умниците наистина са послушковци!

    Коментиран от #29, #31

  • 28 Барчо

    8 1 Отговор
    Европа никога не е харесвала санкциите на САЩ срещу Русия, защото не е в нейн интерес. Те са нищо друго, освен политически лост за "нелоялна конкуренция" и това е известно на всички. По принцип тези санкции не вредят на руснаците, а напротив. Изцяло вредят на европейските държави, а единствено облагодетелстват САЩ, която продължава да търгува с Русия само с това, което на нея и трябва. Как се нарича това действие на държавник, който предприема такива действия, които са във вреда на собствената му държава под давлението на чуждо влияние??? Кримската одисея не може да бъде каквато и да е причина, защото там всичко е кристално ясно! Крим е руска територия от времето на Екатерина и Украйна не е станала република на СССР, влизайки с Крим. Това е все едно да влеза в едно ТКЗС с 20 декара земя, а после като излезна от него да искам те да са 30 декара. С колкото си влезнал с толкова и ще излезеш. Ако някой се заинтересува ще види че първите санкции срещу Русия са няколко години преди 2014 г.
  • 29 Барчо

    10 0 Отговор

    До коментар #27 от "363738":

    За голямо съжаление България винаги е била зависима от Големите. Единствено българските държавници са имали възможност да избират от кои ще бъдат зависими. Дори Голямата Германия, както виждаш е зависима от САЩ и почти послушно провежда нейната политика с много, ама много малко изключение и това е Северен поток. Във всичко останало послушно изпълнява това, което САЩ и кажат. В Германия има 117 американски военни бази /не на НАТО/ с войници, които са 10 пъти повече отколкото армията на България с над 100 ядрени бойни глави. Само не ми казвай колко е независима Германия. Когато бяхме сателит на руснаците, те имаха интерес ние да бъдем силна държава и ние бяхме силна благодарение единствено на тях. Евтин ток, евтини горива, евтини стоки от първа необходимост по магазините, развита тежка и лека промишленост, развито селско стопанство, голяма и добре въоръжена дееспособна армия. Армията ни имаше толкова танкове, колкото бяха на Турция и Гърция взети заедно. Атомното гориво за нашата ядрена централа се добиваше тук в България в близо до София, караше се в СССР да се обработи, след което се връщаше тук и след като се изчерпи руснаците го вземаха. Какво по-добро от това да нямаш ядрен отпадък на територията на държавата си и горивото да ти е безплатно??? Мога да изброявам още хиляди факти. Сега нашите така наречени съюзници за удобство, а на практика "господари" нямат интерес държавата ни да е силна и ни превърнаха в някакво мекотело, което чакат с нетърпение да п

    Коментиран от #39

  • 30 Барчо

    8 0 Отговор
    За голямо съжаление България винаги е била зависима от Големите. Единствено българските държавници са имали възможност да избират от кои ще бъдат зависими. Дори Голямата Германия, както виждаш е зависима от САЩ и почти послушно провежда нейната политика с много, ама много малко изключение и това е Северен поток. Във всичко останало послушно изпълнява това, което САЩ и кажат. В Германия има 117 американски военни бази /не на НАТО/ с войници, които са 10 пъти повече отколкото армията на България с над 100 ядрени бойни глави. Само не ми казвай колко е независима Германия. Когато бяхме сателит на руснаците, те имаха интерес ние да бъдем силна държава и ние бяхме силна благодарение единствено на тях. Евтин ток, евтини горива, евтини стоки от първа необходимост по магазините, развита тежка и лека промишленост, развито селско стопанство, голяма и добре въоръжена дееспособна армия. Армията ни имаше толкова танкове, колкото бяха на Турция и Гърция взети заедно. Атомното гориво за нашата ядрена централа се добиваше тук в България в близо до София, караше се в СССР да се обработи, след което се връщаше тук и след като се изчерпи руснаците го вземаха. Какво по-добро от това да нямаш ядрен отпадък на територията на държавата си и горивото да ти е безплатно??? Мога да изброявам още хиляди факти. Сега нашите така наречени съюзници за удобство, а на практика "господари" нямат интерес държавата ни да е силна и ни превърнаха в някакво мекотело, което чакат с нетърпение да с
  • 31 Барчо

    6 1 Отговор

    До коментар #27 от "363738":

    За голямо съжаление България винаги е била зависима от Големите. Единствено българските държавници са имали възможност да избират от кои ще бъдат зависими. Дори Голямата Германия, както виждаш е зависима от САЩ и послушно провежда нейната политика с много, ама много малко изключение и това е Северен поток. Във всичко останало послушно изпълнява това, което САЩ и кажат. В Германия има 117 американски военни бази /не на НАТО/ с войници, които са 10 пъти повече отколкото армията на България с над 100 ядрени бойни глави. Само не ми казвай колко е независима Германия. Когато бяхме сателит на руснаците, те имаха интерес ние да бъдем силна държава и ние бяхме силна благодарение единствено на тях. Евтин ток, евтини горива, евтини стоки от първа необходимост по магазините, развита тежка и лека промишленост, развито селско стопанство, голяма и добре въоръжена дееспособна армия. Армията ни имаше толкова танкове, колкото бяха на Турция и Гърция взети заедно. Атомното гориво за нашата ядрена централа се добиваше тук в България в близо до София, караше се в СССР да се обработи, след което се връщаше тук и след като се изчерпи руснаците го вземаха. Какво по-добро от това да нямаш ядрен отпадък на територията на държавата си и горивото да ти е безплатно??? Мога да изброявам още хиляди факти. Сега нашите така наречени съюзници за удобство, а на практика "господари" нямат интерес държавата ни да е силна и ни превърнаха в някакво мекотело, което чакат с нетърпение да сеспоми
  • 32 Барчо

    7 0 Отговор
    На вниманието на 27 За голямо съжаление България винаги е била зависима от Големите. Единствено българските държавници са имали възможност да избират от кои ще бъдат зависими. Дори Голямата Германия, както виждаш е зависима от САЩ и послушно провежда нейната политика с много, ама много малко изключение и това е Северен поток. Във всичко останало послушно изпълнява това, което САЩ и кажат. В Германия има 117 американски военни бази /не на НАТО/ с войници, които са 10 пъти повече отколкото армията на България с над 100 ядрени бойни глави. Само не ми казвай колко е независима Германия. Когато бяхме сателит на руснаците, те имаха интерес ние да бъдем силна държава и ние бяхме силна благодарение единствено на тях. Евтин ток, евтини горива, евтини стоки от първа необходимост по магазините, развита тежка и лека промишленост, развито селско стопанство, голяма и добре въоръжена дееспособна армия. Армията ни имаше толкова танкове, колкото бяха на Турция и Гърция взети заедно. Атомното гориво за нашата ядрена централа се добиваше тук в България в близо до София, караше се в СССР да се обработи, след което се връщаше тук и след като се изчерпи руснаците го вземаха. Какво по-добро от това да нямаш ядрен отпадък на територията на държавата си и горивото да ти е безплатно??? Мога да изброявам още хиляди факти. Сега нашите така наречени съюзници за удобство, а на практика "господари" нямат интерес държавата ни да е силна и ни превърнаха в някакво мекотело, което чакат с н
  • 33 ха ха ха

    1 0 Отговор
    че тя кога ги е харесвала бе смешнициии??)
    ХАХХАХ
    Манипулативна статия.
  • 34 Бай Манчо

    5 2 Отговор
    ОСТАВКА И СЪД - СЕГА ДАНО Е РАЗБРАЛ ЧЕ САМОЛЕТИ ЩЕ ВИДИМ АМА ДРУГ ПЪТ - ПРЕДАТЕЛИ - СЕГА ЩЕ ГИ ПРИТИСКАТ И ТИХОМ МЪЛКОМ ЩЕ ПРИЕМАТ ВСИЧКО КОЕТО ИМ НАЛОЖАТ , А САМОЛЕТИ ПАК НЯМА ДА ВИДИМ . ТРАВ ЕСТИТА МУСТАФА ВСЕ ПО ЧЕСТО ЩЕ ИМ НАБИВА ОБРЪЧИТЕ - ОСТАВКА И СЪД ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ
  • 35 МНОГО ДА НЕ ЗНАЕ

    0 0 Отговор
    БОЙКО ДА МЪЛЧИ ЧЕ САЩ МОГАТ И ПАК ДА НИ БОМБАРДИРАТ ЗАРАДШИ НЕГО !
  • 36 Бпф

    4 0 Отговор
    Накрая САЩ ще останат сами срещу всички и това ще е краят им.

    Коментиран от #37

  • 37 Петър

    0 2 Отговор

    До коментар #36 от "Бпф":

    По вероятно е да стани обратното
  • 38 Петър

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Крим е руски":

    Ти слушаш ли се какво говориш е
  • 39 1234578

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Барчо":

    На вниманието на Барчо. Преди 1990 г. армията ни е служела на Москва и е била много повече съветска на СССР отколкото българска. Сега армията ни служи на Вашингтон и е много повече натовска/американска отколкото българска. Просто ни ползват за буферна територия, на която да се води евентуалната война. И американците и руснаците си водят войните на чужди тритории. Пазят си своето население и територия от разорение и разрушение.

    Примери Корея, Виетнам, Афганистан, Ирак, Сирия, Либия ... Дори при Първата и Втората световни войни разрушена е била предимно Европа. Втората световна война, една много малка част от територията на СССР е била окупирана и разрушена. Докато Германия е била срината от бомбардировки, а след това разграбена от "победителите". Също и Франция, Белгия, Източна Европа/Полша, Унгария, България, Румъния.../ Докато САЩ ореваха света заради единствено унищожената им военна база в Пъл Хърбърт в Хаваи, която се намира на 5000 км. от основната територия на САЩ.
Новини по държави: