Last news in Fakti

19 Юли, 2020 18:33 2 682 15

Умишлен палеж! Френската полиция задържа мъж след пожара в катедралата в Нант (ВИДЕО)

  • нант-
  • пожар-
  • катедрала-
  • франция

Мъжът е бежанец от Руанда, който работел като доброволец в катедралата и отговарял за заключването на сградата

Умишлен палеж! Френската полиция задържа мъж след пожара в катедралата в Нант (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Мъж на 39 години беше задържан във връзка с пожара в готическата катедрала "Св. св. Петър и Павел" във френския град Нант, при която бяха унищожени витражите и църковния орган, предадоха Франс прес и Ройтерс, като цитират телевизия Ел Се И.

Мъжът е бежанец от Руанда, който работел като доброволец в катедралата и отговарял за заключването на сградата в петък, съобщи телевизията, като цитира прокурора на Нант Пиер Сенес. Той заяви, че мъжът е задържан, за да се уточнят несъответствия в графика му, но подчерта, че е прибързано да се правят заключения, че мъжът е замесен в случилото се, предава БТА.

Вчера прокурорът съобщи, че огънят в катедралата е тръгнал от три места, но няма признаци за взлом. Властите съобщиха, че разследват палеж.

Пожарът избухна вчера сутринта, като пламъците обхванаха вътрешността на готическата сграда. Пожарникарите се бориха с огъня до следобед.

Преди малко повече от година пожар опустоши парижката катедрала Нотр Дам, като причини тежки щети на сградата, припомня Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Порно

    40 3 Отговор
    Изповядващ най мирната религия ?

    Коментиран от #5, #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Stéphanie 🎲

    33 1 Отговор
    За „Нотр Дам” -скриха .....
  • 4 плевен

    34 0 Отговор
    Не е луд, този който е изял баницата, а този който му е дал ключовете. Французите са в правото си да поверят църквите си на бежанците. Ние ги мислим за извратени, а те нас за нетолерантни. Или трябва да започнем да мислим като тях, или трябва да се махнем от основания от тях съюз.
  • 5 Д'мин

    8 10 Отговор

    До коментар #1 от "Порно":

    В Руанда и трите етнически групи-хуту, тутси и туа са християни.

    Коментиран от #9

  • 6 Ако е такъв няма да

    14 3 Отговор

    До коментар #1 от "Порно":

    Го вземат там да работи, камо ли и да заключва сградата. Най-вероятно е от още по-по-най- мирната религия....
  • 7 NightEYE

    13 3 Отговор
    А стига бе ! Не е вярно! Тия работи ги разправя Путин!
    Подпалвачите са бели, хетеро-сексуални мъже, които имат семейства и са християни при това! Не може данганаец да пали! Те са мирни хора и най-вече трудолюбиви.
    Да ви е честит НСР.
  • 8 Цеко сифоня

    5 10 Отговор
    А "белите" хора кво правеха в Руанда...?

    Коментиран от #10, #11

  • 9 чернобил онлайн

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Д'мин":

    Абсолютно верно !
  • 10 ABCD

    15 3 Отговор

    До коментар #8 от "Цеко сифоня":

    В Руанда ми се струва, че се избиваха черните помежду си. А кой идиот е поверил катедрала на бежанец... заслужава 15г затвор. Направо си е умишлено.

    Коментиран от #12

  • 11 Бачо Киро

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Цеко сифоня":

    Риболов бе, кво толкова. Ма не са им палили катедралите и небостъргачите...
  • 12 Гостенин

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "ABCD":

    Геноцидът в Руанда би извършен с активната политическа и материална подкрепа на Белгия и Франция както и на католическата църква.
  • 13 ПРОФЕСОР ВУЧКОВ

    1 3 Отговор
    Французите се влюбват редовно във Араби и Негри обичат си ги много и им прощават всичко Арабите и Негрите създават проблеми във Франция а Французите не протестират рязани и черни ккккуррровеее обичат французите прост народ са и те като нас.

    Коментиран от #14

  • 14 Stéphanie 🎲

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "ПРОФЕСОР ВУЧКОВ":

    За нарастващото расово напрежение говори пред медиите и евродепутатът
    Кристел Ле Шевалие:Тя назовава главния според нея проблем: “ Никога и никой от високите етажи на властта във Франция не е осъдил расизма срещу белите. Поради тази безнаказаност пришълците вече открито нападат коренните жители”.Във Франция вече няколко години действа Асоциация за борба с расизма срещу белите (OLRA)Оскърблението на белите не е новост във френския шоу бизнес. Той е нагледна илюстрация какво става в тази държава, чийто президент Еманюел Макрон се снима с негри, които му завират пръсти в лицето. Друг рапър – Медин и група Table d'écoute записаха речетатив, в който коренното френско население е сравнено с домашни животни. Същият изпълнител призовава на борба срещу поддръжниците на светската държава, която притеснявала мюсюлманите.....

    Коментиран от #15

  • 15 Брат ми

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Stéphanie 🎲":

    Много точен коментар.Браво.
Новини по държави: