Last news in Fakti

20 Юли, 2020 20:12 3 186 9

Голям успех в търсенето на ваксина

  • оксфорд-
  • ваксина-
  • учени

Британци обявиха и нов метод

Голям успех в търсенето на ваксина - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Разработката на университета в Оксфорд срещу коронавирус е безопасна, съобщи Лансет.

Това показват първите резултати от тестовете. Ваксината е била тествана от 1077 души.

В тях са образувани антитела, които успешно противодействат на вируса. Резултатите са много обнадеждаващи.

Все още обаче е рано да се каже дали ваксината осигурява пълен имунитет. От руското министерство на отбраната също обявиха, че са постигнали успех в първите тестове на тяхната ваксина.

Освободени са били 20 участници в първите тестове на ваксината. Всички те са развили имунитет.

Очаква се препаратът да бъде сертифициран до края на август. Компания в страната вече има споразумение за производство и на препаратът, който разработват британските учени.

Компания в Саутхемптън обяви, че е разработила нов вид лечение. Използва се протеин, който тялото произвежда, когато е изложено на вирус.

Новият метод вдига два пъти шансовете пациентите да се възстановят напълно. Смята се, че новото откритие може да даде широки резултати.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Врачка

    5 3 Отговор
    Днес прочетох съобщение,че се търсят между 400 000—500 000 души мераклии,на които да изпробват ваксината.С една дума—здрав човек да бъде заразен с корона вирус и да чака да му се размине.Та,всеобщото мнение на комън пипълите е,че най—добре е да се ваксинират студентите и преподавателите в унитата а не да търсят опитни мишки.Толкоз по този въпрос.
  • 2 британски учени

    15 0 Отговор
    Ама разбира се, британските учени са измислили нова биология, нова имунология и нов метод за компресиране на време.
    Абе как една ваксина има период за тестване на безопасност от 10 до 15 години, а "британските учени" я направиха и обявиха за безопасна за под една година.
    Наскоро един щатски съд заключи, че през последните 32 години в щатите ваксините не са били тествани за безопасност. После да не се окаже, че тестовете на "британските учени" са колкото и на щатските такива?

    Коментиран от #7

  • 3 Rado

    3 1 Отговор
    ааа при Русия няма празно, хакват на правилното
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Сокола

    4 1 Отговор
    Пфффф. Пак плакалници. Не се страхувате от вируса, но се страхувате от негова матрична рнк, което не е вирус. Никаква логика. Но Ганьо винаги трябва да е в опозиция. Ми не се ваксинирайте. Никой не ви кара насила.
  • 6 Циганин

    2 0 Отговор
    Учени от Оксфорд и Министерство на Отбраната на Русия - внимателно премисляме .... кой е верния изнор ?
  • 7 Циганин

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "британски учени":

    Аа,ма как пък няма да е Миноборон ...
  • 8 САЩ намбър 1

    1 3 Отговор
    Изостанали са - още са във втора фаза. Американската ваксина на Модерна тази седмица започва трета фаза. Накрая всички на колене пре САЩ ще се молите да ви отпусне малко ваксинка, а иначе постоянно плюете. Рашките ги забрави, те освен да хакват вече направени ваксини друго няма да измислят.
  • 9 Доктор Ох боли

    0 0 Отговор
    Че излезе ваксина на пазара,нема как да не излезе.
Новини по държави: