Last news in Fakti

20 Юли, 2020 20:40 2 344 2

Великобритания прекрати споразумение с Хонконг

  • великобритания-
  • доминик рааб-
  • хонконг

Страната очаква промяна на китайски закон

Великобритания прекрати споразумение с Хонконг - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Британското правителство ще преустанови споразумението за екстрадиции с Хонконг. Това обяви британският министър на външните работи Доминик Рааб, цитиран от Гардиън.

Смята се, че всеки осъден, върнат в района, ще може да бъде транспортиран в Китай. Решението идва след новите закони, които китайското правителство прие.

Промяна на приетото няма да се обмисля, докато не се дадат ясни основания, че новият закон няма да изменя споразумението.

Британски представители вече обявиха, че планират издаването на гражданство за голям брой граждани. Така гражданите на Хонконг ще могат да пътуват до страната.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кокорчо🙄

    6 0 Отговор
    Айде пак пазарлъци, ше пътуват само милионерите да им берът ягоди те
  • 2 дядо ви от бг

    1 1 Отговор
    неправилен превод!!!! там явно не знаете чуж. езици! англия анулира закона за екстрадиране с хон конг! това значи, че 3 милиона хакери, дилъри, бенкинг и др.такива ще могат да идат в англия от хон конг
Новини по държави: