Last news in Fakti

21 Юли, 2020 07:20 2 116 5

Тръмп заплаши да засили федералните мерки

  • сащ-
  • протести-
  • федерални мерки-
  • полиция-
  • доналд тръмп

Тръмп заяви, че федералните сили вършат "страхотна работа"

Тръмп заплаши да засили федералните мерки - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши да изпрати допълнителни федерални сили на реда в още градове, като част от разширяващите се действия срещу понякога насилствените протести срещу расизма, предаде DPA.

Федералните сили вече са в Портланд, щата Орегон, предизвиквайки негативна реакция от високопоставени служители на изборни длъжности в западния щат. Видеозаписи показаха използвани при арести необозначени автомобили и случаи на предполагаема бруталност, включително масово използване на сълзотворен газ и побой над протестиращи, съобщи БНР.

Тръмп заяви пред медиите в Овалния кабинет, че федералните сили вършат "страхотна работа". Главният прокурор на Орегон Елен Розенблум обаче заведе дело, за да спре разполагането на федерални сили, като ги обвини в незаконно задържане на протестиращи. Тръмп обвини местните власти, че са изгубили контрол, на фона на протести и нарастване на свързаните с насилие престъпления.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мето

    4 2 Отговор
    Еквилибриум.
  • 2 Айде

    9 4 Отговор
    Бутайте я тая кочина вече-че на цял свят му омръзна от американските хухавели...
  • 3 Гост

    15 0 Отговор
    Ако не ги спре, демонстрантите може утре да кацнат в Белия дом и там да принуждават служителите да им целуват обувките и да им се извиняват. До Тръмп няма да стигнат, той има страхотна охрана.
  • 4 Хухавела

    6 2 Отговор
    Готов съм да внеса 10 милиона легени и 4 тона сапун, за нуждите на американските граждани. (във връзка със станалото модерно "ритуално измиване на черни крака от бели хора")
    Набирам бригада бояджии за САЩ. Ще правят от Белия дом черен, че инак не е политкоректно.
    Купувам плат на черни и червени раета който ще даря на сащ да си направят държавен флаг. Че сегашния с тия бели раета е направо отблъскащ.
  • 5 Фред Флиндстоун

    2 0 Отговор
    Добре, че е ТРЪМП, който мисли за народа си и гледа да ги предпази от конфликти, който са предизвикани от КОЛОАКАТА на света - САТАНИСТИТЕ!!!! КАК да го харесват лакейте на СОРОС, - - Този който е менторът на създаващият се хаус!!! Ееее те са ссе продали обещали са му едно на рептилойдният хибрид Сорос-Джордж Сорос, а ТРЪМП им обърка сметките!!! Ех, че ме е яд значи