Last news in Fakti

21 Юли, 2020 15:05 2 415 8

Санкциите на САЩ застрашават работни места в ЕС

  • турски поток-
  • северен поток 2-
  • ес-
  • работни места-
  • русия-
  • сащ-
  • германия-
  • санкции

Тръмп подписа военния бюджет за текущата финансова година, който задължава американското правителство да наложи санкции на двата проекта

Санкциите на САЩ застрашават работни места в ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Разширяването на санкциите на САЩ срещу строителството на газопровода "Северен поток-2" пряко ще засегне бизнеса на над 120 европейски компании и застрашава работни места в Европа. Това заяви днес операторът на проекта, компанията Норд стрийм 2 (Nord Stream 2), цитиран от ТАСС, предаде БТА.

Снощи Камарата на представителите на Конгреса на САЩ одобри единодушно внасянето на поправка за затягане на санкциите срещу газопроводите "Северен поток-2" и "Турски поток" в проекта за отбранителния бюджет за следващата финансова година (в САЩ тя започва на 1 октомври). Гласуването беше излъчено на живо на сайта на долната камара на законодателния орган на САЩ.
Инициативата цели да затегне вече въведени санкции срещу руските газопроводи "Северен поток-2" и "Турски поток". В края на декември миналата година президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа военния бюджет за текущата финансова година, който задължава американското правителство да наложи санкции на двата проекта.

С поправката се въвеждат ограничения срещу чуждестранни лица, които активно участват в продажбата, арендата или предоставянето на плавателни съдове за полагането на тръби, предназначени за изграждането на "Северен поток-2" и "Турски поток". Миналата седмица върховният представител на ЕС за общата външна политика и сигурността Жозеп Борел заяви, че Евросъюзът твърдо се обявява против едностранни санкции и заплахи за прилагането им от САЩ, които вредят на интересите на европейски компании, включително и на газопроводите "Северен поток-2" и "Турски поток", защото подобни мерки са в разрез с международното право.

Проектът "Северен поток-2" предвижда да бъдат изградени две тръби от газопровод с обща мощност 55 милиарда куб. м. на година от крайбрежието на Русия през Балтийско море до Германия. Към момента той е изграден на 93 процента. Спирането на изпълнението на проекта бе причинено от санкциите на САЩ срещу швейцарската компания Олсийз (Allseas), чиито кораби полагаха тръбите в Балтийско море. Единствен акционер в проектната компания Норд стрийм 2 е руският Газпром. Партньори на Газпром са френската Анжи (Engie), австрийската О Ем Ви, англо-холандската Шел (Shell), германските Унипер (Uniper) и Винтерсхал (Wintershall), които осигуряват 50 процента от финансирането.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само САЩ и ДС ДОЛУ БЪЛГАРИЯ

    13 9 Отговор
    Да живеят САЩ, Гешев, Бойко, Пеевски и СИК.

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Анализаторр

    8 2 Отговор
    Баце е виден европеец. Какво го интересува САЩ. Той финансира и плаща за хъба. Сега остава да захранят гръцкия конектор с руска течна газ хахахахахахахахаха.
  • 3 Хан

    9 6 Отговор

    До коментар #1 от "Само САЩ и ДС ДОЛУ БЪЛГАРИЯ":

    Защо изобщо пишеш на кирилица безроднико?

    Коментиран от #4

  • 4 Що не бе маймун???

    3 17 Отговор

    До коментар #3 от "Хан":

    Много ли си добре в България?????Ако нямаше виза всички /90% българи да са вече в Америка.

    Коментиран от #7

  • 5 Българин

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Само САЩ и ДС ДОЛУ БЪЛГАРИЯ":

    И жена ти да живее,че ти си ми ясен......импотентен драскач из сайтовете.
  • 6 БПФ

    18 3 Отговор
    Само че Европа се обедини срещу престъпният краварски рекет и ще отговори подобаващо. Северен поток 2 ЩЕ бъде достроен и козяшките подлоги - и господарите им - не могат да направят нищо по въпроса.

    Резултатът е ясен - скъпият американски втечнен газ, ще бъде окончателно изхвърлен от Европа !!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Долу България да живее Русия

    1 0 Отговор
    Опитват се да прекарат великия Владимир Владимирович, но няма да стане!