Last news in Fakti

12 Август, 2020 11:41 4 980 35

Германия: Наше суверенно право е да решаваме откъде да получаваме енергия

  • северен поток 2-
  • германия-
  • санкции-
  • русия-
  • сащ-
  • хайко маас-
  • газ

САЩ плашат германците със санкции заради руския газ

Германия: Наше суверенно право е да решаваме откъде да получаваме енергия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Германия е убедена, че е нейно суверенно право да решава откъде да получава енергия и „нито една държава няма правото да се намесва” по този въпрос. Така коментира министърът на външните работи на Германия Хайко Маас в Москва ситуацията с плановете за завършване на строителството на газопровода „Северен поток-2”, който трябва да свързва Русия с Германия, предаде БНТ.

Вчера се състояха първите консултации на живо между германския и руския външни министри, съобщи „Дойче веле”. По време на съвместната пресконференция със Сергей Лавров Маас заяви, че” нито една държава няма право да диктува на ЕС неговата енергийна политика, а и няма да успее”.

Санкциите между партньори определено са неправилен ход, подчерта той, имайки предвид пакета от допълнителни ограничителни мерки, въведени от страна на Вашингтон. Става въпрос за рестрикции както по отношение на компаниите, които се занимават непосредствено с дейностите по полагането на тръбите, така и за тези, които им оказват различни видове услуги – застраховане, логистика, поддръжка на пристанището и други. Маас заяви, че е обсъдил въпроса със санкциите с американския си колега Майк Помпео.

В рамките на германското председателство на Съвета на ЕС Берлин ще работи особено активно за отстояване на европейския суверенитет, подчерта Маас. Сергей Лавров, от своя страна, заяви, че Москва се надява строителството на „Северен поток-2” да бъде завършено. „Както разбирам, има основания да се предполага, че това ще се случи в най-скоро време”, подчерта руският дипломат. Русия смята, че екстериториалното прилагане на санкции и тяхната едностранчивост са неприемливи.

„САЩ не са си поставили никакви червени линии, никакви граници и, както се казва, преследват грубо и без каквато и да е проява на дипломатичност една проста цел: САЩ трябва да имат възможност и право да правят всичко, което им хрумне и в световната политика, и в световната икономика, и изобщо във всяка област на човешката дейност”, заяви Лавров. Руският министър даде висока оценка на подхода на Германия и подчерта, че проектът може да диверсифицира маршрутите за доставка на природен газ и да укрепи енергийната сигурност на Европа.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Юбер алес

    55 5 Отговор
    Събаряйте краварника.
  • 2 Псевдоним

    42 2 Отговор
    Германците са хитри търговци. Няма да позволят да бъдат смазани нито от САЩ, нито от Русия по тези въпроси.

    Коментиран от #28

  • 3 Стачките в Сащ

    29 0 Отговор
    плашат целия им континент!
  • 4 Рошко

    46 4 Отговор
    Ейтва е краварската демокрация, само от нас ше купуваш или санкции
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Панов

    11 63 Отговор
    Бързо забравиха как САЩ ги спасиха от гладна смърт при блокадата на Берлин.Една година,средно по 67 самолета дневно доставят храни и продоволствия.
    Това което правят е съвременно издание на пакта Молотов Рибентроп.
    Нож в гърба на бореща се Украйна.

    Коментиран от #30

  • 7 Ю Кортес

    13 12 Отговор
    Тяхно суверенно право е и да ползват каторжническия труд в китайските лагери.Доста германски фирми се възползват от това.Имат си традиции...те са си същите нацисти......според думите на френски президент.

    Коментиран от #35

  • 8 Държавническо мислене

    36 3 Отговор
    Германците мислят стратегически и защитават националните си интереси. А нашите "Оправници" се ослушват откъде духа вятърът и дали няма да донесе някое и друго евро за децата (за техните деца става въпрос).
  • 9 Имам пачки от по 500 € бол

    47 4 Отговор
    Кошмара на САЩ се сбъдва. Германия и Русия се обединяват. Браво!
  • 10 Criminal

    33 3 Отговор
    Ние суверен нямаме нали...... АЕЦ-а разбутаха, другия няма да стане, и санкции и неустойки и откази за разни потоци...........
  • 11 МАНАФА

    23 6 Отговор
    Хахахаха, жалка и смешна ГЕЙ-ропа, въртяна на шиш от краварника.
  • 12 Чочо

    8 44 Отговор
    САЩ също имат суверенно право да решават с кои фирми да работят и с кои да не работят.Що за германска логика и арогантност.Поне да си плащаха вноските в НАТО.Там дължат един трилион долара.

    Коментиран от #15, #27

  • 13 Йдйдйдй

    14 1 Отговор
    Хахаха, е няма да стане колкото и да им се иска
  • 14 Ю Кортес

    14 6 Отговор
    Германците са с вроден нацистки уклон и колкото да го прикриват,все не става.На нас българите гледат като на по долни от афганистанци и сирийци.Съвсем различно е отношението.Ако в германско училище се оплачеш че детето ти е малтретирано от мюсюлмански деца от германските учители ще получиш единствено упреци или ...вървете си от където сте дошли.
  • 15 Де Факто

    26 2 Отговор

    До коментар #12 от "Чочо":

    Чочко, ако някой ти дължи пари за определена услуга, най-вероятно ще прекратиш партньорството.Не виждам какъв е проблема НАТО да прекрати партньорството с швабите !!! И друго.Краварите казват с кой да имаш търговски взаимоотношения и с кого да нямаш такива !!! Тях обаче НИКОЙ не ги спира ДА КУПУВАТ РУСКИЯ ПЕТРОЛ !!!

    Коментиран от #20

  • 16 Потрес

    19 8 Отговор
    Това не го разбирам. Налагаш санкции на Русия, но купуваш газ от тях. Плащаш членски внос за Нато, но купуваш газ от Русия, с което помагаш на руснаците да създават оръжия. Нищо не разбирам. Не може само на основата на търговски трикове да се живее. Страната, която налага евро стандарти на ЕС чрез санкции сама нарушава тези правила. На нас също ни е изгодно да търгуваме с Русия, но ние спазваме свичко стриктно! Даже руснаците ни намразиха заради тези неща, което доведе до срив на много от нашите пазари! Ако обичате немци, гледайте си работата! Или с нас или без нас! Вече има и други коли освен немските!
  • 17 2020

    34 3 Отговор
    Връзките между Германия и Русия са много отдавна.Северен поток -2 ще има.За България ,не е ясно,след глупавата политика на Бойко Методиев Борисов и Екатерина Захариева.
  • 18 Панов

    8 9 Отговор
    Колкото и да лицемерничат,германия си остава нацистка държава.
    Източна Европа е само ограбвана от тях.Взимат млада работна ръка и си продават боклуците тук.

    Коментиран от #23

  • 19 Чук

    3 18 Отговор
    Че Щатите си гонят интереса е повече от ясно ... Само не разбрах от какво по-точно са недоволно германците - американците само казват, че няма да прави бизнес с тези компании. Както германците имат суверенното право да си внасят газ отвсякъде, така и чичо Сам има суверенното право да избира с кого да прави бизнес и с кого - не. ... Никой не пречи на германските фирми да си достроят СП2 и да точат газ ...
  • 20 Панов

    9 5 Отговор

    До коментар #15 от "Де Факто":

    Явно не си разбрал....те не ти казват с кого да имаш или нямаш....те сами да си решават.Приемат си закон за ТЕХНИТЕ си фирми....за това с кои няма да работят....панимаеш ли сега.

    .

    Коментиран от #22, #25, #31

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Ю Кортес

    4 11 Отговор

    До коментар #20 от "Панов":

    И на мен ми е смешно защо врещят против санкции които засягат американски фирми.Стройте си патока без американски фирми,що врещите.

    Коментиран от #26

  • 23 Имам пачки от по 500 € бол

    17 0 Отговор

    До коментар #18 от "Панов":

    Нищо не взимат. Ние сами си отиваме там. И Англия, Испания, Франция, Австрия, Норвегия, Гърция, Канада, Холандия......и те ли са нацисти? Там колко българи има?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Де Факто

    19 1 Отговор

    До коментар #20 от "Панов":

    А ти като си разбрал, кажи КОЙ кара краварите да купуват руска газ?!Ако имаш всички документи да строиш къща и дойдат някакви мутри и ти кажат, че не можеш да строиш, как ще се почувстваш? Всичко в проекта е ОК, и изведнъж краварите казват: САНКЦИИ.Купувайте от нас.
  • 26 Лудницата Карлуково

    23 2 Отговор

    До коментар #22 от "Ю Кортес":

    Кои американски фирми строят потока, бе френд? Краварите НАЛАГАТ САНКЦИИ на ЕВРОПЕЙСКИ ФИРМИ, КАТО ИМ БЛОКИРАТ СМЕТКИТЕ. Вчера казаха и на сърбите ДА НЕ КУПУВАТ КИТАЙСКО ОРЪЖИЕ!!!!!!!!!! И за тях ще има санкции !!!!!!!!
  • 27 Стамат

    20 2 Отговор

    До коментар #12 от "Чочо":

    Отиваш в представителство на марка автомобили и си харесваш кола .Идва обаче представител на друга марка и ти казва "не ще си вземеш кола от нашата марка въпреки че е много по скъпа. Но ако все пак си вземеш другата ще дойдем и ще ти я почупим.,"Това е арогантност граничещо с диктат нали бе Чочи .Къде е разликата Ето това са краварите .Диктатори
  • 28 Мдааа

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Псевдоним":

    Затова вече са турска колония и са такава до ден днешен, защото са много умни. При все, че сами ги извикаха и им се дадоха. Милиони германци избягаха от земята заради тия примати и вкарват само чалми. И 1 милион евро на месец да взимат, пак си е мюсюлманска тоалетна.
  • 29 ПЕНКО

    7 1 Отговор
    НАЛИ, "ДЕМОКРАТИЧНИЯ " КАПИТАЛИЗЪМ Е ОСНОВАН НА : ПАЗАРЕН МЕХАНИЗЪМ И КОНКУРЕНЦИЯ И СВОБОДЕН ПАЗАР- "ГЛОБАЛИЗЪМ" !!! ЗАЩО САЩ ИСКАТ ДА СЛОЖАТ ТЯХНИ РАМКИ НА СВОБОДНИЯ ПАЗАР ??? КАКВО ОЗНАЧАВА "ВЗЕМАМЕ ПАРИТЕ НА ВЕНЕЦУЕЛА " ????
  • 30 на панов чичо му

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Панов":

    абе панов възхищавам ти се ве пич, как ти хрумнаха тия простотии които си сътворил..ей гений си ве...
  • 31 кура ми янко

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "Панов":

    човека си понимае ама май ти нищо не понимаеш
  • 32 Милан

    3 0 Отговор
    Браво госпожо Меркел!!!
  • 33 адмирал от бан

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "Академик от БАН":

    абе "академика" ти още ли не си се гръмнал ве, как може главата да ти ражда такива глупотевини бре.....признах те, уникат си майна...
    "малко се било знаело, Русия щяла да има газ за 7-8 години", а видиш ли нашия академик е от мосад и само той има информация колко газ имат руснаците, ти май не си съвсем психически здрав искрено ме развесели.хахахаххахахахахаха
  • 34 Николай

    2 0 Отговор
    БРАВО!!!
  • 35 бай ой

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ю Кортес":

    Суверенно право ?!? Че те имат ли подписан мирен договор за да са такива? Германия и до сега официално е записана в устава на ООН като вражеска държава.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания