Last news in Fakti

21 Юли, 2020 20:00 3 304 6

75 арестувани при антимафиотска операция в Италия и Швейцария

  • ндрангета-
  • мафия-
  • дрога-
  • наркотици

Калабрийската мафия развива престъпна дейност в Европа, Северна Америка и Австралия и е смятана за водещия трафикант на кокаин на Стария континент

75 арестувани при антимафиотска операция в Италия и Швейцария - 1
Снимка: shutterstock

Италианската финансова полиция съобщи, че при голяма операция срещу мафията в Италия и Швейцария са арестувани 75 души и е иззето имущество на стойност 169 милиона евро, предадоха Франс прес, БТА и ДПА.

Конфискувани са също оръжия и муниции.

Операцията е била насочена срещу калабрийската мафия - Ндрангетата. Арестуваните са обвинени в принадлежност към мафиотска организация, наркотрафик, трафик на оръжия, трафик с фалшиви пари, пране на пари и корупция.

Разследването обхваща общо 158 души.

Смята се, че Ндрангетата се е превърнала в най-силната италианска мафия, изпреварвайки сицилианската Коза Ностра и неаполитанската Камора благодарение на трафика на кокаин от Латинска Америка. Калабрийската мафия развива престъпна дейност в Европа, Северна Америка и Австралия и е смятана за водещия трафикант на кокаин на Стария континент.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    13 2 Отговор
    А наш БойкУ КОГА?
  • 2 qwe

    9 2 Отговор
    Трябвало е да изчакат командировка на българското мутренско-свинско "правителство".
  • 3 Хаха

    9 3 Отговор
    Да питат Боце как се прави мафиотски картел без да те потърси ни прокуратура ни полиция... аматьори
  • 4 Унуфри

    6 0 Отговор
    Незабавна оставка на прокурора и масови стачни действия в защита на мафиотите.
  • 5 Актуална Антена

    8 1 Отговор
    Добре че Баце не се е родил в Италия
  • 6 Другия с коня

    2 2 Отговор
    Генералния Секретар на Комунистическата Партия е България ,депутат от БСП ще изнесе лекция на Ндрагента на темА ”Как да влезем в Политиката и Управлението на една Държава с парите,които притежаваме.Как се перат пари.Как се доят банки...”Лекцията има голяма посещаемост и безвъзмездни Дарения срещу внос на отровни отпадъци....
Новини по държави: