Last news in Fakti

27 Юли, 2020 07:57 1 525 4

Тръмп ще разчита на мълчаливото мнозинство

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • избори-
  • джо байдън-
  • президент

Мълчаливото мнозинство ще говори на 3 ноември, посочи президентът

Тръмп ще разчита на мълчаливото мнозинство - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Изпаднал в затруднено положение заради критиките срещу реакцията му на пандемията от новия коронавирус, президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази увереност днес, точно 100 дни преди изборите през ноември, че "мълчаливото мнозинство" ще го подкрепи, предаде AFP.

Агенцията отбелязва, че това е станало на фона на нови проучвания на общественото мнение, които дават преднина на вероятния кандидат на демократите Джо Байдън не само в национален мащаб но и в няколко ключови щата, съобщи БТА.

"Кампанията на Тръмп има повече ентусиазъм. по мнението на няколко наблюдатели, от която и да било друга кампания в историята на нашата велика страна, дори повече, отколкото през 2016 г.", написа президентът в Туитър. AFP определя коментара на милиардера републиканец като негов опит да си върне импулса, довел до изненадващата му победа преди четири години.

"Байдън няма никакъв ентусиазъм. Мълчаливото мнозинство ще говори на 3 ноември", добави Тръмп, обещавайки да опровергае социологическите проучвания. Според анкетите президентът републиканец е средно с 8 процента след демократа в национален мащаб и изостава в няколко ключови щата, които по традиция решават изхода от президентските избори в САЩ. Нови анкети, резултатите от които бяха представени днес от телевизиите Ен Би Си и Си Ен Ен, дават преднина на Байдън в три щата, където Тръмп спечели през 2016 г. - Аризона, Флорида и Мичиган.

След като дълго време омаловажаваше опасността от коронавируса, президентът промени на 180 градуса позицията си през последните дни, като призна, че ситуацията "ще се влоши, преди да се подобри". САЩ са най-тежко засегнатата от пандемията държава, с най-много регистрирани заразени и починали. Към края на пролетта здравната ситуация в страната започна да се подобрява и Тръмп се надяваше да "обърне страницата", но през последните седмици коронавирусът отново започна да се разпространява експлозивно, по-специално в южни и западни щати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SSP Alliance

    7 2 Отговор
    Крaят нa зaдкулиcиeтo e вce пo-близo! Вижтe oргaнизирaлaтa ce cвeтoвнa cъпрoтивa cрeщу cкрититe влaдeтeли нa cвeтa.
    Гoлeми рaзкрития, мacoви aрecти, нoвa финacoвa cиcтeмa и oщe:
    "Кocмичecкo рaзкривaнe - Зeмният aлиaнc" и "Q - Плaнът зa cпacявaнeтo нa cвeтa" vbоx7
  • 2 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    5 13 Отговор
    Пий си белината и мълчи, остават ти 5-6 месеца...
  • 3 CNNewYorkTimes

    6 1 Отговор
    Консервативните медии също дават преднина на социалиста Байдън. Просто българските новинарски сайтове биха могли да цитират и консервативни медии от време на време. Естествено в страната на либералните комунисти обективизъм няма как да има. Тук дори няма консервативни медии. Жалка работа след 45 години тошовизъм и 30 години либералсоциализъм.
  • 4 Човек

    0 0 Отговор
    предполага - Господ разполага. Социологическите проучвания също предполагаха за предишните избори и така "Нюзуикс" се сдоби с един брой, който стана библиографска ценност...след като трябваше неочаквано и бързо да бъде иззет от пазара. Та. нека запазим спокойствие и да видим.