28 Юли, 2020 07:50 2 215 14

Германия остава най-уважаваната страна в света

  • германия-
  • ангела меркел

Дълго време канцлерката Ангела Меркел, обичана или мразена, беше един от най-предвидимите лидери в тези несигурни времена, както в Европа, така и в света

Германия остава най-уважаваната страна в света - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

За трета поредна година Германия е страната, която буди най-голямо възхищение и уважение и се нарежда на първо място сред глобалните лидери за 2019 г., пише в. “Гардиън”, като цитира изследване на “Галъп”, обхванало 135 държави.

В неговите рамки 1000 души във всяка страна са били анкетирани в периода от март 2019 г. до февруари 2020 г.

44% са изразили одобрителното си отношение към Германия при 40% миналата година. На следващите 3 места се подреждат САЩ, Китай и Русия съответно с 33, 32 и 30% одобрение.

“Дълго време канцлерката Ангела Меркел, обичана или мразена, беше един от най-предвидимите лидери в тези несигурни времена както в Европа, така и в света”, обяви главният редактор на “Галъп” Мохамед Юнис.

За сметка на това представата за САЩ като за глобален лидер е в отстъпление от избирането на Доналд Тръмп за президент през 2016 г., отбелязва агенцията. При анкетираните в Европа одобрението за САЩ е едва 24%, за Китай - 23%, и за Русия - 19%.

Американското лидерство обаче е високо оценено в Полша, като това отразява много топлите връзки между настоящия полски президент Анджей Дуда и американския му колега Доналд Тръмп, сочи още изследването.

Юнис е на мнение, че представата за водещата глобална роля на САЩ може още да се срине заради пандемията с коронавируса поради неспособността на властите да овладеят разпространението на заразата.

В Европа одобрението за Германия е доста над средното - цели 56%. Единственият континент, където поведението на САЩ получава повече положителни, отколкото отрицателни оценки, е Африка - 52%.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Генералът

    10 1 Отговор
    Боцко пък остава най уважавания мафиоти сред мафиотите.
  • 2 глоги

    7 3 Отговор
    “Дълго време канцлерката Ангела Меркел, обичана или мразена, беше едНА от най-предвидимите лидерКИ в тези несигурни времена. Обичана от арабските и африканските бежанци." ДОМУСПРЕС.
  • 3 Питам

    9 2 Отговор
    Абе соросоиди-как така Русия е наравно със САЩ в тази класация...? И какво стана с нпо-твърдението ,че Русия била изолирана и ненавиждана...? Пак ли ще си траете като ......?
  • 4 Диверсант

    6 3 Отговор
    И на каква база се оформят тези отношения???? На база реклама. Бръмчат Мерцедеси по пътищата и виждате ли това е най уважаваната нация. За какво да я уважавам??? Затова че първата световна война е тяхно дело за да си спасяват икономиката ли?? Затова че втората световна война е тяхно дело за да поробят европейските народи ли??? Затова че опустошиха Югославия продавайки си старото оръжие???? Затова че европейската централна банка е филиал на Дойче банк???? Затова че немски кораби заляха Италия с негри Затова че си харесаха една мутра в България и си я дондуркат 20 години... . Е не на мене, радвайте се на мерцедесите им без мен.
  • 5 13658

    5 4 Отговор
    И за какво по-точно е най-уважавана? За това, че е разпалила две световни войни с милионо жертви и невероятни разрушения? За това, че първа в света е използвала бойно, отровно вещество срещу неподготвени и беззащитни войници ли? Или за тва, че наводни Европа с камилари?
  • 6 Блек

    1 1 Отговор
    Бананс матър. Го то дъ УСА.
  • 7 Жайме

    3 4 Отговор
    Не бъзикайтеся с Руссией! Не е хубаво. Ако русите каки се надигнат и дойдат тука,ще има екшън. По-полека с Русия!

    Коментиран от #10

  • 8 Диди

    8 1 Отговор
    Германия беше силна и уважавана страна преди Меркел. Тази бабичка прибра всичката измет на Азия, Африка и Европа. Осигурява им сигурен и удобен живот. Истинският германец там няма техните права. Вземат му половината от заплатата за да издържат тези паразити.

    Коментиран от #12

  • 9 Димитър Дончев

    1 2 Отговор
    Не е Редно да пишат за Deutschland,хора видяли в интернет, тази Най-социална най-,демократична с най-малка корупция държава в Европа!Не е редно да я коментират и хора отишли там да вземат каквото могат и до се връщат в бг-кочинка!За Германия, Германия над всичко,
    над всичко и над Теб-трябва да говорят хора установили се и създали смесени семейства,хора отиващи да разгледат Величието на Културата и,хора разхождащи се в Сан-Суси!Засрамете се,що за профански коментари!

    Коментиран от #11

  • 10 Внимавай маймун

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Жайме":

    Ако русите каки те сбарат, ще те бухат като маче у дирек. Тогава ще станеш Жануария. Ха ха ха
  • 11 Митко Китко

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Димитър Дончев":

    е префинен като английски Жентълмен. Със сигурност е и толкова мъЖенствен.
  • 12 Диди

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Диди":

    Защо пишеш с моя ник?
  • 13 7725

    0 0 Отговор
    Да бе да, след няколко години няма да има германци.
  • 14 В.В.П.

    0 0 Отговор
    И РУСИЯ...
Новини по държави: