Last news in Fakti

28 Юли, 2020 12:29 4 625 4

Още една държава обяви национално бедствие заради коронавируса

  • боливия-
  • ковид-19-
  • карантина-
  • пандемия

Временното правителство на Боливия обяви в страната извънредни мерки, за да получи кредит за борба с последиците от пандемията

Още една държава обяви национално бедствие заради коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Временното правителство на Боливия обяви в страната национално бедствие, за да получи кредит за борба с последиците от пандемията, предаде ТАСС.

С указ, публикуван днес на сайта на официалното издание, се обявява "режим на национално бедствие за решаване на неотложни въпроси от икономически характер, предизвикани от негативните последици от коронавируса".

Министерството на икономиката ще поиска от централната банка кредит в полза на държавното съкровище с цел въвеждане на съответните икономически мерки, се казва в документа. Размерът на заема не се уточнява.

По-рано комисия на парламента, в който имат мнозинство привържениците на експрезидента Ево Моралес, отхвърли правителствен законопроект, предвиждащ страната да приеме одобрен от Международния валутен фонд (МВФ) заем от 327 милиона долара за борба с пандемията и последиците от нея.

Според депутатите вземането на този кредит би довело до орязване на бюджетните разходи, пояснява ТАСС.

До момента в Боливия са регистрирани над 71 000 случая на Ковид-19, а повече от 2600 болни са починали.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОЩАВКА

    8 3 Отговор
    Баце е идеален за МП на Боливия. Там футболистите са на голяма почит.
  • 2 SSt

    7 3 Отговор
    Значе, обявява извънредно положение, за да получи кредит ... ! Същността, на тази уж пандемия, няма нищо общо със заболеваемостта, и особено със смъртността ! Проста една измама, зад която стоят съвършенно други икономически, и геополитически интереси !!
  • 3 Антимилиционер

    6 2 Отговор
    Казаха си го. ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ МЕРКИТЕ С-У К 19. Безмислените карантини.
  • 4 Вили

    3 1 Отговор
    Колкото си прав, толкова да си здрав.