Last news in Fakti

3 Август, 2020 07:35 2 594 5

Скопие: Договорът с България помогна за по-добър живот

  • северна македония-
  • зоран заев-
  • скопие

В събота се навършиха 3 години от договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество

Скопие: Договорът с България помогна за по-добър живот - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Перспективите на договорите с България и Гърция ни доведоха до членство в НАТО и преговори с ЕС, заяви лидерът на СДСМ Зоран Заев в събота, когато се навършиха 3 години от договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество, който той подписа като премиер с българския си колега Бойко Борисов.

“Направихме историческа крачка напред. Създадохме модел, с който поставихме споделеното минало като основа за по-добро бъдеще и по-добър живот на нашите граждани”, каза Заев.

Премиерът Оливер Спасовски пък заяви за договорите с България и Гърция: “В духа на илинденци подадохме ръка за сътрудничество с всички съседи и спечелихме тяхното доверие”.

Той държа реч на крепостта Кале в Скопие за Деня на републиката в Македония, честван на 2 август - Илинден постарому. 


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТЕЗИ ПЪК

    12 1 Отговор
    НЕ ЗНАЯТ. .БЪЛГАРИ ЛИ СА? СЪРБИ ЛИ СА? МАКЕДОНЦИ С АЛБАНСКИ ПРИМЕС
  • 2 Patton

    5 0 Отговор
    И бат Бойко ли мисли така ? Ако може да мисли де......
  • 3 По-добър живот ама

    10 1 Отговор
    не си признавате че Гоце е българин, а вие чистокръвна смесица от българи и албанци!
  • 4 Я... Я

    9 0 Отговор
    КАКЪВ ДОГОВООР КАКВИ ПЕТ ЛЕВА. ВИЕ ИСКАТЕ ДА ПРИСВОИТЕ ИСТОРИЯТА НИ. ИСКАТЕ НАШИТЕ ГЕРОЙ ЗА ВАС. А НЕДОРАЗУМЕНИЕ ТО СИ МЪЛЧИ И СЕ ПРЕГРЪЩА И ЦЕЛУВА СЪС ТЕБ. ТЪПОТИЯ.

    Коментиран от #5

  • 5 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Я... Я":

    Порочния лозунг "Македония на Македонците" измислен от коварния английски политик Гладстон и възприет от "ДАСКАЛСКОТО" ВМОРО съсипа Българската идея за Македония и е в основата на всичките беди. Толерантността на ВМОРО (ВМРО) в Македония бе равносилна на самоубийство, довежда до неописуеми страдания и днешната антична шизофрения.
Новини по държави: