Last news in Fakti

10 Август, 2020 07:37 1 994 5

ЕК дава 66 млн. евро в помощ на пострадалите от взрива в Бейрут

  • ек-
  • ливан-
  • бейрут

Тази сума се добавя към 33-те млн. евро, за които вече съобщи председателят на Комисията Урсула фон дер Лайен

ЕК дава 66 млн. евро в помощ на пострадалите от взрива в Бейрут - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейската комисия обеща допълнително финансиране от 30 млн. евро, с които да отговори на най-належащите нужди на засегнатите от мощната експлозия в Бейрут на 4-ти август, при която загинаха близо 160 души. Тази сума се добавя към 33-те млн. евро, за които вече съобщи председателят на Комисията Урсула фон дер Лайен.

Еврокомисарят за управление на кризи Янез Ленарчич уточни, че средствата ще бъдат насочени за осигуряване на убежище за пострадалите, неотложна медицинска помощ, вода, храни.

"Решени сме да подкрепим ливанския народ както днес, така и в дългосрочен план, за да му помогнем да се възстанови", подчерта той.

Новата финансова помощ ще бъде изпратена чрез агенции на ООН, неправителствени и международни организации и ще бъде подложена на стриктен контрол, уверяват от Комисията.  

252 милиона и 700 хиляди евро спешна помощ за Ливан, за да се справи с последиците от трагедията тази седмица, са обещали страните донори на организираната днес от ООН и от френския президент Еманюел Макрон специална видеоконференция.

В декларация след разговорите си световните икономически сили обещават по принцип "големи ресурси" за ливанския народ.

"Помощта ще е навременна, достатъчна и пряко за населението", се казва в декларацията.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еврогейски пияндета

    6 0 Отговор
    А за пострадалите от Герберсткото управление и мафията в лицето на Борисов няма ли някаква помощ да отпуснат, за справяне с алчното трио Борисов Симеонов Каракачанов, чекмеджетата преливат на тия селячоци.
  • 2 Докато ЕК само обещава

    1 0 Отговор
    Катар вече изпрати 50 млн.
  • 3 Тази помощ сега

    3 0 Отговор
    Ще им излезе солена. Ще им помогнат така както "помогнаха" на нас....
  • 4 Фактология

    3 0 Отговор
    Европейската комисия ще даде помощ от джоба на европейският данъкоплатец на държава, която не е в Европа.А арабските държави с петролните и нефтени находища от които печелят милиарди вероятно няма да дадат или ще подхвърлят трохите от трапезите си.
  • 5 потребител

    0 0 Отговор
    Дайте ги на Шайката да ги разпределя!
Новини по държави: