Last news in Fakti

10 Август, 2020 20:02 4 190 35

ЕС настоява за ново преброяване на гласовете

  • ес-
  • избори-
  • беларус

Среща на европейски посланици

ЕС настоява за ново преброяване на гласовете - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС призова за ново преброяване на гласовете от изборите в Беларус, съобщи France 24.

Предложението беше направено от председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен. Посланиците на европейски държави в страната се събраха на среща.

Общата оценка е, че обществото е разочаровано от развитието след изборите. Очаква се да бъдат публикувани официалните резултати от гласуването.

Германски представители заявиха, че на изборите не са били спазени никакви стандарти за демократичен вот. Полша отхвърли обвиненията за опит за роля в изборите.

Страната вече призова за среща на върха в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СССР

    44 6 Отговор
    Евроколхозът дори няма армия с която да нападне Белорус в случай,че не изпълнят заканата на тетка Урсула—да преброят гласовете докато техният кучи син вземе властта.

    Коментиран от #17

  • 2 да де

    53 6 Отговор
    Странно това не е ли вмешателство във вътрешните работи на суверенна държава?
  • 3 фък ди ею

    72 0 Отговор
    Сигурно има фалшификации, но Беларус не е в ЕС.

    Как пък ЕС веднъж не поиска повторно преброяване на бюлетините в България?!

    Коментиран от #18, #19

  • 4 А за Боко

    45 3 Отговор
    имаше ли повторни преброяване ?

    Коментиран от #5, #9

  • 5 Гост

    20 14 Отговор

    До коментар #4 от "А за Боко":

    Миличко, колкото и да не ти се вярва, повечето хора гласуваха три пъти за Боко, всички купуват гласовете на сиганчетата, но това е патент на ДПС още от зората на демокрацията. Справка - Видин! Има общински съветници от ДПС, благодарение на познай на кой?

    Коментиран от #7

  • 6 Екрем Имамоглу

    40 2 Отговор
    Светът е една голяма бъркотия, и разпадащия се отдавна Европейски съюз, няма легитимни права да се меша в вътрешните проблеми на Беларус, а там и колкото не демократични процеси да има това си е лично тяхна работа да се оправят сами с роднините си от Русия. Светът никога няма да се оправи и расизма е във всяка политика на всички държави затова има толкова войни, докъде ще ни доведе бъдещето на планетата, само БОГ знае
  • 7 Шошо

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Румънски турци с тройно гражданство?

    Коментиран от #10

  • 8 Потребител

    37 4 Отговор
    В качеството си на какви ЕС дават наклон на държава, която не е негов член?

    Коментиран от #26

  • 9 гост

    6 35 Отговор

    До коментар #4 от "А за Боко":

    Пак ще ви бие Боко , а вие само ще гледате като препикани !! И пет пъти да ги броиш , пак това ще е резултата !! Щото избори не се печелят с измислени протести на 3-4 000 човека , а с партийна организация и дисциплина !! Нещо дето не става с тракане по клавиатурата !!

    Коментиран от #28

  • 10 Гост

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Шошо":

    Позна от първия път!
  • 11 Европейски съюз

    23 1 Отговор
    ЕС да гарантира следващите избори в България да бъдат честни. Да притиснат техният Булю да гласува машинното и електронно гласуване.

    Коментиран от #16

  • 12 Сталин е казал

    34 1 Отговор
    “Аз винаги съм мислил, че демокрацията – това е власт на народа, но ето, другарят Рузвелт ясно ми обясни, че демокрацията – това е власт на американския народ.”

    Коментиран от #21

  • 13 българина

    31 2 Отговор
    не разбирам в качеството на какви ЕС се месят в Беларус? а защо не искат повторно на местните избори в България??? долу ЕС! до гуша ни дойде от двойни стандарти!
  • 14 Някой си

    6 4 Отговор
    Вовата кво кай по въпроса?
  • 15 Иван

    23 1 Отговор
    Да, Полша няма нищо общо с изборите в Белорус, само че всички в Белорус знаят, че семейство Тихановски е с прополска ориентация.
  • 16 гост

    3 24 Отговор

    До коментар #11 от "Европейски съюз":

    Точно с машинното и електронно гласуване Герб ще си вдигне резултата двойно , а ти ще лапаш мухи !!!

    Коментиран от #29

  • 17 Иван

    18 6 Отговор

    До коментар #1 от "СССР":

    Домакинята Тихановска, която Западът готвят за престола не може да се нарече кучи син по простата причина, че е от женски пол.
  • 18 ха ха

    17 1 Отговор

    До коментар #3 от "фък ди ею":

    ами много просто.... ЕС не се интересува от България.
  • 19 Ехее

    3 25 Отговор

    До коментар #3 от "фък ди ею":

    Каква суверенна държава, какви пет лева. Беларус е Путинска олигархия, начело с един прост колхозник.
  • 20 Аз предлагам

    25 1 Отговор
    ЕС да поиска повторно преброяване на гласовете за Фъндъкова в София, и чак тогава в Беларус!

    Коментиран от #27

  • 21 2105

    17 2 Отговор

    До коментар #12 от "Сталин е казал":

    И Сталин не е бил прав. Демокрацията е власт на американската върхушка. Техният народ няма нищо общо, щото и те са телета, кавито станахме и ние покрай тях.
  • 22 Гост

    19 0 Отговор
    А не може ли ЕС да поразгледа някой корупционен сигнал в рамките на ЕС? Къде се мешат в Беларус?
  • 23 Странджата

    19 1 Отговор
    Много ги боли,че нямат куче на каишка.
  • 24 ха ха ха

    18 1 Отговор
    Тия пък за какви се взеха?

    Я си гледайте корумпирания съюз!!!
  • 25 инчхай

    14 0 Отговор
    какъв е тоя Евросъюз ще следи изборите в една държава която не е в съюза а ще игнорира кражбите на пари от европроекти и корумпирани управляващи
  • 26 А и дори да е член на ЕС

    13 0 Отговор

    До коментар #8 от "Потребител":

    дали е по международното право едно такова изявление? А ако утре решат да предложат или пък направо да обявят , че подадените бюлетини за Лукашенко са недействителни, какво правим? Ами противникът му няма и 10 процента - значи ...? И тези възгласи са от хора, които се определят като образец на демокрацията?
  • 27 Ама преброяващите

    11 0 Отговор

    До коментар #20 от "Аз предлагам":

    да могат да броят - щото гласуващите за Фъндъкова не могат да четат, ама я " избраха"...
  • 28 И най- вече

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    с парични знаци. Каква дисциплина у електората с мургав оттенък, бе - той на училище не ходи, казарма няма - къде се е научил на дисциплина?

    Коментиран от #32

  • 29 Как ли ще стане?

    8 0 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Ако беше така, досега да са въвели и машинното, и електронното гласуване...

    Коментиран от #33

  • 30 Георги

    17 0 Отговор
    Абе тея от европейския съюз нямали кои да ги гръмне.Идиотите се загрижиха за изборите в Беларус а при нас от години се купуват и продават изборите и на никои не му пука.
  • 31 Същия римейк

    9 1 Отговор
    със оня- огледалния образ на обамчо във Венецуела. Народа масово гласува за Мадуро,ЕС и купчина други пудели на кайшка- трябвало да бъде Президент гуайдо дресирания пудел.Чак го посочват за " легитимен" президент.Мокрите сънища на Кравефермата още от 1994 са,да сложат някой от сорта на зеленския клоун..ЕС да им подаде моркова със обещания за" асоцииране" ,но реално да бъдат спешно приети в Отанчо. Ако е възможно- още вчера.Да смуче краваря по милиарди от чл.внос- 2% от БВП за скраб,и безплатна база,набъкана с ракети,под задника на Мечока.Това е задача,на задачите.ЕС са куче на къс повод в ръцете на краваря.Щом подсвирне,и то лае! Никога няма да има независима политика в ЕС.Защото всички политически върхушки,са в пълна зависимост.Обора държи всички за гърлото,защото знае прекрасно, кой колко е гушнал до цент.Нали той контролира банките и офшорните зони.
  • 32 гост

    2 9 Отговор

    До коментар #28 от "И най- вече":

    Надай се коньо за зелена трева , хахах !! Мургавия електорат е специалитет на любимите ти бесепари , Боко си има 250 000 държавна администрация плюс военни и полицаи , ето ти 300-400 000 ! Като сложиш семействата и роднините , станаха почти милион ! И половината пенсионери станаха два !! И то сигурни и без пари , пък ти ходи чакай на цигански тартори от умрял писмо !! И не можеш събра и 100 000 , каквото и да ти обещават !! То ако ставаше с купуване , от Кремъл да бяха пратили досега на Руменчо преводче , ама знаят , че е вода в пясък !!

    Коментиран от #35

  • 33 гост

    0 8 Отговор

    До коментар #29 от "Как ли ще стане?":

    И защо , за да имате още един повод да плещите за измами ?? Измами няма , преживейте го , има опечена предварително работа , а не въздухарски надувки и приказки на кило !! Хората залагат на сигурно , заплата и работа , а не на обещания за светло бъдеще !! Ако мислиш , че не помнят колко им бяха заплатите при тройната коалиция , значи си безнадежден !
  • 34 Бачо Киро

    7 1 Отговор
    За пръв път чувам, че Беларус е в ЕС, та да имат думата и да искат... У нас се мъкнат чували, подправят протоколи, патладжани избират 99% един в секции... ЕС обаче мълчи. Което означава, че може да сме в ЕС на хартия, ма ги боли хОя....
  • 35 ЕМИГРАНТ

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "гост":

    Е ПА ТИЯ НИТО ЕДИН ЛЕВ НЕСА ВНЕЛИ В ХАЗНАТА - И ТИ СИ ЕДИН ОТ ТЯХ.А ИНАЧЕ 30 ПРОЦЕНТА НА ЗАПЛАТИТЕ . САМО ЗА 12 МЕСЕЦА ОТ БГЕТО ЩЕ НАПУСНАТ 200000 -И ОТ ДЕ ПАРА .ОЩЕ 2 -ГОДИНИ И ЩЕ ЗАДМИНЕМ ГЪРЦИЯ ПО-ЗАЕМИ .
Новини по държави: