14 Август, 2020 08:32 4 174 25

Страни от ЕС с протест заради натиска на САЩ над "Северен поток-2"

  • северен поток-2-
  • газ-
  • газпром

На 4 юни републиканците внесоха за разглеждане в Сената на Конгреса на САЩ законопроект за разширяване на санкциите по отношение на газопровода

Страни от ЕС с протест заради натиска на САЩ над "Северен поток-2" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Двадесет и четири страни от ЕС са изразили пред Държавния департамент на САЩ протест във връзка със санкционния натиск от страна на Вашингтон над участниците в проекта “Северен поток-2“. Това съобщава германското издание "Велт".

Протестът е бил изразен по време на видеоконферентна връзка на 12 август. Три страни не са се присъединили, но не се уточнява кои са те, предаде ТАСС.

Страните от ЕС са изразили безпокойство от санкциите на САЩ срещу европейски компании и интереси, отбелязва изданието. ЕС смята екстратериториалното налагане на санкции за нарушаване на международното право, казват още страните от ЕС.

На 4 юни републиканците внесоха за разглеждане в Сената на Конгреса на САЩ законопроект за разширяване на санкциите по отношение на газопровода.

Американският държавен секретар Майк Помпео също спомена, че Държавният департамент ще включи “Северен поток-2“ и “Турски поток“ в проекти, попадащи под действието на Закона за противодействие на противниците на Америка чрез санкции.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Псевдоним

    76 0 Отговор
    И защо не се уточнява кои са държавите? За да не лъсне двойният стандарт при сходни газови проекти като "Северен поток-2" и "Южен поток" ли?
  • 2 Асен

    8 53 Отговор
    Партия Герб и Борисов са нашата надежда вече не сме гладни и има банани ща всеки при Живков нямаше банани
  • 3 Дани

    1 37 Отговор
    При Живков нямаше банани

    Коментиран от #18

  • 4 Васко

    1 34 Отговор
    При Живков нямаше портокали
  • 5 БойкУ БурисоФ

    56 0 Отговор
    Аз не се включих,в тези 24 страни ,защото съм с последно предупреждение за уволнение от САЩ..

    Коментиран от #7

  • 6 666

    67 2 Отговор
    Интересно е как тези два газови потока нарушават интересите на САЩ в Европа. Значи европейските проекти така да пречат на Тръмп и компания,че чак през един цял океан разстояние да налагат санкции. Излиза,че Европа и държавите в нея са толкова зависими от американците,че за всяко действие трябва да искат разрешение от бледоликия. Много насериозно се вземат потомците на "Мейфлауър".
  • 7 Псевдоним

    18 3 Отговор

    До коментар #5 от "БойкУ БурисоФ":

    Борисов се е подписал втори, след Меркел...
  • 8 Да се знае

    44 2 Отговор
    САЩ и Англия са платили на Русия 122 милиарда за закупуване на Руски енергоносители през 2019 г.

    Коментиран от #13

  • 9 другарят

    67 0 Отговор
    Бандитите от фашистка Америка буквално се гаврят със своите европейски помияри, но тези продължават да наричат САЩ -"съюзник"!
  • 10 Гошо

    52 0 Отговор
    При Живков нямаше гей-парад
  • 11 Изненадите на. Борисов????

    37 1 Отговор
    Дигане на заплатите на чиновниците от НАП, съдиране на още кожи от гърба на обикновения Българин! А пропускане, забравяне да платят данъци Олигарси, Мутри, да истече Давностния срок!!! На обикновения човек трябва да му Обърнат и джобовете, да му е Отворена Касата Склада, документи всичко на масата, като дойдат Кръвопийците от НАП всичко дае подредено, глоби за малките търговци и фирми, голями те закон не ги лови, те пълнян Чекмеджетата и овшворните сметки на Бойко и Шайката!!!
  • 12 ужас

    31 0 Отговор
    Коя е едната от Полша, Литва, латвия , естония?
  • 13 Аз иначе не пия

    46 1 Отговор

    До коментар #8 от "Да се знае":

    Знае се . И голяма част от тези енергоносители , трябва да бъдат препродадени на нас , европейските страни , със сменен етикет , на който да пише "американски демократичен газ" ,но за сметка на това двойно по-скъпо.
  • 14 2020

    29 1 Отговор
    Северен поток 2 и Турски поток ще има.Няма промяна в тяхното окончателно завършване.А за България ,какво ще прави след като беше заобиколена от двата потока ще разберем зимата.
  • 15 Вова

    1 49 Отговор
    Не вярвайте на Путин. Човек който поръчва убийства в чужда страна е вреден дори за собствения си народ

    Коментиран от #22

  • 16 Сух

    27 0 Отговор
    Ко ревът, да се обединят и да скастрят задокеанските терористи. Ама стиска ли им на овцедушите политичковци..

    Коментиран от #23

  • 17 Само истината

    25 1 Отговор
    А е хора,пишете глупости.35години съм живял през социализма.имаше и банани и портокали,само че не като сега на всеки ъгъл.портокалите бяха от Южна Америка,нямаше турски боклуци.Имаше фирмени магазини и повечето се продавача там предимно през зимата.

    Коментиран от #24

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 пророк

    0 1 Отговор
    Откровение на Св. Йоан - глава 17 стих 16
  • 20 Ю Кортес

    0 8 Отговор
    Като видя позоваване на тасс и отразяване в сайта фейк.бг,знам че е фалш.
  • 21 Логика

    13 0 Отговор
    Просто поредното лицемерие от страна на Брюксел и Берлин?! Все ни набиват в главите, че трябвало да има санкции срещу Русия, но за немските гешефти това не се отнася. Спряха Южен поток, защото не отговаря на третия енергиен пакет на ЕС. Северен поток също не отговаря на третия пакет, но щом става въпрос за Берлин, се забравят всички правила?Лицемерие!!!
  • 22 Убийството на един

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Вова":

    главорез живеещ под чуждо име трябва да се адмирира и да се раздават награди,защото този същия е рязал глави на малки и големи без всякаква капчица свян.Ако беше тафаран щеше да си седи у държавата а не да се крие,като мишок макар,че вече се е скрил завинаги.Рано или късно 5-те грама олово те настигаткогато си има мръсно минало.
  • 23 Как да им стиска

    7 0 Отговор

    До коментар #16 от "Сух":

    като плана Маршал бе точно с тази цел да не могат да мрънкат,а само да навеждат робски глави и да слушкат,а сега и ще скачат колкото им вдигнат краварите тояжката,че иначе парици нема и пазари също,а запдналяците са много чувствителни на тази тема.
  • 24 Да така беше и имаше

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Само истината":

    ограничение за да има за всички. А сега като ги има само това ли ядете? Търсите винаги истинското ама то нема от къде да дойде,защото няма кой да го произведе,че всичкисе натъпкахте по големите градове за пари,но парите не ги ядете.
  • 25 Бойко Борисов

    2 0 Отговор
    Ша са усетят либерастите ма късно Помпейчето оди из Европата и буни раята нашите шматки и те ли са от тези 24?! Сакат да ни продават американски шистов газ на по-висока цена ма американски тия си мислят че тичаме думатиту с колците нагли се!