15 Август, 2020 13:36 4 321 8

Китай: Глупостите на САЩ отразяват провала на американския механизъм за вземане на решения

  • китай-
  • сащ-
  • питър наваро-
  • ковид-19

Според международната общност Китай е първата държава, която съобщи за новия коронавирус на Световната здравна организаци, но това не означава, че източникът на вируса е от Ухан

Китай: Глупостите на САЩ отразяват провала на американския механизъм за вземане на решения - 1
Снимка: shutterstock

Наскоро в интервю за „Фокс Нюз“ ръководителят на Националната комисия по търговия на САЩ Питър Наваро заяви, че „недоумява“ защо американското общество се е разделило заради епидемията, а гневът на американците е насочен към сънародниците им.

Той продължава да анализира със „странната си логика“ твърдейки, че ако американците насочат всички негативни емоции към Китай, то САЩ ще могат да се възстановят по-бързо от епидемията от новия коронавирус. Празните му приказки наистина объркаха и шокираха водещия и зрителите, информира Радио Китай.

Дори и обикновените американци не издържаха и го критикуваха в социалните мрежи, обявявайки го за „лицемер и невежа“. Интернет потребител написа: „Ние също недоумяваме защо в САЩ има толкова много потвърдени случаи на зараза, а г-н Наваро все още продължава да обвинява Китай за некомпетентността на американското правителство.“

Очевидно е, че светът отдавна е разбрал страстта му към лъжите и измамите. Според международната общност Китай е първата държава, която съобщи за новия коронавирус на Световната здравна организация (СЗО), но това не означава, че източникът на вируса е от Ухан.

Представителят на СЗО Майкъл Райън ясно заяви, че нулевият пациент не е задължително да се намира в огнището на епидемията. Много е вероятно вирусът да е съществувал преди избухването и да идва от друго място. Фактите показват, че в Испания той е бил открит в отпадъчните води още през март миналата година. Неоснователните твърдения, че вирусът идва от Китай, отдавна са отречени от науката и реалността.

Точно два дена преди интервюто с Наваро потвърдените случаи на заразени с новия коронавирус в САЩ надвишиха 5 милиона, а починалите достигнаха катастрофалните 162 800. Все по-смущаващата епидемична ситуация и приближаващите избори в страната вероятно са истинската причина за неговото шоу с измислици, както и за скритата му цел да трупва „личен политически капитал“.

Директорът на американските Центрове за превенция и контрол на заболяванията Робърт Редфйлд предупреди, че ако не се спазват мерките за превенция, като носене на маски и спазване на социална дистанция, вероятно САЩ ще преживят „най-лошата есен“.

Поведението на Наваро не само обнови долната граница на моралните стандарти на служителите на Белия дом, но и го направи за смях на американската политическа сцена. Като единствената суперсила в света, САЩ разполагат със социалната и икономическа основа за овладяване на епидемията, но американският народ плаща висока цена, заради некомпетентните мерки на своето правителство.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антимилиционер

    24 13 Отговор
    Няма вирус. Има голяма лъжа. И китай участваше,но развалиха достлука със САЩ и вече няма заразени в Китай:)

    Коментиран от #3

  • 2 До посолството на фащ

    27 1 Отговор
    ,,Китай: Глупостите на САЩ отразяват провала на американския механизъм за вземане на решения"
    Хаааааааааааааа ха ха ха ха ха ха ха ха 🤣🤣🤣
    Казаха ли ви го най- накрая в прав текст бе рецидивски кравари.
    Още колко истини за себе си ще чуете психопати.
    Я,я кажете според вашия вселенски мозък-жълтия кога цила свършила втората световна война ?
    Хайде бе херо,пръдни по въпроса нещо и ти ама ако може без уйкипедия 🤣

    Коментиран от #4

  • 3 Фанети Мазакура

    8 15 Отговор

    До коментар #1 от "Антимилиционер":

    Няма вирус, Земята е плоска, а ти си пълен смешник!
  • 4 Шамара

    3 44 Отговор

    До коментар #2 от "До посолството на фащ":

    Аз ще ти кажа кога сваршва втората световна война! Свършва след бомбандировката на Хирушима и Нагазаки ! И ако не бяха Американците нямаше да свърши по този начин! И също ще ти кажа, че всичко в света се крепи на САЩ и западните развити демокрации!

    Коментиран от #5

  • 5 Ха ха ха ха ха ха

    25 1 Отговор

    До коментар #4 от "Шамара":

    А аз ще ти кажа да спреш с холивудските филми като за начало.
    Особено ония супер-геройските със спасяването на всички държави от спайдермен и приятели.
    Да подадеш главичка навън и да започнеш бавно и внимателно да се оглеждаш и изучаваш реалността такава каквато е.
    Това с кога свършва 2С.В. беше в контекста на един от посл.мисловни напъни на твоят идол от фащ:д.тръмп,но сега ако трябва и значението на думата,,контекст" да ти обяснявам....
    А щом още вярваш в думички като ,,демокрация" сигурно чакаш и дядо коледа с подарък.
    Няма лошо,щом това те прави щастлив,но недей очаква и останалите около теб щом паднат от лодката водата да не уцелват.
  • 6 ASD за Шамара

    16 1 Отговор
    Когато пишеш в нета ПРОВЕРИ ФАКТИТЕ!!! и после вярвай на пропагандата зад океана.

    ВСВ свършва за Япония когато червената армия започва да превзема един по един островите. Атомните бомби над Япония въобще не повлияват на японското правителство за продължаване на войната!!! ДВА МЕСЕЦА след тях правителството продължава войната, до момента в който не разбера, че съветската армия има за цел пълно заличаване на кралската династия и установяване на комунизъм на островите.
    В надеждата да се "спасят" от червената напаст, която започва с ускоряващо темпо да поглъща територии, Япония подписва унизителна капитулация със САЩ и разполагане на американски войски, които да я предпазят от червената армия.

    Така че, ядрените бомбардировки са напълно безсмислени. Япония капитулира пред САЩ без да е имало американски войски, а руснаците вече са ги били налазили.
  • 7 2020

    23 0 Отговор
    Суперсила!Сащ!Това наистина е хубава шега.Нещо за погромите в Чикаго, Сан Франциско Вашингтон ?Защо не пишете? Нали винаги казвате истината?
  • 8 Наблюдател

    1 19 Отговор
    Китай всячески се стреми да се направи на невинен за вируса. Още не са се сетили за извънземните....
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания