Last news in Fakti

16 Август, 2020 19:23 1 320 14

Папа Франциск призова за спазване на закона и правата в Беларус

  • папа франциск-
  • ватикан-
  • беларус-
  • александър лукашенко

По-рано президентът Александър Лукашенко обвини опозицията за насилието по време на протестите и предупреди, че НАТО струпва свои сили по западната граница на страната му

Папа Франциск призова за спазване на закона и правата в Беларус - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Папа Франциск призова за спазване на закона и правата в Беларус, предаде Ройтерс. 

"Моля за диалог, за отказ от насилие и зачитане на справедливостта и правата", подчерта Светият отец в неделното си обръщение.  В столицата на Беларус Минск десетки хиляди протестират срещу изборните резултати от президентския вот. 

По-рано на митинг в негова подкрепа президентът Александър Лукашенко отхвърли всякакви призиви за провеждане на нови избори. Той обвини опозицията за насилието по време на протестите и предупреди , че НАТО струпва свои сили по западната граница на Беларус. 

НАТО отхвърли обвиненията на Лукашенко и призова Беларус да зачита основните свободи на хората, включително правото на мирен протест. 

Беларуската армия планира да проведе военни учения в периода 17-20 август край ядрената централа на страната и в региона Гродно, на границата с Полша и Литва, съобщи РИА, цитирайки министерството на отбраната.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гк54лд

    14 0 Отговор
    Папата да си гледа "любителите на малки момченца". Институцията му е тотално компрометирана и то не от днес.
    Там да си се близкат и лизкат и да не отправят ултиматуми, че са смешни вече!
    Моя и неко кученце да опънат или козичка, че по-достъпно.
  • 2 Ако прочетете

    3 5 Отговор
    за католицизма и как е създадена ИЗМАМАТА ,как са се скарали и отделили православните ще станете атеист и ще поемете фреш въздух!

    Коментиран от #10

  • 3 Абе

    14 1 Отговор
    Свети отче!!!В Беларус от три дни протестират,в България от месец и половинс и се правиш на кьорав да го €б@!
  • 4 Ай стига бе

    14 0 Отговор
    Тоя рептил що не призова за правата на Жълтите Жилетки-11 протестиращи умряха...А за правата в Каталуния-8 умряха...А за САЩ да споменавам ли???

    Коментиран от #8

  • 5 ПАПАТА И ТОЙ Е

    9 0 Отговор
    СЛУГА НА ЕВРЕИТЕ. ..С ТЯХНИТЕ ФАЛШИВИ БИБЛИЙ И УЧЕНИЯ. ...В СЪЩОТО ВРЕМЕ ВСИЧКИТЕ СА ПЕДОФИЛИ ВЪВ ВАТИКАНА
  • 6 ТаУмВзе

    2 0 Отговор
    ДАЙ АРХИВА БЕ! А ЧЕ СТЕ НАЙ БОГАТАТА ПЕДОФИЛСКА МАФИЯ Е ЯСНО. АРХИВА!
  • 7 Костова

    3 0 Отговор
    Всички знаем от кого се управлява НАТО. Так че нека назоваване нещата с истинските им имена. Не НАТО, а Америка има интерес за сценарий в Белорус, подобен на Украйна, разполагане на свои военни бази в Белорус, което ще обясни със защитаване на човешките права на гражданите. Известно е на каквпо му се казва човешки права в днешния, модерно либерален свят. Това са глезотии със всички малцинства и гей паради. Сякаш светът си няма други проблем освен да се интересува от сексуалните фантазии на излезлите по площадите ЛГБТИ.
  • 8 Костова

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ай стига бе":

    Защото има правилни протестиращи, обслужващи интересите на Соросоидите както в Украйна, Белорус, негрите в Америка и неправилни такива, настояващи за национални и традиционни ценности.
  • 9 Сандо

    4 0 Отговор
    И тоя ли се изока за Беларус?Християнството умира в европа,ще остане без паство,църкви се палят,изоставят,преустройват,той се загрижил за една православна страна.Наистина светът се побърква.
  • 10 Читател

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ако прочетете":

    Къде мога да прочета, къде ако има къде може да се види на видео?
  • 11 Townboy

    2 0 Отговор
    Вече никой не вярва в най-старата мултинационална корпорация. СЕО-то е едно чучело, служителите му са педофили а сред вярващите му се шири разврат и лицемерие във вярата.
  • 12 дядо ви от бг

    1 0 Отговор
    моляяяяяяяя!?!? този маймун сигурно не видя какво става в България цял месец!!!!!дете на италиански работници, избягали в Аржентина, където има голяма бг общност, като в в Бразилия също!!!!
  • 13 дафаф

    1 0 Отговор
    САТАНИСТА ЗАЩО НЕ ПРИЗОВАВАШЕ ЗА СПАЗВАНЕ НА ПРАВАТА НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ В САЩ?КОГАТО ЧЕНГЕТА ГИ МАЧКАХА С КОЛИТЕ И ГИ ТЕРПЕХА ПО УЛИЦИТЕ?ИНТЕРЕСЕН ДВОЕН СТАНДАРТ В ПРАВОСЛАВНИТЕ СТРАНИ ИМА ДИКТАТОРИ А В АНГЛОСАКСОНСКИТЕ РОМАНОЕЗИЧНИТЕ НЯМА НО ПОЛИЦИЯТА ГИ БИЕ ПОДЛЕЦИ!
  • 14 заката

    0 0 Отговор
    ще галиш ли пак Бойко по тиквата да даде властта