Last news in Fakti

16 Август, 2020 17:38 3 130 19

Лукашенко и Путин - отново спешно по телефона

  • беларус-
  • александър лукашенко-
  • владимир путин

Това е вторият за последното денонощие телефонен разговор между двамата президенти

Лукашенко и Путин - отново спешно по телефона - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

На фона на масовите протести в Беларус президентът Александър Лукашенко отново е разговарял по телефона с руския си колега Владимир Путин. Това съобщиха от пресслужбата на Кремъл.

Това е вторият за последното денонощие телефонен разговор между Владимир Путин и Александър Лукашенко.

Двамата лидери са продължили обсъждането на създалата се в Беларус ситуация след президентските избори, включително с оглед на оказвания върху републиката натиск отвън, пише в официалното съобщение на Кремъл.

От руска страна е била потвърдена готовността за съдействие при решаването на проблемите съгласно Договора за създаване на Съюзната държава, а при необходимост и по линия на Организацията на Договора за колективна сигурност.

Освен Русия и Беларус страни по споразумението са Армения, Казахстан, Киргизия и Таджикистан.

То предвижда оказване на военна помощ при заплаха от външна военно-политическа агресия и международен тероризъм.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да си пишат по вайбъра

    7 10 Отговор
    Или по феиса или със съветските радиостанции р 140😂😂😂😂
  • 2 Дельо Хайдутин

    9 7 Отговор
    Тоя Лукашенко с тая ризка е направо близнак на Баце.
  • 3 СМЕРШ

    20 8 Отговор
    Лукашенко не е като украинския плужек Янукович!Няма мърдане!
  • 4 МАРА

    24 5 Отговор
    ЗАПАД ИСКА УКРАИНА 2

    Коментиран от #12

  • 5 РЕАЛИСТ

    25 4 Отговор
    Естественото място на Беларус е в състава на Руската федерация. Ако не иска да загуби още територия, за която ламти Полша, трябва да се върне там откъдето произлиза Свързана е и езиково и като традиции с Русия. Един Референдум ще реши нещата. Иначе я чака пътя на Украйна.

    Коментиран от #7, #11

  • 6 Горките колонии на пещерна Русия

    4 23 Отговор
    Късмет имаме, че не сме Беларус... Почти Беларус може би...
  • 7 Etnolog

    6 4 Отговор

    До коментар #5 от "РЕАЛИСТ":

    Бре какъв анализатор, вероятно в момента някой реалист ти чертае и твоята принадлежност, вероятно към дивите и бедните...
  • 8 Българин

    13 2 Отговор
    Запада иска да превърне беларус в усрайна.. усрайна от 2014г. са демокрация след военен преврат на цру и в момента са 10 пъти по зле от България, а средната заплата е 30 долара...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Българин

    13 2 Отговор
    Белорусите видяха какво става като приемеш демокрацията - украйна и хич не им искат да имат един потрошенко - украинският костов
  • 11 Антимилиционер

    5 12 Отговор

    До коментар #5 от "РЕАЛИСТ":

    Референдуми в русия и беларус....я не ме разсмиват бе смешко. Все едно референдум в северна корея.:))

    Коментиран от #13, #16

  • 12 Сибирски анадолец

    2 11 Отговор

    До коментар #4 от "МАРА":

    Маро, грамотните хора и средната класа в Белапус искат Запада, Украйна се получава, като имаш за съсед империя.
  • 13 РЕАЛИСТ

    10 3 Отговор

    До коментар #11 от "Антимилиционер":

    Е нямате угодия. Искахте избори, имате ги. Искахте референдуми , имате ги. Ама резултатите все не ви харесват, ако не бъде на вашето. Путин бе прав, като каза" Няма значение кой е на власт в Русия, цар, комунисти или демократи, ТЕ винаги ще гледат на нас, като на враг. " И си припомнете историята умници, къде беше Беларус преди и кой и окраде половината територия.
  • 14 За Русия с любов

    0 14 Отговор
    Салтиков-Шчедрин пише: „Ако заспя и се събудя след сто години и ме попитат, какво днес се случва в Русия, аз ще отговоря: пият и крадат...”....Тургенев: „Руснакът е най-големият и най-наглият лъжец в целия свят”....Пушкин пише: "Народ безразличен към най-малкия дълг, към най-малката справедливост, към най-малката истина, народ, който не признава човешкото достойнство, не признава като цяло нито свободния човек, нито свободната мисъл”. ...Иван С. Шмельов : „Народ, който ненавижда свободата, обожава робството, обича веригите на своите ръце и нозе, мръсен физически и морално...е готов във всеки момент да гнети всичко и навсякъде”. В един разговор с Путин Шимон Перес заявява: „Санкт Петербург и Москва са витрина… Останалата част от Русия е като Нигерия, само че покрита със сняг.”

    Коментиран от #15, #19

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 хихихихи

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Антимилиционер":

    Или герберски избори в България!
  • 17 Матей

    8 1 Отговор
    На Лукашенко му вдигнаха мерника отвъд океана,ще не ще трябва да пристане на Путин за да няма пак Белоруска гара.Те може да имат някакъв договор за военна помощ,но опасността е силно назряла,за момента отвътре,а при подходящо за НАТО развитие на напрежението ,може да нахлуят уж по заявка на протестърите.Затова е наложително навлизане на руски военен контингент,преватнивно,за охлаждане на страстите и вътрешно омиротворяване.Не ни трябва нов вариант на плана Барбароса,нали?
  • 18 факт

    11 2 Отговор
    НАТО ЩЕ ГО ДУХА!
  • 19 Госあ

    1 10 Отговор

    До коментар #14 от "За Русия с любов":

    "Санкт Петербург и Москва са витрина… Останалата част от Русия е като Нигерия, само че покрита със сняг." С това няма как да не се съглася.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания