Last news in Fakti

17 Август, 2020 07:46 1 792 2

Най-малко 12 души жертви в Сомалия, след като ислямски терористи нападнаха популярен хотел

  • сомалия-
  • ислямска държава-
  • ал кайда

Отговорността за атаката, извършена от петима терористи, беше поета от групировката "Аш Шабаб", свързана с международната мрежа "Ал Кайда"

Най-малко 12 души жертви в Сомалия, след като ислямски терористи нападнаха популярен хотел - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Най-малко 12 души са станали жертва на нападението на ислямски терористи срещу популярния хотел "Елит" в сомалийската столица Могадишу, предаде ДПА.

Освен тях са убити и трима от нападателите. Правителственият говорител Исмаел Мухтар Омар предупреди, че "нападението все още не е приключило и броят на жертвите може да нарасне".

Сред 12-те жертви има двама правителствени служители, трима охранители на хотела и четирима мирни граждани, съобщи полицай.

Повечето гости на четиризвездния хотел са спасени, но 28 ранени са били отведени в болница.

Отговорността за нападението, извършено от петима терористи, беше поето от групировката "Аш Шабаб", свързана с международната мрежа "Ал Кайда". 

Терористите са започнали нападението, взривявайки кола-бомба на входа на хотела, след което щурмували сградата.

Двама оцелели нападатели все още се намират в хотела. Има опасения, че те може да са взели заложници, защото много от служителите на хотела все още са в сградата.

Хотелът е собственост на сомалийския депутат и влиятелен бизнесмен Абдулахи Мохамед Нур. Той е посещаван често от политици, журналисти и представители на гражданското общество.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 цербер

    1 0 Отговор
    Най-малко 12 души СА жертви в Сомалия,