Last news in Fakti

17 Август, 2020 09:37 2 228 3

Японският премиер Шиндзо Абе влезе по спешност в болница

  • япония-
  • шиндзо абе

През уикенда депутатът от управляващата Либерално-демократическа партия заяви, че е загрижен за здравето на Абе, който е изтощен от продължителната работа за справяне с кризата с коронавируса

Японският премиер Шиндзо Абе влезе по спешност в болница - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Японският министър-председател Шиндзо Абе беше приет днес за преглед в болница в Токио, предаде Ройтерс, като се позова на местни медии.

Засега не се съобщават подробности за приемането му в болница. Според правителствени източници, цитирани от телевизия "Нипон", положението не е обезпокоително. Хора, близки до премиера, цитирани от агенция Киодо, казаха, че става дума за редовен преглед, предава БТА.

През уикенда депутатът от управляващата Либерално-демократическа партия Акира Амари заяви, че е загрижен за здравето на Абе, който е изтощен от продължителната работа за справяне с кризата с коронавируса.

"Искам да си вземе почивка. Той има силно чувство за отговорност и смята, че е погрешно да си вземе почивка", каза Амари.

Абе е най-дълго управлявалият министър-председател на Япония. Той е на власт от 2012 г. при сегашния си втори период на управление. Първият му период на управление приключи през 2007 г. - тогава Абе се оттегли заради проблеми с язвен колит, който сега е държан под контрол чрез лечение, което не беше достъпно по-рано.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    6 1 Отговор
    По bTV съобщиха че примера на Република България имал фисура на сфиньктера
  • 2 бл.134 в Зап. парк

    2 1 Отговор
    Ще да е от количествените олеснения
    - минават в разтройство
  • 3 Мхм

    4 1 Отговор
    Горката марионетка
Новини по държави: