Last news in Fakti

17 Август, 2020 09:42 1 502 7

Демонстрации в Прага и Варшава в подкрепа на протестиращите в Беларус

  • беларус-
  • протест-
  • чехия-
  • полша-
  • александър лукашенко

В полската столица се образува километрична жива верига

Демонстрации в Прага и Варшава в подкрепа на протестиращите в Беларус - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

С песни и знамена хората в Минск изразиха несъгласието си с преизбирането на президента Александър Лукашенко, предаде БНТ.

Демонстрации имаше и в други градове на страната, както и в Прага и Варшава. В полската столица се образува километрична жива верига, като участниците в нея спазваха дистанция от метър и половина.

Някои носеха плакати с призиви "Освободете Беларус" и "Спрете насилието", също и портрети на опозиционния лидер Светлана Тихановска.

В центъра на чешката столица хората образуваха сърце, появи се и огромно знаме на Беларус. Вчера премиерите на Полша и Чехия Моравецки и Бабиш са обсъдили ситуацията в Беларус заедно с германския канцлер Меркел и председателя на Европейския съвет Шарл Мишел. Това съобщи в Туитър говорител на полското правителство.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 cc zz

    7 18 Отговор
    Смърт на комунизма,свобода за Народа

    Коментиран от #6

  • 2 ДИКТАТОРИТЕ СА ЕДНАКВО ПРОСТИ

    24 6 Отговор
    ЛУКАШЕНКО НАПРАВИ ЕДНА ГОЛЯМА ПРОТОТИЯ, АМА МНОГО ГОЛЯМА. ОТВОРИ АМЕРИКАНСКО ПОСОЛСТВО В МИНСК. СЕГА ЩЕ ИМА ПОСТОЯНО ЖЪЛТИ, ОРАНЖЕВИ РЕВОЛЮЦИИ. АМА КОЙТО САМ СИ ГО НАПРАВИ...............
  • 3 хихи

    17 4 Отговор
    А ако в Беларус или Китай почнат да протестират срещу полския режим и затворите на ЦРУ,ще го напишете ли?
  • 4 Рап

    8 5 Отговор
    Браво,а къде са нашите протестиращи? Няма кой да им плати! Тези държави ще живеят добре,защото винаги са реагирали на време и имат нормално общество.... Общество,което не се подава на манипулации като нашето. Много сол още трябва да ядем.....
  • 5 Един

    14 2 Отговор
    А в подкрепа на българските протестиращи има ли нещо? Нали сме в един съюз? Какво ги интересува какво става в една независима държава, че им дават наклон на оная работа, а за нас не им пука?!?
  • 6 Свободен

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "cc zz":

    Бъди беден, стани американец, но бъди свободен!
  • 7 Сандо

    5 1 Отговор
    Чехите протестираха и срещу Бабиш.И какво?Стои си крадецът-милиардер и си управлява.За полското стадо не е нужно да се говори.Те от векове искат да бъдат империя,сега се надяват на американците да им сбъднат мечтата.Периодично ги пресоват като в сандвич,ама дебели глави има шляхтата,не се поучава.
Новини по държави: