Last news in Fakti

23 Август, 2020 14:09 11 794 89

Голямата радост на Турция е прибързана

  • турция-
  • находище-
  • черно море

Въпросителни около откритото находище

Голямата радост на Турция е прибързана - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Радостта на турското правителство за откритите находища в Черно море е прибързана, съобщи Дойче Веле.

Откритието беше обявено през тази седмица. Смята се, че става въпрос за най-голямото енергийно находите, откривано от страната.

То може да ѝ осигури енергийна независимост. Турски представители смятат, че може да започнат да извличат ресурси още след три години и дори да открият нови находища.

Симон Шулте от Института по енергийно стопанство напомни, че предстои да се изчисли колко ще струва работата. Припомня се, че румънците също откриха голямо находище, но след години то остава почти неразработено.

Турският експерт Наджет Памир заяви, че трябва да се установи какви обеми са открити, което отнема много работа. Икономистът Ерай Гюджлюер смята, че това е добра новина, което ще доведе до повишаване на местната валута и стабилност.

Турското правителство смята, че юридически, всичко по откритието е чисто.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факт

    42 5 Отговор
    само ние нищо не откриваме!?

    Коментиран от #8, #12, #25

  • 2 Експерт

    64 26 Отговор
    Румъния над нас намира, Турция под нас намира - само в България няма нито газ, нито петрол. Хаха, ах, вие русоробчета, колко сте долни.

    Коментиран от #26

  • 3 Мехмед

    43 7 Отговор
    Заглавието няма нищо общо със статията.
  • 4 Пункта Мара

    36 14 Отговор
    За да си вдигнат турската парична единица. В черно море няма такива по обем находища, а ако има, са доста нерентабилни за експлоатация, предвид голямата дълбочина и твърдото дъно. Черно море като вътрешно е различна слоева пропускливост на почвата, липса на фин пясък при големите дълбочини, както и затруднение при сондажа

    Коментиран от #19, #20, #74

  • 5 Анадоланал

    29 23 Отговор
    Открили залежи на ла**на, които Тунджа им кара. Да си ги употребяват със здраве! Той ония ниския само това рече. Ако си мислят,че ще ги остави да си точат на воля, а тръбата му да седи празна, много бъркат...
  • 6 Последния Софиянец

    55 7 Отговор
    От ШЕЛ край Шабла си точат нефт и газ вече десет години.Наскоро Боко им увеличи с още две години разрешението за сондажи.Какви са тия изследвания десет години? Дънди Прешъс използват коронакризата и тая година са дигнали ПЕТ ПЪТИ износа на злато.Унищожиха ни природата.След тях ще останат само големи отровни дупки.

    Коментиран от #79, #86

  • 7 оня с коня

    24 7 Отговор
    И БЪРЗА да попари Турските надежди и Радост "Дойче веле",само не казва дали е Оригиналната немска Медия ,дали ПИРАТСКОТО ИЗДАНИЕ на Медията базирано в БГ,или пък някаква Гръцка Метастаза на Медията,предаваща от Кораб закотвен в Международни води за да не плаща данъци.А самият Конфуций е казал че "По-добре Прибързана радост,отколкото Никаква",но ДВ явно е "Непричом" затова!
  • 8 Мили дебили

    25 3 Отговор

    До коментар #1 от "факт":

    Откриваме направо кинти! В чекмедже.
  • 9 Gas my Ass

    28 38 Отговор
    Турчето дълба, дълба в средиземно море и като разбра че френският легион ще го изклaти здраво, ако продалжава да копа в Гръцки води изведнъж виж ти намерило многото газ в Черно море. Ердо май се чуди с какво да замаже пред турчолята, защо повече няма да припари в средиземноморието. Или казано на кратко крие си oсpaните гащи с измислена новина.

    Коментиран от #22, #27, #28, #35, #75, #87

  • 10 Берекет версин

    15 14 Отговор
    Проблемът е че е на гръцка територия! Гърците, ще благодарят на ердоухан за "откритието" и ще си го експлоатират!
  • 11 Мдааааа

    25 15 Отговор
    Тая история много ми прилича на оная със завода на Фолксваген. Милиардни инвестиции, фирми регистрирани, банкови гаранции, договори за изкупуване на готовите коли, всеки ден по 5 статии колко са велики, подготвени, изгодни, рентабилни и .....накрая нищо, тишина. И сега ще е същото - ще поврещят, ще скандират, ще се хвалят и...дотам.

    Коментиран от #18

  • 12 Днес четеш че открили!

    19 9 Отговор

    До коментар #1 от "факт":

    След 10 години пак ще четеш че търсят, ама газ "ЙОК"! Не разбра ли че Реджеп не го интересува дали "клати или го клатят", за него е важно даже в играта! Да отчита дейност!
  • 13 Иван

    19 2 Отговор
    България да эаяви че е открила сто хиляди тона элато и българския лев да стане световна валута
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Иван

    16 15 Отговор
    Турската лира кап.ут,номера на Ердоган не мина,само циг.аните му се иэрадваха.

    Коментиран от #30

  • 16 Хасан

    24 2 Отговор
    Много неуместна снимка ...тая на снимката е туркиня рекордьорка по гмуркане ...а и не рязбирам защо се вдига толкова шум по медиите за турски залежи
  • 17 цербер

    5 0 Отговор
    най-голямото енергийно находиЩе,,,,Турски представители смятат, че може да започнат да извличат ресурси ЕДВА СЛЕД след три години и дори да открият нови находища.
  • 18 Хасан

    12 12 Отговор

    До коментар #11 от "Мдааааа":

    Това с Фолсваген е най обикновена инвестиция която се отмени заряди короната и спада в продажба на коли ..

    Коментиран от #31

  • 19 Звучите много ерудирано

    2 5 Отговор

    До коментар #4 от "Пункта Мара":

    Към коя газонефтодобивна компания работите? Или сте обикновен диванен експерт? Пхахахахаха
  • 20 Хасан

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Пункта Мара":

    Да бе ..турците нямат специалисти като тебе ..
  • 21 Хохохохо

    17 16 Отговор
    Булгаренца с оср@ни гАзенца, не си правете сметка за турският газ, той не е ваш. Знам, че завиждате и се пръскате от яд, но такъв е животът. Този ламтеж към чуждото само неволи ви носи.

    Коментиран от #83

  • 22 Кофти

    12 9 Отговор

    До коментар #9 от "Gas my Ass":

    Подкрепям казаното, всичко е кьорфишек, евтина сензация.

    Коментиран от #23

  • 23 Мдааа

    5 4 Отговор

    До коментар #22 от "Кофти":

    И е много кисело
  • 24 Тюрк

    3 0 Отговор
    Какво общо има снимката с открития газ?
  • 25 Някой

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "факт":

    Има но се пази в тайна Питай Доган Сарай
  • 26 Хохохо

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Експерт":

    Еей, добре, че ме осветли, чак сега разбрах, че Шел, Шеврон и ОМВ са русоробчета и нарочно не са намерили газ.
  • 27 Ако беше по умен

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Gas my Ass":

    Щеше де си президент. Защо не се говори вче за средиземно море, не беше ли отвличане на внимание? Ей умни потурени калпаци сте.
  • 28 Ако беше по умен

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Gas my Ass":

    Щеше де си президент. Защо не се говори вче за средиземно море, не беше ли отвличане на внимание? Ей умни потурени калпаци сте.
  • 29 Хасан

    23 2 Отговор
    Интересно в България от 2 месеца има демонстрации, в Франция от 1 година но Дойче Веле или ЕС нямат никакво мнение ..но в Турция,Русия ако 10 човека направят демонстрация веднага крясъци
  • 30 Прочети и помисли къде си

    13 8 Отговор

    До коментар #15 от "Иван":

    Вашингтонския институт за близкоизточна политика съобщи в Туитър, че БВП на Истанбул е по-голям от този на Албания, България, Босна и Херцеговина, Косово, Северна Македония, Сърбия, Хърватия и Черна гора, взети заедно, пише скопският в. "Слободен печат", цитиран от БТА. По данни на Световната банка БВП на Турция миналата година е бил 740 милиарда долара, а за сравнение БВП на Босна и Херцеговина през 2018 г. е бил 20,2 милиарда долара. БВП само на Истанбул е 256 милиарда долара и е по-голям от сбора на БВП на осемте балкански страни, възлизащ на 253 милиарда. Истанбул има 15,5 милиона жители, а осемте балкански страни - общо 28,6 милиона.

    Коментиран от #33

  • 31 гост

    6 0 Отговор

    До коментар #18 от "Хасан":

    Е да де , а тая с газа ще се отмени заради същото , спадане на търсенето и неконкурентна цена !! Щото има вече не само руски на цените на златото , а азерски , ирански , скоро и туркменски , дето си излиза сам от земята и се чудят какво да го правят !! Турските фирми сигурно ще предпочетат по-скъпия и то в пъти , щото бил турски , а не по-евтиния , нищо че е вносен ?? Дори втечнения вече е по-евтин !! Румънското находище затова не тръгва 8 година , щото ОМВ сметнаха , че при тия цени не им се връзва сметката и ще вкарат повече пари , отколкото ще вземат !! И сега водят преговори с правителството да им намали концесионната такса , иначе газа е непродаваем !!

    Коментиран от #32, #38, #40

  • 32 Домакин

    0 2 Отговор

    До коментар #31 от "гост":

    Ех, много ти е кисело гроздето. Не ми се развива темата по тъпото ти разсъждение.

    Коментиран от #34

  • 33 гост

    12 5 Отговор

    До коментар #30 от "Прочети и помисли къде си":

    А ти да беше прочел не само каквото ти се ще , а и другото !! Че примерно 2013 година БВП на същата Турция е бил 950 милиарда , с цели 210 ПОВЕЧЕ от 2018 г !!!! Тоест за някакви си 5 години е загубила близо 30 % от икономиката си !!! Със тоя темп след още 5 години сещаш ли се какво предстои , щото срива на лирата се увеличава , а дълговете стават абсолютно невъзвръщаеми !! И никой няма да я спасява като Гърция , особено след изцепките на султана !!

    Коментиран от #37, #39, #41, #43, #44

  • 34 гост

    7 1 Отговор

    До коментар #32 от "Домакин":

    Ами явно не само на мен ми е кисело , след като това находище , открито 2004 година още е само на хартия !! И освен султана никой не се интересува особенно от него !!

    Коментиран от #36

  • 35 От злоба

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Gas my Ass":

    in your ass. Как ще го добиеш?
  • 36 Домакин

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "гост":

    Ефките са на хартия.
  • 37 Не адекватност

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "гост":

    Стартрек свърши.
  • 38 А колко е концесионната такса

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "гост":

    За турското находище пхахахахохохо
  • 39 Що не мислиш за БВП на БГ

    8 8 Отговор

    До коментар #33 от "гост":

    много се тревожиш за икономиката на Фесовете или злобееш? Те винаги ще бъдат по добре от потурените калпаци все още с робско мислене.
  • 40 Хасан

    2 1 Отговор

    До коментар #31 от "гост":

    Значи едно е да искаш оферта когато нямаш газ а друго когато имаш ..резерва е актив
  • 41 Мили икономисте

    5 3 Отговор

    До коментар #33 от "гост":

    Не четеш, БВП само на Истанбул е по-голям от 8 балкански държави при население с население по-малко с 8 милиона, тоест Турция около 15 милиона а балканските държави около 23 милиона. Не чети като дявола евангелието, да не ти извадя и други публикации за качество и количество на работна ръка, тогава съвсем ще ти падне гарда.
  • 42 Фрегата Лимнос

    5 8 Отговор
    Ами прибързана е разбира се. В крайна сметка те са турци.. Както прибързано беше решението на турски командир на подводница да се „предаде“, като стреля шамандура, която бележи точно това, „предавам се“, когато гърците, след като го локализираха, хвърлиха звукови бомби върху него, които подводниците възприемат като дълбочинни бомби. И след като „се предаде“, гърците изсвириха жълтата подводница на битлите от хидрофоните.. От турчин моряк не става.

    Коментиран от #45, #46, #47, #63, #76

  • 43 Хасан

    10 4 Отговор

    До коментар #33 от "гост":

    Турция е страна която произвежда и няма проблеми с плащането а с РЕФИНАНСИРАНЕТО ..какво значи ..откриват ти кредитна линия , обслужваш си ..но се намесват политици, рейтингови агенции, медия и правят масирана акция да повишат кредитния риск ..и банките ти дават кредит с по висока лихва ..но въпреки това Турция не фалира ..и същевременно води операции в Ирак,Либия и Сирия срещу терористи
  • 44 Мили икономистче

    3 2 Отговор

    До коментар #33 от "гост":

    Не четеш, БВП само на Истанбул е по-голям от 8 балкански държави при население с население по-малко с 8 милиона, тоест Истанбул около 15 милиона а балканските държави около 23 милиона. Не чети като дявола евангелието, да не ти извадя и други публикации за качество и количество на работна ръка, тогава съвсем ще ти падне гарда.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Има и такива

    2 2 Отговор

    До коментар #42 от "Фрегата Лимнос":

    Като теб тапацунги не са ходили в казарма а искад да са генерали.
  • 47 Търговски флот

    5 1 Отговор

    До коментар #42 от "Фрегата Лимнос":

    Турци не пътуват под чужд флаг. българи, филипинци, гърка има голяма търговска флота но моряци нямат. Гърците поеха вината за случая бил виновен гръцкия капитан.
  • 48 Фрегата Лимнос

    2 4 Отговор

    До коментар #45 от "Хасан":

    Ами там бях я, от първия миг съм там я, не заминах 5 дни, както го направи Кемал Рейс, да се скрие за да оправи дупката 3 * 2 * 1,5. Сега, вашата подводница която сте загубили за 48 часа до петък вечерта, вдигнахте всички самолети и хеликоптери с оборудване против подводници за да я намерите, и също се свързахте с норвежка спасителна компания за подводници, намерихте ли я, добре ли е сега? НАТО се смее с вас..."моряци".

    Коментиран от #49, #50, #52, #53, #77

  • 49 Фрегата Лимнос

    1 2 Отговор

    До коментар #48 от "Фрегата Лимнос":

    Посети корабния док. Тоест личния си лекар на село, спри с нози хоремаг, и правената водка.

    Коментиран от #51

  • 50 Хасан

    4 3 Отговор

    До коментар #48 от "Фрегата Лимнос":

    Ех тия гърци..трябва да успокоят народа си с гръцки митове и легенди
  • 51 Фрегата Кемал рейс

    3 3 Отговор

    До коментар #49 от "Фрегата Лимнос":

    Как е, закърпиха ли ти носа? Айде, гечмиш олсун хохохох
  • 52 Хасан

    6 1 Отговор

    До коментар #48 от "Фрегата Лимнос":

    Като кажат южния фланг ня НАТО се разбира сямо Турция
  • 53 Хасан

    7 2 Отговор

    До коментар #48 от "Фрегата Лимнос":

    Турция чака една гръцка фойеверка за да нахлуе в Гърция ..ти пък цяла подвадница

    Коментиран от #54

  • 54 С нещо трябва да успокои сиртакоглавите

    6 2 Отговор

    До коментар #53 от "Хасан":

    Че напоследък много турски крошета отнесоха, в нокдаун са. Такива "новини" действат като броенето на рефера....осигурява глътка въздух преди текмета да завалят отново
  • 55 Мисля по никнаме

    1 5 Отговор
    Както висши военноморски офицери информираха , хеликоптери и другите средства за противоподводни действия на гръцкия флот са локализирали пет турски подводници, едната до Skyros, друга в Кафиреас и други три в по-широката зона на централния и югоизточния Егейски регион.

    Всъщност гръцките анти-подводници се подиграли с турците.

    Те не само продължили да бомбардират всички подводници с ултрависоки честоти за пукане на тъпанчетата, но и пускали известната песен на Бийтълс, Yellow Submarine.

    Коментиран от #57

  • 56 Мисля по никнаме

    2 7 Отговор
    Миналата седмица турска подводница „Тип 209” ,смятаща, че целия гръцки флот ще бъде в района, където Турция незаконно обяви, че ще направи сеизмични изследвания и ще следи дали Рейс Оруч е положил кабели на гръцкия континентален шелф или не . Турската подводница искаше незаконно да се придвижи близо до Евия, остров, свързан с континентална Гърция само с мост.

    Вместо това, турската подводница цяла нощ е била блокирана от хеликоптер на гръцкия флот. Откритата турска подводница беше бомбардирана през цялата нощ с силни сонарни вълни / честоти, които със сигурност повредили ушите на екипажа.

    Коментиран от #81

  • 57 Малийййййй

    5 2 Отговор

    До коментар #55 от "Мисля по никнаме":

    Голям успех за гръцките антиподводничари. Още повече, че турските подводници не са се крили и даже не са били под вода....хахаха
  • 58 Мисля по никнаме

    4 6 Отговор
    Според военноморските източници, цитирани от Infognomon, капитанът на турската подводница е бил толкова ужасен от високите честоти, някои от които звучали като бомби, че е изстрелял сигнална ракета, което на езика на подводничарите означава просто „предавам се“.

    Коментиран от #59

  • 59 Това някаква нова

    4 0 Отговор

    До коментар #58 от "Мисля по никнаме":

    Кинопродукция ли е хохохохохох
  • 60 Магистър Сенко

    3 8 Отговор
    Откакто Турция започна агресията си срещу Гърция преди 2 седмици:

    1) Турските самолети, нарушаващи гръцкото въздушно пространство, бяха принудени да пускат примамки и да летят в маршрутите на гражданската авиация, за да избягат от " щипките "на гръцките самолети.

    Турският пилот в записа, вика : „Спри, спри, отново съм в турското въздушно пространство“.
  • 61 Магистър Сенко

    4 5 Отговор
    2) Турският флагман Кемал Рейс се опита да атакува 38-годишна гръцка фрегата, но нещата се извъртяха и Кемал завърши с масивна дупка отзад. Турските медии съобщиха фалшиви новини, че гръцката фрегата е била повредена, но изображенията бързо доказват, че са излъгали и че е повреден Кемал Рейс.
    А Лимнос на следващия ден бе на учения със американците

    Коментиран от #65

  • 62 Магистър Сенко

    4 5 Отговор
    3) Турските подводници поставиха засада за гръцките кораби, но бяха открити от подводничарите и блокирани на дъното на Егейско море. След това турските подводници бяха избушени със сонарни честоти, за да наранят тъпанчетата. Като добър трол гръцките военни дори пуснаха сонара на песента „Жълта подводница“ на Бийтълс.

    Коментиран от #68

  • 63 От турчин моряк не става

    4 3 Отговор

    До коментар #42 от "Фрегата Лимнос":

    Нито пилот .. Тези дни турски пилот над Егейско море, след като участва в ожесточена въздушна битка с гръцки изтребители, загуби номер 1, изгуби ориентацията си и полетя в протока към Гърция, в паника, мислейки, че заминава за Турция! Когато разбра грешката си, горивото не му беше достатъчно, за да се върне и той по същество летеше с изпарения, докато не кацне, окъпан в пот, на най-близкото политическо летище в Турция .... придружен от гръцките бойци !!

    Коментиран от #67, #73

  • 64 Магистър Сенко

    3 4 Отговор
    4) Специална добавка:

    Турската армия и полицията се опитаха да прокарат хиляди нелегални имигранти от Африка, Афганистан и Пакистан, за да нахлуят асиметрично в Гърция, но ефектно се провалиха.

    Коментиран от #66, #82

  • 65 Хохохохо

    4 3 Отговор

    До коментар #61 от "Магистър Сенко":

    Напиши в нета Лимнос+Пирея и ще видиш огромната дупка на носа му....айде, гечмиш олсун. Турската фрегата имаше само лека повреда на руля която отстраниха на място, а гръцката едвам не потъна. А как са четирите ранени морячета? Изписаха ли ги?
  • 66 Затова островите са пълни

    0 0 Отговор

    До коментар #64 от "Магистър Сенко":

    С мигранти хохохох
  • 67 Хохохохи

    1 0 Отговор

    До коментар #63 от "От турчин моряк не става":

    Това някакъв сериал ли е хохохо
  • 68 А защо не заглушиха подводницата

    4 2 Отговор

    До коментар #62 от "Магистър Сенко":

    Която изплува срещу Атина и направи така, че всички памперси в Гърция да свършат хохохох
  • 69 ГОСТ 1

    4 2 Отговор
    Това е кьорфишек.Диктатора Ердо иска да се възползва от ситуацията,но номера няма да мине.Турция е затънала до гуша и дори и Аллах не може да и помогне.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 дада

    1 0 Отговор
    намерили не намерили нас какво ни бърка освен ако го продават и на нас по евтино.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Истината

    1 1 Отговор

    До коментар #63 от "От турчин моряк не става":

    А как Константинопол стана Истанбул? От гърците войници не става!
  • 74 Запознат

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Пункта Мара":

    За нас не е възможно, но за турците това не важи!
  • 75 Жестоката истина

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Gas my Ass":

    Тия легионери бяха пребити от български селяни, а какво щяха да им направят турските командоси?

    Коментиран от #78

  • 76 Психиатър

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "Фрегата Лимнос":

    Това Мицотакис ли ти го каза или някой бобър?
  • 77 Истината

    3 3 Отговор

    До коментар #48 от "Фрегата Лимнос":

    Византийче, турците сами си строят спасителните кораби! Гърция няма никакви шансове срещу Турция! Само психично болен може да вярва в обратното!
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Вашата мамка крадлива

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    ВОЛЕН - ПРЕМИЕР! САМО ТОЙ ЩЕ СПРЕ ГРАБЕЖА! А СЕЩАШ ЛИ СЕ КОЙ ЩЕ ФИНАНСИРА АНТИПРОТЕСТИТЕ? КОЙ ТИХОМЪЛКОМ КРЕПИ КРАТУНАТА?
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Хасан

    1 0 Отговор

    До коментар #56 от "Мисля по никнаме":

    Гръцки митове и легенди..
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Нана

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Хохохохо":

    И да има залежи мислиш ,че турците ще осетят нещо?!Много си наивен. Ердоган и тези около него ще забогатеят, но Не това е важно. Важно е да няма власт такъв диктатор. Този е вреден най-вече за турция.
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Еха

    2 0 Отговор
    България оправихме та стигнахме да оправим и комшиите ама такива сме си ние , кенефа на европа сме най миэерената държава в европа където 2 месеца един бойко не можем да свалиме ама можем да плюем турция която кавато и дае е пак е много по силна е от българия
  • 86 Полудяли

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Шабла добиваме петрол от 60 год,златното находище 4/5грама злато на кубик земна маса, те си култивират всичко, при първата възможност наще бизнесмени щяха да вземат този бизнес,тази технология не е за балкански страни
  • 87 Ти тъп ли си

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Gas my Ass":

    Гмедаш ли изобщо новини,или и да гледаш,с празната тиква няма как да мислил.Турските кораби продължават да проучват в Средиземно море и никой не може да ги спре,Вземи да прочетеш малко,преди да се излагаш с тия глупости.
  • 88 Ти малоумен ли си

    2 0 Отговор
    Може би живееш в Карлуково,или си някое пикльо,на който му четат много приказки.Влез да прочетеш малко и да видиш за спора за островчето,където седем Турски командоса свалиха гръцкото знаме и сложихаТурското знаме,където охряняваше гръцки кораб.
  • 89 До пункта мара

    0 0 Отговор
    Ами то и Каспийско море е вътрешно море ама е бъкано с нефт
Новини по държави: