Last news in Fakti

24 Август, 2020 07:52 2 094 3

Два урагана застрашават Карибския басейн и Мексиканския залив

  • карибско море-
  • ураган

Евакуация на населението от крайбрежията си предприеха властите в Куба и в американския щат Луизиана заради приближаващите ги мощни бури

Два урагана застрашават Карибския басейн и Мексиканския залив - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Евакуация на населението от крайбрежията си предприеха властите в Куба и в американския щат Луизиана заради приближаващите ги две мощни бури - в Карибския басейн и в Мексиканския залив, предаде Ройтерс. Една от тях е ураганът Марко, който се очаква днес да достигне Луизиана. 

„Администрацията ми следи отблизо урагана Марко и тропическата буря Лора, които наближават с бърз темп. Марко се очаква да достигне Луизиана сутринта, а Лора - два дни по-късно“, уточни пред журналисти американският президент Доналд Тръмп за бурята Лора, която от снощи бушува над Доминиканската република и Хаити.

Очаква се и тя да се превърне в ураган преди да достигне бреговете на Съединените щати в Мексиканския залив в четвъртък.

Най-малко трима души убила бурята Лора в Доминиканската република. Повече от 1 милион души там са без ток. В столицата на Хаити Порт-о-пренс са наводнени множество улици.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само Локо

    1 1 Отговор
    Ще намалят неграмотността по крайбрежието :)
  • 2 трясъ

    1 1 Отговор
    урагана "Крали Марко" и тропическата буря "Лора Караджова"
  • 3 Асен

    1 0 Отговор
    С тия коментари доказване честе Байганьо фци вместо да се молите да има помалко жертви ако ти беше на техно място и така пишат за вас как бихте се чували.