Last news in Fakti

26 Август, 2020 07:45 1 945 1

Тропическата буря Лаура се засили до ураган

  • лаура-
  • буря-
  • ураган

Националният център за ураганите, базиран в Маями, предупреди за опасност от наводнения в части от Тексас и Луизиана, както и в граничещия с тях на север Арканзас

Тропическата буря Лаура се засили до ураган - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Тропическата буря Лаура се засили до ураган над Мексиканския залив, предаде Франс прес, като се позова на американския Национален център за ураганите.

Скоростта на съпътстващите ветрове достига 120 км/ч.

Очаква се Лаура да набере още повече сила, доближавайки утре Луизиана и Тексас, и да навлезе над сушата като ураган от трета категория по петстепенната скала на Сафир-Симпсън.

Националният център за ураганите, базиран в Маями, предупреди за опасност от наводнения в части от тези два крайбрежни щата, както и в граничещия с тях на север Арканзас.

Лаура причини порои и наводнения в Хаити и Доминиканската република, където отне живота на общо най-малко 24 човека.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    3 0 Отговор
    "Националният център за ураганите" - сигурно тези си имат отделен център за ветровете и дъждовете и още един за снеговалежите...