Last news in Fakti

25 Август, 2020 07:22 1 481 3

Прокурор разследва търговски сделки на Тръмп

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • търговия-
  • сделки-
  • разследване-
  • ню йорк

Има съмнения, че компанията е подвеждала банките

Прокурор разследва търговски сделки на Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

От канцеларията на генералния прокурор на Ню Йорк - Летиша Джеймс, съобщиха, че се провежда разследване на президента Доналд Тръмп и неговата основна компания за това как са оценявани множество активи в годишните финансови отчети, използвани за получаване на заеми, както и за получаване на икономически и данъчни облекчения, предаде БНР.

Новината от канцеларията на Летиша Джеймс е факт, след като тя е внесла документи в съда, които искат да принудят основната компанията на американския президент - Trump Organization, както и неговият син Ерик Тръмп и юридическите лица и адвокатите на Тръмп да се съобразят с призовки за разследване, издадени от Джеймс като част от проучването, съобщава бизнес телевизия CNBC.

Разследването ще се съсредоточи върху това дали Trump Organization не е подвеждала банките, като е преувеличава данните за оценка на активите на компанията за получаване на заеми и други икономически и данъчни облекчения. Генералната прокуратура посочи, че търси информация относно оценката на Seven Springs - имение, разположено в Ню Йорк и собственост на семейство Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ххх

    8 1 Отговор
    А Гешев кога ще разследва чекмеджето на Тиквата ?
  • 2 qЗАРА

    3 2 Отговор
    марийка май е на паничка при дедко шорош ,все ТРЪМП Е лошият - дай живот и здраве на този човекТРЪМП ,Господи, да ни избави от тъмните сили...
  • 3 Афера

    3 2 Отговор
    Аз съм за Тръмп, защото разбута демозмиярника