Last news in Fakti

27 Август, 2020 09:02 4 422 2

До края на годината Бразилия ще избере партньор за трети енергоблок на АЕЦ „Ангра“

  • ангра-
  • аец-
  • партньор-
  • бразилия-
  • атомна енергетика

През 2010 г. властите преиздадоха разрешение за строителство

До края на годината Бразилия ще избере партньор за трети енергоблок на АЕЦ „Ангра“ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Бразилия ще избере партньор, който да помогне за финансиране на изграждането на трети енергоблок на АЕЦ „Ангра“ до края на годината. Това заяви министърът на енергетиката Бенто Албукерке. Той добави, че вероятните алтернативи са китайски банки и банката за развитие на БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай, Южна Африка).

Изграждането на трети енергоблок на АЕЦ „Ангра“ с 1245-мегаватов реактор с вода под налягане Siemens/KWU, започна през 1984 г., но бе спряно две години по-късно заради липса на финансиране, предаде Nucnet.

През 2010 г. властите преиздадоха разрешение за строителство, но работата по проекта отново бе прекратена през 2015 г. от финансови съображения и разследвания за корупция. Близо 47% от строителните дейности на площадката са завършени през 2014 г. Досега за проекта са похарчени 9 милиарда реала (1,6 милиарда долара).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Деда ви Кольо🦏

    0 0 Отговор
    До края на годината моя да ме хванат за шперца
  • 2 крадци

    0 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    До края на годината Бразилия И БЪЛГАЯРИЯ ще изберат партньор за трети енергоблок на АЕЦ „Ангра“
    През 2010 г. властите преиздадоха разрешение за строителство и харизване на аец белене на безимотен циганьор .....
Новини по държави: