Last news in Fakti

28 Август, 2020 12:30 2 250 14

Стотици пред Белия дом поискаха оставката на Тръмп

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • републиканска партия

Очаква се десетки хиляди демонстранти да излязат по улиците на Вашингтон за участие в поход за отбелязване на датата на историческата реч на лидера за граждански права Мартин Лутър Кинг

Стотици пред Белия дом поискаха оставката на Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Стотици протестиращи срещу расизма се събраха пред Белия дом и гневно настояваха за оставката на американския президент Доналд Тръмп, който официално прие номинацията на Републиканската партия да се кандидатира за втори мандат.

За по-късно днес американската столица се подготвя за масов протест срещу расизма. Това става дни след като полицай стреля срещу афроамериканеца Джейкъб Блейк, който може да остане инвалид за цял живот. Собственици на магазини трескаво покриват витрините със шперплат в центъра на Вашингтон, където полицейско присъствие е засилено, съобщава АФП.

Очаква се десетки хиляди демонстранти да излязат по улиците на Вашингтон за участие в поход за отбелязване на датата на историческата реч на лидера за граждански права Мартин Лутър Кинг. 

"Имам една мечта, някой ден тази нация да се вдигне и да живее според истинското значение на своето кредо: „Приемаме тази истина за даденост: че всички хора са равни.”

Своята знаменита 17-минутна реч на Мартин Лутър Кинг произнесена на днешната дата през далечната 1963 г. на Линкълн Мемориал  пред 200 хиляди души. Именно тази реч става символ на борбата за граждански  права в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАУ

    5 1 Отговор
    БАУ БАУ

    Коментиран от #4

  • 2 Аман

    6 5 Отговор
    Айде вече да го свалят и да изчезнат пандемиите,БЛМ и прочие..то се видя какъв цирк е целия свят..жалка история,с посредствени халтуристи..
  • 3 ами

    10 0 Отговор
    И тия, да не видят нещо.
  • 4 Мяу

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "БАУ":

    МЯУ МЯУ
  • 5 РИЖОТО КУЧЕ

    1 0 Отговор
    НЯКОЙ ДА МЕ Е ТЪРСИЛ..?!
  • 6 Кольо

    3 8 Отговор
    Време му беше на тоа рижевия
  • 7 Академик

    6 1 Отговор
    Време е Путин да се намеси!
  • 8 Рошко

    13 1 Отговор
    Тръмпи ше го свалят, щото спря паричките за сзо, д***да ни е яко, бил гел и илюминатите ше ни чипират

    Коментиран от #13

  • 9 Истината

    16 0 Отговор
    Хората не са равни, има хора, които знаят истината и други, които незнаят истината! Тези които незнаят истината са в много неизгодна позицив, роби
  • 10 Гого

    16 1 Отговор
    На шега на майтап Тръмп се оказа най свестния Президент на САЩ след Кенеди! Рейгън беше абсолютна кукла на конци, Буш старши и младши също, а Бил Клинтън и Обама бяха най послушните мишлета на евреите!
  • 11 Гост

    8 0 Отговор
    Ау,много страшно !Стотина активисти пред Белия дом искат оставката на Тръмп два месеца преди изтичане ва президентския му срок?! Вчера 500 бойци от украинския националния корпус нападнаха с автомати мини автобус на опозицията.Нито ред за тази новина.Да си представим за миг ,че това се бе случило в Русия!
  • 12 плевен

    3 0 Отговор
    Леле, мале!! Този в средата на снимката, с черния щит и лилавата рокля го виждам за четвърти път от десет дена насам. Съжалявам, не му запомних името. Арестуват го за трети път и явно му харесва много. Има го и с един голям барабан, но с по- хубава рокля.
    Поздравления за Факти- чудесна илюстрация!

    Коментиран от #14

  • 13 Шошко

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Рошко":

    И не само паричките на СЗО, ами се наложи някои да работят, вместо да стоят на купони за храна, платени от данъците на работещите. А да се работи...не е за всеки.
  • 14 Вашингтон

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "плевен":

    Харесва , не харесва... работата си е работа. Който плаща - той поръчва. По-добре е отколкото да бачка осем часа във фабриката, нали?