Last news in Fakti

28 Август, 2020 08:13 2 514 18

Тръмп: Тези избори ще решат дали ще спасим американската мечта

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • джо байдън

Речта на президента от Белия дом се тълкува като безпрецедентно използване на обществена собственост за партийни политически цели

Тръмп: Тези избори ще решат дали ще спасим американската мечта - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

С предупреждение за възможен “хаос” американският президент Доналд Тръмп прие номинацията на републиканците за втори мандат. В реч от Белия дом Тръмп се представи като пазител на американския начин на живот. 

Тръмп заяви, че е кандидатът, който ще защити американската мечта от анархия.

„Тези избори ще решат дали ние ще спасим американската мечта или ще позволим социалисти да сринат нашата скъпа съдба със своя дневен ред. Изборите ще решат дали ще създадем бързо милиони високоплатени работни места или ще съкрушим индустрии и изпратим милиони от тези работни места в чужбина както това лекомислено е било пораждано много десетилетия наред.“

Приемането на номинацията е на фона на поредния шок сред американците следствие на стрелба от униформен по афроамериканец, породила гражданско недоволство. Тръмп се надява с посланието за “закон и ред” да спечели изборите на 3 ноември, но анализатори посочват понижаващия му се рейтинг в резултат на действията на администрацията за справяне с пандемията от Covid-19. 

Демократите, които ще се изправят срещу президента на изборите с двойката Джо Байдън и Камала Харис обвиняват Тръмп в липса на решително действие по расовите проблеми и коронавирусната пандемия. 

Речта на Тръмп от Белия дом се тълкува като безпрецедентно използване на обществена собственост за партийни политически цели. Около 1,500 зрители гостуваха на грандиозното събитие на място като сред поканените са по-голямата част от републиканците от конгреса.

Традиционно президентите очертават ясни граници между официалните си задачи и политически кампании и с изнасянето на предизборна реч от Белия дом тези граници могат да бъдат поставени под въпрос. 


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Какъв

    5 22 Отговор
    Клоун
  • 2 въпросче

    4 3 Отговор
    Коя е тая русата сладурана с черната рокля?

    Коментиран от #6, #7

  • 3 Минчо

    2 11 Отговор
    Сащ си правят плановете за 100 год. Напред и нищо не зависи нищо важно от перчема тоест Тръмп
  • 4 Karosel

    3 9 Отговор
    Повечето американци отъждествяват Тръмп с Америка! Говорил съм с много американците и от тях се потвърждава горното ми твърдение! А Тръмп е руската ръка в САЩ! ФАКТ!
  • 5 гръндж

    3 1 Отговор
    "Тръмп се представи като пазител на американския начин на живот." Тогава защо преименуват романа на Агата Кристи? Негърчетата са си 10. Толкова.
  • 6 Karosel

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "въпросче":

    Мършата ли?
  • 7 ivanka

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "въпросче":

    Иванка Тръмп
  • 8 Антимилиционер

    6 4 Отговор
    Такива боклуци са и този и байдън,че няма голямо значение кой ще изберат. И двамата по свой си начин ще досъсипят САЩ. Съвсем оглупяха...още като избраха патладжана обама стана ясно.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Стас

    10 1 Отговор
    " Избoритe щe рeшaт дaли щe cъздaдeм бързo милиoни виcoкoплaтeни рaбoтни мecтa или щe cъкрушим индуcтрии и изпрaтим милиoни oт тeзи рaбoтни мecтa в чужбинa кaктo тoвa лeкoмиcлeнo e билo пoрaждaнo мнoгo дeceтилeтия нaрeд.“ В България повечето работни места са нископлатени и пенсиите са минимални. Но никой от управляващите не мисли за това,а страната трябва да се развива по-бързо и по-ефективно,иначе е обречена на обезлюдяване. Нямаме ръководител с такива идеи,като бай Дончо.
  • 11 Хммм

    14 2 Отговор
    Тези избори са съдбоносни не само за САЩ, а за целият свят.

    Коментиран от #18

  • 12 SSP Alliance

    3 0 Отговор
    Вижте организиралата се съпротива срещу световното задкулисие:
    "Q - Планът за спасяването на света" Тръмп = Q+
  • 13 Жоро

    7 1 Отговор
    Тя мечтата сега е..... да си черен в САЩ.Както у нас си мечтаем да сме цигани.
  • 14 въпросче

    0 2 Отговор
    Питам за тая сливка вляво. Мелания е в зелено.
  • 15 газов инжекцион

    2 0 Отговор
    Не е Иванка,Иванка е по-слаба.
  • 16 111

    3 1 Отговор
    Скоро самите американци ще се превърнат в емигранти. Стандарта им на живот ще падне.
  • 17 Klaus

    11 1 Отговор
    Изненадан съм ,че има доста българи които не харесват Тръмп, особено в този сайт. Ако се загледа човек отстрани Тръмп е мечтата на класическия българин. Поставя интересите на своята страна над останалите, вярва в превъзходството на белите, абсолютен расист. Изнудва големите компании да стоят в Щатите и да дават работа на средностатистическия американец вместо да бягат в чужбина, за да им е по-евтино и да не ги дерат с данъци. Ние ако имахме такъв политик да брани интересите на нашата страна с такива идеологии щяха на ръце да го носят до парламента и паметници да му вдигнат приживе.
  • 18 Мммм

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Хммм":

    Абсолютно е така !!! Но не всички знаят защо.