31 Август, 2020 14:35 1 895 2

Предупреждение за рекордни жеги в Кипър

  • кипър-
  • жега

Министерството на здравеопазването издаде препоръки за предпазване специално на уязвимите групи, децата, възрастните, хората с хронични заболявания

Предупреждение за рекордни жеги в Кипър - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В последния августовски ден в Кипър действа „червен код” за изключително високи температури. Това е първото за тази година предупреждение с най-високата степен на опасност, издадено от Метеорологичната служба, след дълга поредица от „жълти” и „оранжеви” предупреждения.

Днес в Кипър се очаква температурата да достигне 44 градуса. Възможно е тя да е и по-висока, след като в неделя, при „оранжев код”, в една от метеостанциите в столицата Никозия бяха отчетени 45 градуса. Това е само с 0,6 градуса под абсолютния температурен рекорд за страната, измерен на 1 август преди 10 години.

Тези температури са значително над нормалните за сезона, които са около 36-37 градуса, казаха от Метеорологичната служба.

Предупреждението за рекордната горещина обхваща времето от 13.00 ч. до 17.00 ч. днес.

Министерството на здравеопазването издаде препоръки за предпазване специално на уязвимите групи, децата, възрастните, хората с хронични заболявания.

В следобедните часове е забранена работата на открито.

Възможни са и щети по инфраструктурата.

„Червен код” за висок риск от пожари издаде днес и Отделът по горите.

Според прогнозите изключително високите температури - над 40 градуса, ще се задържат в Кипър през първата десетдневка на септември.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Доказателство

    4 0 Отговор
    На снимката onq s konq си плакне тулyпа благодарение на ваучер за почивка подарък от Боко Б !
  • 2 Георгиос Георгиу

    1 1 Отговор
    Всичко е на 6. Пералнята се върти, чекмеджетата изпрзват.