Last news in Fakti

24 Август, 2020 12:32 1 853 7

Кипър: Не даваме гражданство на чужди престъпници срещу инвестиции

  • кипър-
  • паспорт-
  • инвестиция

Досега около 4000 кипърски паспорта са били раздадени на инвеститори, което е донесло на страната поне 7 милиарда евро от 2013 година насам

Кипър: Не даваме гражданство на чужди престъпници срещу инвестиции - 1
Снимка: shutterstock

Кипър отхвърли нови обвинения, че дава гражданство на чужденци, обвинени в престъпления, срещу инвестиции за милиони евро, настоявайки, че онези, които са получили паспорти, са отговаряли на всички критерии по това време, предаде Асошиейтед прес.

Парламентът на Кипър засили критериите за получаване на паспорт в така нареченната инвестиционна програма "златен паспорт", която донесе милиони приходи на страната след въвеждането ѝ през 2013 г. по време на финансовата криза. Програмата привлече много инвеститори, защото паспорт от средиземноморския остров Кипър автоматично дава на притежателя гражданство в целия ЕС, предава БТА.

Министерството на вътрешните работи на Кипър заяви, че всички 12 чужденци, посочени в информация на Ал Джазира, са получили гражданство според инвестиционната програма едва след като са били одобрени от кипърски и чуждестранни агенции, които имат за задача да проверяват такива молби.

В информацията на Ал Джазира се твърди, че 12 души - четирима руснаци, двама украинци, двама китайци и двама души от Иран и по един от Венецуела и Виетнам - са си осигурили кипърски паспорти, плащайки поне 2 милиона евро в инвестиции, независимо че са били разследвани за различни престъпления, сред които измами и корупция. Министерството на вътрешните работи на Кипър заяви, че ще провери новата информация.

Досега около 4000 кипърски паспорта са били раздадени на инвеститори, което е донесло на страната поне 7 милиарда евро от 2013 г.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 изкупено

    4 2 Отговор
    Кипър е руски.
  • 2 Диверсант

    4 0 Отговор
    А каквото се случва ако инвестираш 100 000 долара в Америка, не ти ли дават зелена карта веднага

    Коментиран от #4

  • 3 Е в тази

    0 0 Отговор
    тема ако се задълбае и на 100% е избухнала ВОЙНА 🤭, за предпочитане е словесна 🧐👁️
  • 4 Може да

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Диверсант":

    си зададем ? и кой и къде скри нацистите и ХИТЛЕР ?. Кой продължава да превзема и владее света по същата схема ?. Защо умряха толкова много СЛАВЯНИ (СКЛАВИНИ в превод от латински РОБИ) БЕЗНАКАЗАНО ? Роба си е,и ще бъде винаги РОБ . В момента го заробват чрез ОЛИГАРСИТЕ с мини втори световни воини,но почерка е един и същ . Екатерина Велика и нейните СЛАВЯНИ 👁️🧐РОБИ
  • 5 Човек

    1 0 Отговор
    То статията говори друго... но айде. 4000 паспорта и 7 милиарда инввстиций. В какво са тези инвестиции, имате промишленост, производство на нещо? Що шашавите хората с тъпи изказвания. Перачница на кухи фирми и каквото се сети човек! Нещо ви стяга чипика нали. Кьовеши започна работа.
  • 6 Кой

    1 1 Отговор
    КРАЛ е станал КРАЛ без да е КРАЛ . Защо и кой иска да унищожи Българският език и БЪЛГАРИТЕ . Всичките престъпления срещу човечеството са ЗАКОДИРАНИ в този език . Не случайно Екатерина Велика е обърнала думичката СКЛАВИНИ(роби) в СЛАВЯНИ(роби) ? СИЛАТА на СЛОВОТО бих отговорил (Българският език е казвал ИСТИНАТА, БЪЛГАРИТЕ са ГОВОРЕЛИ ИСТИНАТА ) ! Защо след толкова много години населяваните от прабългарите територии се припознават като БЪЛГАРИ ? Да говориш ИСТИНАТА е ЗАБРАНЕНО 🤬🥵🎃🍻🤐😬🤫🤯🌚☠️💀👀
  • 7 Бачо Киро

    2 0 Отговор
    Приемането на престъпници срещу капитали е основна черта на западните страни. Англия и САЩ специално ... с лопата да ги ринеш.