Last news in Fakti

1 Септември, 2020 12:09 2 087 24

Критик на Путин беше тежко ранен при нападение в Москва

  • кремъл-
  • русия-
  • алексей навални-
  • егор жуков

Атаката срещу Егор Жуков се случва само броени дни след предполагаемото отравяне на Навални

Критик на Путин беше тежко ранен при нападение в Москва - 1
Снимка: shutterstock

22-годишният Егор Жуков, отявлен критик на Кремъл и журналист, е бил ранен тежко при нападение пред дома му в Москва. Атаката срещу него се случва само броени дни след предполагаемото отравяне на Навални.

Руският активист и журналист Егор Жуков, който е отявлен критик на Кремъл, е бил тежко ранен при нападение в Москва в неделя вечерта. Той е бил приет в болница с рани по лицето и подозрение за мозъчно-черепна травма, както съобщава радио "Ехото на Москва", в което работи и самият Жуков. Той започна работа в радиото, след като властите му забраниха да поддържа свой собствен канал в интернет. От екипа на 22-годишния журналист съобщиха, че той няма тежки вътрешни увреждания.

Според "Ехото на Москва", двама непознати са нападнали Егор Жуков пред жилището му, малко след негово предаване по радиото. Екипът на младия журналист е публикувал в социалните мрежи снимки с раните му. Колегите му казват, че по главата на Жуков са били нанасяни удари, дори и след като той е лежал на земята. Междувременно активистът е бил изписан от болницата.

Три години условна присъда

Егор Жуков е отявлен критик на президента Владимир Путин. Той придоби известност като студент по време на миналогодишните протести на опозицията. Тогава той получи три години условна присъда и забрана да поддържа собствени интернет-страници в продължение на две години. Малко след това той бе поканен да работи в "Ехото на Москва". Неговите радио-предавания се радват на огромен интерес. Сред събеседниците му е бил Алексей Навални, който се лекува в берлинската клиника "Шарите" след проява на тежки симптоми на отравяне.

Полицията в Москва е започнала разследване на случая, както съобщават от нейната пресслужба. Според колегите на Егор Жуков, още преди един месец е имало опит за нападение над журналисти пред неговото жилище. Тогава обаче той успял да избяга. Освен това към 22-годишния активист многократно са били отправяни заплахи.

В Русия често нападат инакомислещите

В Русия често се стига до нападения над инакомислещи, повечето от които така и не биват разкрити. Само преди десетина дни опозиционният политик Алексей Навални бе приет в интензивното отделение на болницата в Омск с подозрения за отравяне. Оттам лекарите заявиха, че в организма му няма следи от отрова. В момента Навални се лекува в берлинската клиника "Шарите". Лекарите в Германия предполагат, че руският опозиционен политик е бил отровен.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 arbeit macht frei

    14 9 Отговор
    Прилича на гей младежа, нищо против тях, но може да е любовна драма, а не нападение, поръчано от Путин.

    Коментиран от #4, #17

  • 2 Бесен Язовец

    9 12 Отговор
    Новина от Неделя!!! Разни памперси не могат и няма право да критикуват президента Владимир Путин!

    Коментиран от #9

  • 3 Домус ходжа

    10 8 Отговор
    Да не си е играл с огъня.
  • 4 мъжката любов

    13 5 Отговор

    До коментар #1 от "arbeit macht frei":

    Любовен триъгълник.
  • 5 Фридман

    17 5 Отговор
    ,, в Русия често нападат инакомислещите " изглежда инакомислещите са доста конфликтни и си простят боя от всевъзможни хора!!!
  • 6 Поредната

    16 6 Отговор
    соросоидна подлога, която разиграва циркове по чужди сценарий! И аз мога да заявя, че съм бит в качеството ми на критик на Сорос от краварската посланичка! Стига вече филми.
  • 7 Zentramant

    15 5 Отговор
    Бил е нападнат от привърженици на президента Путин, които са изключително голям процент в Русия. Нещо нередно?

    Коментиран от #10

  • 8 Сандо

    8 4 Отговор
    Какво става с тая опозиция в Русия?Много са кекави - ни на бой носят,ни отрова ги хваща,нито властта могат да вземат!Язък за грантовете,които се изливат като Москва-река за тях.
  • 9 Бай Бай

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Стои си в дупката и не се обаждай. Аман от тролове.

    Коментиран от #12

  • 10 НАБЛЮДАТЕЛ

    4 12 Отговор

    До коментар #7 от "Zentramant":

    Бил е нападнат от престъпници в Русия, които са ядрото на Путин.
  • 11 Русороб

    3 6 Отговор
    Чета коментарите, що за хора са шумкарите, готови да убиват и взривяват църкви за да угодят на една чужда за тях страна. Да избиеш собствения си народ, ти не трябва да си просто подлога, не мога да ги разбера. Ето и сега наскачали на амбразурата, готови дъщеря си и майка си да предадат, само и само да защитят ватника вова. Странна паплач шумкарска, а се пишат и българи свинете, никога няма да се оправим с такива изроди сред нас.
  • 12 Бесен Язовец

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "Бай Бай":

    Много критикуваш нещо, а имаш ли налягане за да критикуваш или колкото да се правиш на различен? Критиката не е лошо нещо обаче когато е подкрепена от шекели трябва да има противодействи!

    Коментиран от #18

  • 13 Айде холан

    3 1 Отговор
    Журналисти - Терористи! Какво сеят това жънат!
  • 14 kkk

    6 0 Отговор
    Какъв "критик" е тоя гърбав пе.дал бе? Дори и либерастите у Русия не вярват на версията, а директно се заявява "тоя напълно заслужено го е пребил бившият му тъпкач"... А и то си личи, че мека китка е бил бияча- двама истински мъже щяха да оставят една кървава маса на тротоара и да се изпикаят отгоре...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 В.В.П.

    1 0 Отговор
    ЕЛЕМЕНТАРНО ТЪПО...ИНАКОМИСЛЕЩИТЕ ГИ БИЕЛИ МНОГО,,..В ЕДИН БАР ,ПРЕДИ МНОГО ВРЕМЕ БИХ ЕДИН ИНДИВИД,..ПОСЛЕ В ТЪМНОТО НЯКОЙ МЕ УДАРИ С НЕЩО...И ТАКА СИ ИСЪМНАХ...СЪС СЕДЕМ СМ. ШЕВ И СЪТРЕСЕНИЕ....ИЗВОДИ..???.ПЕ.АЛ НЕ ЩЕ ДА Е..ПРОСТО МНОГО СЕ Е НАЛАГАЛО МНЕНИЕ МОМЧЕТО....ЗНАЕМ ГИ РУСИТЕ, КВИ БАБАИТИ СА...И В САЩ СЕГА ТЕЧЕ НЕЩО ПОДОБНО....ДАЖЕ СТРЕЛЯТ С М15...
  • 17 А какво пречи да е и двете

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "arbeit macht frei":

    В смисъл Путин да се е почувствал пренебрегнат...
  • 18 Бай Бай

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Бесен Язовец":

    От къде ви намират толкова тъпи тролове.
  • 19 Сопола Хаджидрагойчева

    0 1 Отговор
    Има много тролове, които провокират провокации. Освен тях има и много соросоиди, които провокират провокации. Нароиха се и герберасти, които провокират провокации. Успокойте се дрогаре! Около 2 млрд души в света живеят в някаква форма на социализъм. Малко ни остава и ще осъществим интернационалсоциалистическия идеал!
  • 20 Бай Манчо

    1 0 Отговор
    Да си го приберат и него в Германия да го изследват - няма начин да не открият това което е полит коректно , с дневални какво стана нещо се замълча .
  • 21 миш

    1 0 Отговор
    Критик на Путин на 22 години?А,НЕ СТЕ ЛИ СМЕШНИЦИ?Путин кога то е бил президент,тоя е бил в Мадан.
  • 22 Чепатия чеп

    2 0 Отговор
    Супер, така и трябва за тия хлебарки
  • 23 Ами сега

    2 0 Отговор
    Какво ли става с Навални? Ще го излекуват ли вече? Или ще го държат така като коз срещу Северен поток 2?
    Вчера гледах в ютуб едно разследване на на "Фонда" на Навални ставаше въпрос за фрад Томск. Той обясняваше, как хората живеели в панелки независимо отнезависимо от отва, че процента на вишистите бил голям и колко жалко било това. Подтекста на неговоро изказване е, че видите ли като дойдат те на власт нещата ще се оправят.
    Аз мисля, че това е виша степен на цинизъм, да спекулираш така с хората.
    Да тези които стоят зад Навални наистина имат планове за Русия, когато се докопат до властта и те са как да си поделят природните ресурси на Русия, как да откраднат преспективните изследвания, а що ще отнася до хората в Омск си мисля, че те тазка и ще си останат да живят в панелки.
    Да живота в панелка може и да не е най-прекрасното нещо, но поне си имат сбственно жилище, че бедните в америка живеят на улицата или в колите си на специални паркинги или ако имат „късмет“ в картонени къщи на колела.
  • 24 ЕС и САЩ

    0 0 Отговор
    Не прилича на действията на Путин. Малко са го понабили този и са го оставили да размишлява. Или пък за Навални - налели му някакво чайче.
    Путин действа по друг начин. Скрива се, издебва в тъмното жертвата, скача върху нея, отгризва и гръкляна и накрая и изпива кръвта. Само това не са писали за него. Ама пък за всеки случай нека да приложим нови санкции!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания