Last news in Fakti

4 Септември, 2020 11:00 1 671 4

Белият дом: Сърбия и Косово постигнаха реален напредък

  • косово-
  • сащ-
  • сърбия-
  • белият дом-
  • преговори

Икономическата нормализация означава работа за младите

Белият дом: Сърбия и Косово постигнаха реален напредък - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Президентът на Сърбия Александър Вучич и премиерът на Косово Авдулах Хоти постигнаха "реален напредък" на преговорите си във Вашингтон, заяви вчера следобед в Туитър помощникът на президента на САЩ по националната сигурност Робърт О`Брайън, цитиран от AFP.

О`Брайън съобщи, че днес преговорите продължават. Той отбеляза също, че икономическата нормализация означава работа за младите. По-рано сръбският президент Вучич каза по телевизия ТВ Пинк от Вашингтон, че сръбската делегация е отказала да признае независимостта на Косово по време на преговорите в столицата на САЩ, предаде Новини.бг.

Вучич съобщи, че по време на преговорите са били обсъждани икономически въпроси, инфраструктурни проекти, свързващи Белград и Прищина, кредити чрез агенцията за развитие и откриване на бюро на американския Фонд за развитие в Белград. Обсъдено е било и включването на Прищина в Балканския икономически съюз, т. нар. Малък Шенген.

Вучич информира също, че във втория кръг от преговорите се е включила и Иванка Тръмп в качеството си на съветник на американския президент. Снощи белградският в. "Вечерне новости" публикува текста на документа, предложен на сръбската делегация на преговорите във Вашингтон. В него се казва, че Сърбия и Косово се задължават "взаимно да се признаят", да защитават етническите малцинства и реституцията на имущество, предаде ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дебелия дом

    1 1 Отговор
    За разлика от България, където нещата се пооос..ха!
  • 2 Mercedes

    1 0 Отговор
    МНОГО си тъп Саше... Те да, НИЕ НЕ... Надявам се хванахте иронията...
  • 3 Вучична преховори в щатите

    0 0 Отговор
    и тоя стана милиардер.Сърбия изгоря.
  • 4 Левски

    1 0 Отговор
    беше толкова скоро Още помня как вадеха овъглените тела на невинни хора в пътнически влак който американците удариха нарочно Във влака e имало всякакви хора дори и деца! Никога не бих отишъл да преговарям с тези долни лицемерни хора американците!