Last news in Fakti

2 Септември, 2020 12:50 1 352 4

Прищина: Признаването на Косово от Сърбия ще нормализира отношенията ни!

  • косово-
  • сърбия-
  • ивица дачич-
  • авдулах хоти

Косовският премиер Авдулах Хоти заяви снощи, че делегацията на страната му се среща със Сърбия само за взаимно признаване

Прищина: Признаването на Косово от Сърбия ще нормализира отношенията ни! - 1
Снимка: shutterstock

Косовският премиер Авдулах Хоти заяви снощи, че делегацията на Косово се среща със Сърбия само за взаимно признаване и това е единствената формула за нормализиране на отношенията, пише вестник "Данас", позовавайки се на сайта Клан Косово.

В интервю за Клан Косово от Вашингтон Хоти повтори, че взаимното признаване е единствената формула за нормализиране на отношенията, макар президентът на Сърбия Александър Вучич да предупреди, че ако въпросът за признаването на независимостта на Косово бъде поставен на масата на предварителната двустранна среща, срещата на 4 септември във Вашингтон изобщо няма да се състои, пише изданието.

Със Сърбия се срещаме само за взаимно признаване, не се срещаме за други работи. По съвет на нашите международни приятели, в този случай САЩ, ще заседаваме, за да се договорим за дневния ред за икономическо сътрудничество, но всичко това е функция на нормализирането на отношенията, което означава признаване, заявил Хоти, цитиран от БТА.

Според неговите думи не съществува друга формула, както ясно са заявили още от първия ден на работа на правителството на Косово, пише Косово онлайн.

Правителството на Сърбия никога не се е месило във вътрешните работи на Черна гора, заявил сръбският външен министър Ивица Дачич, пише в. "Блиц"

За разлика от Рама, Харадинай и други албански политици, както и мюсюлманските лидери, Сърбия и нейният президент Алексксандър Вучич никога не са се месили във вътрешните работи на Черна гора, заявил Дачич по повод обвиненията, които президентът на Черна гора Мило Джуканович отправи към Сърбия и сръбския президент Александър Вучич.

Не Вучич призоваваше гражданите на Черна гора за кого да гласуват, а Рама и останалите, а това, според Мило Джуканович, не е намеса във вътрешните работи. Въпросът за властта в Черна гора Сърбия не я интересува, нас ни интересуват само правата и свободите на сръбския народ в Черна гора, който е 29 процента, както и положението на Сръбската православна църква, заявил Дачич.

Той изтъкнал, че това е легитимно право на Сърбия по всички международни конвенции. Срамота е Мило Джуканович да напада Сърбия и Александър Вучич за намеса във вътрешните работи на Черна гора, докато той най-директно се намеси във вътрешните работи на Сърбия, признавайки Косово, добавил Дачич, цитиран от вестник "Блиц".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    6 1 Отговор
    Тва няма как да стане. Кървавото творение на Клинтън.
  • 2 Нема да Стане

    6 1 Отговор
    Сърбите не щат.
  • 3 goni

    2 6 Отговор
    А, на бас че сърбите ще клекнат!:) Шиптърите имат много силни приятели, за разлика от сърбите!:) По същия начин ще клекне и измислената Северна македония! Само се завъртете из нея и ще разберете защо! Скоро на Балканите ще съществува Велика албания! Независимо дали на нас и сърбите ни харесва!

    Коментиран от #4

  • 4 Безпристрастен

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "goni":

    При 3,5 милиона население, от който над 1/3 са шиптъри,и над 300 х римляни, великите секънд хенд" българе" само до 5-6 години ще налапат дръжката на теслата до дъно! Прав е шиптъра,с изявлението за могъщата( от щатите) подкрепа.За кравефермата най важни са шиптърите.Това означава,че при един бъдещ Референдум при макетата,за автономно управление на частта опираща до албания,а последствие образуване на единна територия- Албания,Косово и македонски шиптъри,ще бъде 100% подкрепено от Обора.Независимо кой ще бъде в белия дом.Подобен полумесец- дъга от верни до смърт на обора шиптъри,с най голямата Отанска база на Балканите, плюс Косово и Македония,е стратегическа мечта на белия дом.От една страна опира директно до сърбите,второ: огромна територия от Балканите на къс повод- затварят веригата: албания- косово,македония.Все държави на пряко подчинение.Трето: подновена и модернизирана инфраструктура от албания ,през макето,и ние.( прословутия" коридор" за който ще ръсим милиони и ние и макето,краваря нито цент).През този коридор,може да бъдат пренасаяни хиляди военни единици директно чак до мамалигарите- а от там,при укрите. до муцуната на руския мечок.Аналогията с Кипър е чудесен пример.Комшията го отряза на две,и никой не посмя да вдигне глас.Защото за белия дом е бил важен комшията,като стратегическа територия.