Last news in Fakti

17 Октомври, 2012 17:44 1 313 2

Испанците изнасят парите си в Швейцария

  • швейцария-
  • евро-
  • испания

Засегнатите от кризата испанци прехвърлят парите си в Швейцария от съображения за сигурност, съобщи ръководителят на женевската банкова асоциация.

"Испанските клиенти избират умишлено да прехвърлят парите си в Швейцария, тъй като са изгубили доверие в испанските банки", обяви Бернар Дру – президент на Женевския финансов център.

През последните месеци женевските банки поемат вълни от нови депозити, посочи той, но отказа да подплати твърдението си с данни. Въпреки това швейцарецът настоя, че средствата са били обложени с данък.

Освен на пари от Испания, според Дру банките в Женева се радват и на средства от ред други членки на Еврозоната, както и на такива от Близкия изток и Южна Америка.

Вълните от чуждестранни средства, започнали да заливат страната от началото на кризата в Еврозоната, изтласка швейцарския франк нагоре.

Това принуди местните власти да предприемат мащабни мерки за овладяване на курса на франка, за да се избегне прекомерно оскъпяване на швейцарския износ.

Швейцария не е членка на Европейския съюз (ЕС), нито на Еврозоната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    ispanskite banki sa po nagli ot nashte
  • 2 муспи

    0 0 Отговор
    Прехвърлянето от джоб в джоб е безвредно. Но тъй като евреите в закостенялото си мислене прехвърлят само в един джоб, обезсмисля се самото прехвърляне, след това се обезсмислят и самите пари - за тях винаги може да се напише нужната цифра, без изобщо да ги има. Остава да си открият закътани оазиси където да си живуркат. Природно явление ще е тогава да се появят хайки, както срещу вълци, отровни плъхове и да обезвредяват тези оазиси. Аз ще унищожавам детските им гнезда, защото срещу паразити най ефикасна борба е изгарянето на йешивите.
Новини по държави: