Last news in Fakti

5 Септември, 2020 18:41 1 843 1

Съседите готови да отворят училищата

  • румъния-
  • учебна година-
  • избори-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • срок

Близо 80% от румънските училища са готови за първия учебен ден

Съседите готови да отворят училищата - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Близо 80% от румънските учебни заведения имат готовност да отворят врати, като спазват всички необходими изисквания свързани с ограничаване разпросранението на коронавируса. "От докладите, които получихме в министерството на образованието, около 80% от училищата са подготвени. Дефакто те имат необходимите ресурси и материали за борба срещу болестта", каза министърът на образованието Моника Анисие.

За момента се обсъжда варианта румънските ученици да започнат годината онлайн в периода 14-30 септември и от 1 октомври да влязат в класните стаи. Предложението беше оповестено от премиерът Лудовик Орбан.

Опозицията, в лицето на Марчел Чолаку от Социалдемократическата партия, заяви, че ако началото на учебната година бъде отложено, ще поиска сериозна дискусия за отлагане и на местните избори, които са насрочени за 27 септември.

По думите му правителството прилага "двоен стандарт" в оценката за заплахата от пандемията по отношение на отварянето на училищата и на провеждането на местните избори. "Ако не можем да отворим училищата, тогава защо правим избори? Означава ли това, че сме в деликатна ситуация, че пандемията се е засилила? Защо имаме двоен стандарт?", каза Чолаку.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На баба Ванга вуйчо и

    0 0 Отговор
    След две седмици ке ги затворят заради короната.
Новини по държави: