Last news in Fakti

6 Септември, 2020 11:08 4 749 32

Призоваха Герхард Шрьодер да напусне поста си в "Газпром"

  • герхард шрьодер-
  • газпром

Скандал в Германия

Призоваха Герхард Шрьодер да напусне поста си в "Газпром" - 1
Снимка: БГНЕС

Политици от Християндемократическия съюз (ХДС) и "Зелените" в Германия приканват бившия канцлер Герхард Шрьодер да напусне поста си в ръководството на проекта "Северен поток-2" във връзка с подозренията, че руските власти са замесени в отравянето на дисидента Алексей Навални, предаде ДПА.

Понастоящем Шрьодер е председател на съвета на директорите на компанията "Северен поток-2", в която "Газпром" всъщност е единственият акционер, припомня БТА. Критици обвиняват бившия канцлер социалдемократ, че от поста си лобира за Русия.

В публикувано днес изявление за берлинския вестник "Тагесшпигел" Йохан Вадефул, председател на парламентарната група на ХДС/ХСС, настоява Шрьодер "незабавно да се откаже от офисите и постовете си в Русия". Според консервативния депутат руското правителство носи пълната отговорност за атаката срещу Навални с нервнопаралитично вещество.

Даже и руснаците да откажат да поемат отговорност, Шрьодер не трябва да пренебрегва това нито по политически, нито по морални причини, каза видният християндемократ.

Шефката на групата на "Зелените" в Бундестага Катрин Гьоринг-Екарт също прикани Шрьодер да се откаже от работата си за "Газпром".

Бившият канцлер от Социалдемократическата партия Шрьодер трябва сега да реши дали е на страната на демокрацията и правата на човека, заяви Гьоринг-Екарт в изявление за вестникарската група "Функе".

По-рано тя е призовавала да бъдат спрени строителните работи по изграждането на тръбопровода, който трябва да доставя руски природен газ за Германия по трасе по дъното на Балтийско море.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха

    13 67 Отговор
    Който се е съюзил с ватниците,добро не е видял.!

    Коментиран от #10

  • 2 Госあ

    56 6 Отговор
    Айде, айде, не мислят ли че преиграват 😄
  • 3 Демокрация бе

    51 5 Отговор
    Виновен до доказване на противното! Е тва е либерастия и демокрация по западно лицемерие! Кой иска да се обзаложим че и Навални ще го скрият както Скрипал и дъщеря му?
  • 4 германците са будали

    53 4 Отговор
    А бе мисирките - я се запитайте кой печели от цялата работа? Кой налагаше санкции на газопровода ? И като видяха че не става със санкции почнаха старите номера от Сирия, Ирак и Лондон с химическите вещества !
  • 5 хъхъ

    47 3 Отговор
    Стана ясно за какво е цирка с Нахални - пречи им Северния поток...
  • 6 Факт

    15 5 Отговор
    Глупости...
  • 7 Комуниста

    30 3 Отговор
    Християн демократите наследниците на фашистите хехехехехе..
  • 8 Един там

    42 4 Отговор
    Някой може ли да ми каже каква е връзката между отравянето на Навални и работата на Шрьодер в Газпром, че колкото и да ми е развита фантазияте не мога да се сетя. Някои хора либерасти съвсем избръмчаха...

    Коментиран от #27

  • 9 Грейс

    28 4 Отговор
    Той веднага ще го напусне поста си! На какви глупости сме свидетели, просто не е истина. Ами нали те са дали някое подправено чайче на пишман антипутиниста, за да провокират спиране на газопровода, защото меркелица се опъва. Гола Вода са тези от КГБ с този новичок ни един не отрови ха досега, които щом стъпят на чужда земя се оправят за нула време.
  • 10 Рошко

    25 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ха ха":

    Зима иде, да не ти стане студено

    Коментиран от #11, #14

  • 11 Доктора

    26 1 Отговор

    До коментар #10 от "Рошко":

    Те в махалата се топлят, като горят гуми и найлони, та затова е толкова отворен и руската газ не го вълнува.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 любопитен

    5 3 Отговор
    Щастлива , порцеланова усмивка .................без финансови грижи . Но е егоист , стиска всичко за себе си - дай на врага , за да не те хули .
  • 14 гост

    5 26 Отговор

    До коментар #10 от "Рошко":

    Студено е в Сибир !! Европа не я мисли , скоро ще продава ток на любимците ти , щото са много "умни" , хахахах !! А газа си го дръжте , вече никой не го ще , даже дружката Туркия !!

    Коментиран от #26

  • 15 А ако

    14 2 Отговор
    мандръсам рускиня тре ли да скъсам с нея, заради случая с Навални? Питам за един приятел.

    Коментиран от #20, #32

  • 16 Перо

    14 2 Отговор
    Сигурно някои го искат за Канцлер и не може да съвместява двата поста,като в режима на толупа.
  • 17 Иван

    11 3 Отговор
    Да го обвинят че лично е отровил Навални.
  • 18 СССРБарета

    10 4 Отговор
    Сигурен съм че Путин е забъркал НОВИЧОКА
    докато са пили кафе ШРЙОДЕР!
  • 19 Куку

    8 4 Отговор
    Смех, напрао се насрах
  • 20 Порно

    4 8 Отговор

    До коментар #15 от "А ако":

    Ще си късметлия , ако успееш да скъсаш с рускинята безболезнено, като знам какви са лепки. Вярно , голям кеф , ама после идат проблеми.
  • 21 Гошо

    9 3 Отговор
    Така е Шрьодер се застоя на тоя пост ,не честно и други искат такава заплата
    А от нашите политици никой ли не се сети да призове Сашо Дончев примено да подаде оставка в знак на протест
    Я тия от атлантическия клуб какво са огладнели Като едното нищо могат да заместят директорите на Объргаз Булгаргаз Лукоил
  • 22 не може да бъде

    9 0 Отговор
    И аз съм съгласен,че не е честно Шрьодер да заема този пост. Руснаците му плащат щедро,на почит е Русия,уважение му оказват и Путин,и други важни лица.А лидерите на зелените в Германия се бъхтят за някакви жалки суми дадени им от американците за спиране на Северен поток 2.При това ако Северен поток 2 бъде спрян и американският газов блицкриг успее,няма никаква гаранция,че американците ще продължават да дават пари!?Единствената утеха ще бъде ,че зелените ще си отмъстят на бизнеса звързан с енергетични проекти ,които пречат на т.н.зелена енергия .А тя напоследък дава фира.
  • 23 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    ТОЗИ НАПЪН НА КУПЕНИТЕ ОТ САЩ -ХРИСТОСО-СМЕСИТЕЛИ - СЕ РАВНЯВА НА ТАКЪВ- ПРИ ТЕЖЪК ЗА ПЕК !!! ШЕСТОВ ГАЗ-ШИСТОВ ГАЗ - АМА АЗ/?/ СЪМ СИ ПЕ ДЕ РА С !!!!!!!!!!!!!
  • 24 БПФ

    3 1 Отговор
    А аз казвам, че тоя анaлен развратник - вадефул - е поръчал отравянето на навални по заповед от САЩ, чийто агент е, за да прецака Германия, чрез насилственото спиране на изгодния и жизнено необходим за нея Северен поток 2 !!! Нека ТОЙ да докаже, че това не е вярно !!!!

    Откога в правото се доказва невинство, вместо да се доказва вина? Тоя отпaдък как ще докаже твърденията си и как се осмелява да клевети без доказателства една суверенна държава, достатъчно силна при това да изравни неговата със земята завинаги?

    Ако СП 2 бъде спрян и след 4 години Германия остане без енергия, тоя ще отговаря ли за това?
  • 25 БПФ

    9 1 Отговор
    А Шрьодер вече не е в политиката, свободен човек е и ще работи където си иска.
  • 26 БПФ

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    И откъде Европа ще го вземе тоя ток, че и на Русия да продава? Ха кажи, бе - смeшник? Все едно Гренландия да продава пясък на Саудитска Арапия !!!
  • 27 ЗайоБайо

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Един там":

    Връзката е да се покажат мускули на руснаците. Шрьодер тъй както гледам си е добре при костенурките нинджа.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 konservator

    1 2 Отговор
    Комунистическа сган!
  • 30 konservator

    1 3 Отговор
    Комунистическа сган!
  • 31 Зайко Байко многознайко

    3 1 Отговор
    Хер Шрьодер, може да работи на Луната, да продава хладилници на ескимосите или пък пясък на арабите! Политиката эа него е странично действие ( colateral impact), така че гледайте и трайкайте! 😊😂😊😂
  • 32 До брака е ОК

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "А ако":

    ...но след брака ще роди две деца и ще се разведе,а колко ще плаща бащата се определя от съда и закрила на детето по местоживеене на майката,тоест от съд извън ЕС,третия свят.нямате адвокат в бг за там)),а майката рускиня с кутуя бонбони отваря врати и папки дори в шеснадцатой республики...Кажи на приятеля си,че ако няма доходи-ще му назначат примерно 1/3 от средната заплата за руския город,където ще му е делото за детските(казва се алименты),докато майката на децата му ще търси следващата петилетка следващия татко-жертва-донор.Ще му провърви на приятелят Ви ,ако не го представи за домашен насилник,много барикадира да не вземе децата и да обърка вектора на финансовите ручеи(ручей,ако българинът и е първи брак).Некомпетентността и неопитността извън ЕС (посока "брак с рускини")на бг институциите-съд,адвокатура,социали закрила на детето,журналисти и пр.форсира нещата в полза на бедната женичка мамачка,абсолютно трогателно е и тя бие у нас.У тях...нямате представа как шовинизирано защитават не правото,а своят.
    Да си помисли приятелят за още малко секс и да се опомни,че България го чака да създаде здраво семейство и поколение
    Поздрави от един от многото чичконаивници,но изкекувал се от морската болест(руската,по плажовете на млади и зелени,неопитни години)
    Апелирам с това към българките.
    Помагайте с този текст,ако ваш познат хлътне.ру.укр и пр.
    Има такъв бизнес кукувичи,3-4 брака по 4-5 години и ...рентиерка на пенсии в Ялте
    Българките ...айде
Новини по държави: