Last news in Fakti

8 Септември, 2020 11:45 3 614 2

Австралия изтегли двама свои журналисти от Китай

  • австралия-
  • китай-
  • журналисти

Двамата са потърсили убежище в австралийското посолство

Австралия изтегли двама свои журналисти от Китай - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Австралия изтегли двама свои журналисти от Китай заради опасения, че може да бъдат задържани. Бил Бъртълс, кореспондент в Пекин на телевизия Ей Би Си, и Майкъл Смит, кореспондент в Шанхай на изданието "Острелиън файненшъл ривю", пристигнаха в Сидни сутринта.

По информация на техните медии двамата са потърсили убежище в австралийското посолство в Пекин и в консулството в Шанхай и дипломатите са договорили разрешение за тях да напуснат страната, предаде bTV.

Бъртълс и Смит са имали забрана да напускат Китай, докато не бъдат разпитани от полицията във връзка с телевизионната водеща и австралийски гражданин Ченг Лей, която беше задържана миналия месец. Арестът обтегна отношенията между Канбера и Пекин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ЗАБЛУДАТА НА АУСТРАЛИТЕ :... ЗАЩО СИ МИСЛАТ ,ЧЕ КАТО ГИ "ИЗТЕГЛЯТ" - КИТАЙ НЕ МОЖЕ ДА ГИ"ЗАДЪРЖИ " !?!?!? ПРОСТО КИТАЙ ЩЕ НАДУЕ МЕДИИТЕ ,ЧЕ ГИ Е ЗАДЪРЖАЛ В УХАН , А НЕ В АУСТРАЛ !!!!!!!!!!!
  • 2 Нещото

    0 0 Отговор
    След 1970 г Австралия започва да увяхва тогава от политиката на само бели етноси от европа започнаха с ислямизирането и тъмнизиране на Австралия с китайци индийци араби турци латиноси ориенталци и всякакви тъмнокожи племена и ето на катастрофата наближава като в Америка
Новини по държави: